20170517

17.5.

Harmaa taivas noustessa. Laittelin aamupalaa ja keittelin kahvia. Luin Johanneksen evankeliumia. "Tein jotain" perjantain nuotioillan eteen. Laitoin evästä reppuun ja ajelin Kohmulle rangan karsintaan. 

Päästyäni karsintapaikkaan, vetelin ensin saksilla kasaan paksuja leppäpöllejä - sillä kyllä lähti hommat hyvin käyntiin. Sitten karsin ja kasasin. Välillä kävin "niesttasäkillä" haukkaamassa palasta ja juomassa kahvia. Sataa tihuutteli vettä.

Tulin kotiin ennen 16.30. Marja-Leena oli neulomassa kun tulin. Oli laittanut hyvää VHH-ruokaa, jota oli mukava pistellä suihinsä. Jälkiruuaksi termarista sinne jäänyttä kahvia. 

18.30:ksi menin helluntairukoushuoneelle Herran kohtaamisen iltaan. Mennessä vein postiin lähtemään tädilleni 90 v kortin. "Ruksalla" tilaisuutta johteli Timo Ahola. paavo Järvinen saarnasi ja rukoili esirukouspalvelussa ihmisten puolesta. Kalle Kohosen yhtye joitti ja lauloi - mukanakin sai laulaa.

Palattuasni kokouksesta söin iltapalaa ja join teetä. 12 lämmintä.

"Jeesus sanoo: "Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduilla." Näillä sanoilla Jeesus ei ainoastaan antanut käskyä vaan myös oikeuden. Hän antoi käskyn omilleen mennä ja julistaa evankeliumia, mutta hän myös antoi jokaiselle pakanalle ja ei-kristitylle oikeuden kuulla hänestä niin, että ihminen voi uskoa ja pelastua, jos tahtoo. Jeesus ei antanut meille lupaa pantata evankeliumia omien "piruntorjuntabunkkereidemme" seinien sisälle, vaan hän lähetti meidät viemään sanomaa elävästä Jeesuksesta maailmaan, sinne, missä ihmiset elävät. Uudessa testamentissa ei kerrota, että yksikään ihminen olisi tullut uskoon kirkossa, seurakunnan viikottaisessa jumalanpalveluksessa. Ihmiset tulivat uskoon siellä missä he elivät ja olivat.

Sinne Herra kristus lähettää meidät. Mutta hän lähettää meidät yhsessä eikä yksin. Uskon, että Jeesus haluaisi, että tässä kaupungissa ja tässä maassa meillä suomalaisilla olisi selkeä ymmärrys siitä, mitä me voisimme yhdessä tehdä, jotta tämä maa vallattaisiin Kristukselle. ...

... Kysymys on siitä, olemmeko me valmiit yhdessä panemaan kaikkemme likoon, jotta tämä maa kuulisi evankeliumin. ..." (Kalevi Lehtinen, Sinulle, Päivä Osakeyhtiö 2016, s. 101).

Siunausta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti