20170502

2.5.

Noustessa paistoi aurinko aivan siniseltä taivaalta. Auringossa jo lämpömittari aika korkealla. Söin aamupalaa ja join kahvia. Marja-Leena kävi kylällä asioilla. Luin Johanneksen evankeliumia.

Rami - ystävä nuoruuden ja Nivalan ajoilta - oli soittanut. Soittelin sinnepäin. 

11:ksi ajeskelin helluntairukoushuoneen alakertaan Päivärukoushetkeen - 14 henkeä. 

Paluumatkalla rukoushetkestä kävin laittamassa adressin tutun venäjäntyöntekijän muistotilaisuuteen.

Kävin "Terhien" pihassa tarkoituksenani sirkkelöidä loppuja rankoja, mutta virtakaapeli oli lukkojen takana, joten palasin kotiin.

M-L oli paistanut mantelileipiä. Olivat hyviä lämpöisinä kahvin kanssa.

Kokeilin vedellä pihassa - 500 m - Mersun rengasta. Se painaa levypyörineen n. 16 kg. Tarkoituksenani on alkaa sitä vetelemään tiettyjä matkoja, tiettyinä aikoina, kävelysauvojen kanssa. Vedän esim. kuormaliinalla. Tulee enemmän vastusta, kun "raahaa" sitä perässään. Eihän sitä ihan joka paikassa voi vedellä. Olen vähän katsellut sopivaa paikkaa lähistöltä.

Ollessani vetelemässä rengasta, tuli Emilia meille linja-autolta - olivat olleet koulun kanssa Piispalassa. Mm. kivikorun oli Emilia siellä itselleen tekaissut. Danielkin siellä oli.

Terhi-Marja haki Emilian meiltä. Saimme maistella M-L:n juuri paistamaa kahvijuustoa. Oli parempaa kuin kaupasta saatava.

Söimme.

Kävin urheilukentällä 5 km kevyellä käveleskelyllä. Aurinko se vain kyllä paistoi. Välillä tuuli aika lailla ja oli melko viileää - se tuuli.

18:ksi menin Kunnantuvalle Häkkilän-Peltokylän-Kohmun yhteiskristillisen rukouspiirin järjestämään Ilosanoman iltaan. Matti lehtomäki johteli. Jarmo Ruutinen ja Pentti Paajala todistivat. Teemu Lehtomäki puhui. Hyviä puheenvuoroja kaikki. Matti Lehtomäki, Teemu Lehtomäki ja Miika Gröngvist johtivat yhteislauluihin. Yhdessä laulussa oli mukana Tuula Lehtomäkikin. Hän myös tarjosi kahvit tilaisuuden lopuksi.

Palailtuani kotiin "seuroista" pitikin syödä iltapalaa. M-L neuloskeli.

Kirjoittelin puffeja lehtiin pe. 12.5. klo 18.30. Saarijärven Vanhalla Kansakoululla olevasta "Rukous on etuoikeus", kaikkien yhteisestä, SAARIJÄRVI RUKOILEE -rukousillasta. Sehän on sitten lehtien asia, laittavatko he niitä lehteen. Tuossa blogijutun oikealla puolella on infoa siitä illasta. Siinä on myöskin seuraavan NUOTIOILLAN infoa. Se on pe. 19.5. klo 18 Häkkilässä, Lehtomäen pihapiirissa, Häkkiläntie 239. Tulehan niihin! Tein myös jonkinlaisen kutsun SAARIJÄRVI RUKOILEE -iltaan. Sitä saattaa nähdä netissä joissakin kohdissa, ynnä saada s-postilla.

Eilen illalla tuli M-L:n älykkääseen puhelimeen Tampereen suunnalta videoita huimista trampoliinihypyistä  Taisi olla Eelis Teronpoika asialla. Oli hyppyjä kierteellä ja ilman. 

"... Kun Jumala sanoi, ettei minun pidä olla samanlainen kuin toiset, minä hämmästyin. Hänen sanansa osuivat juuri siihen virheeseen, jota olin tekemässä. Minä yritin muovata palvelutyötäni arvostamieni saarnaajien ja opettajien mukaan. Minusta oli itseasiassa tulossa kaiku eikä ääni.

Minä olin pyrkinyt kaikin tavoin tulemaan samanlaiseksi kuin toiset minun kirkkokunnassani. Minä etsin roolimalleja myös toisista kirkkokunnista ja yliopistosta, jossa opiskelin ...

... Valo alkoi loistaa minun sisimmässäni. Jeesus oli erilainen. Hänen apostolinsa ja seuraajansa alkuseurakunnassa olivat erilaisia.
He käyttäytyivät erilaisesti.
He puhuivat erilaisesti.
He rukoilivat erilaisesti.
He saarnasivat erilaisesti.
He opettivat erilaisesti.
He paransivat erilaisesti.
He näkivät maailman erilaisesti.
He näkivät itsensä erilaisesti" (Oral Roberts, Tee mahdottomia, Uskon Sanan kustannus 2003,  s. 36, 37).

Siunausta!

Ps. "Olen kilpaillut hyvän kilpailun, juoksun päättänyt ja uskon säilyttänyt" (2. Tim. 4:7). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti