20170504

4.5.

Muistakaamme aina, että Jeesus tuli maailmaan meidän syntisten ihmisten tähden. Hän sovitti ristillä tapahtuneen kuolemansa kautta koko maailman syntivelan - sinun ja minunkin syntini on kokonaan sovitettu Isän Jumalan edessä. Jeesuksen ylösnouseminen kuolleista sinetöi pelastuksemme, sen, että voimme siirtyä kuolemasta elämään uskoessamme Jeesukseen henkilökohtaisena Vapahtajanamme.

Siitä, mitä edellä olen sanonut, seuraa myös se - että muistamme pelastuneemme täysin armosta, täysin Jeesuksen tekemän työn vuoksi - että ajattelemme ne ihmiset saman armon osallisuuteen tarkoitetuiksi, joiden elämässä näemme lankeemuksia ja heikkouksia. Ei ole meidän asiamme asettua heidän yläpuolelleen aivankuin parempina. Ensimmäinen asiamme on kantaa heitä taivaallisen Isän eteen esirukouksissamme, että he voisivat nousta lankeemuksestaan. Mekin voimme langeta. Silloin kun olemme joutuneet "kovaan hengellisyyteen", voimme kohdella langenneita "kovalla hengellisyydellä". Silloin kun meissä on Pyhän Hengen vaikuttamaa "herkkää hengellisyyttä", voivat toisten uskovien lankeemukset vaikuttaa meissä rakkautta heitä kohtaan. Kun koemme itse lankeemuksia elämässämme, näkökulmamme muuttuu suuresti - voi olla, että ei silloinkaan kaikilla. Jumala on uusien alkujen Jumala. Hän on sitä langenneille uskovillekin - jopa pastoreille ja muille Jumalan valtakunnan työntekijöille. Jeesukseen uskovina meidän tehtävämme ei ole riekkua toisten lankeemuksilla maailman ihmisten ja medioiden kanssa. Millainen oli/on Jeesuksen mielenlaatu langenneita kohtaan?

Olihan se aamu taas aurinkoinen noustessamme uuteen päivään - joka oli torstai. Auringossa viitisentoista astetta silloin. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Johanneksen evankeliumia. Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta tälle päivälle. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Laittelin Rukousrintama-posteja kuoriin ja kävin viemässä postiin, niille rukousrintamalaisille, joilla ei ole s-postia.

Tullessani kylältä kotiin oli meillä Emilia, joka oli potkitellut rullalaudalla tänne. Söinkin. Suunnittelimme Emilian kanssa, että josko mentäis Jippii-kuoron Ristinmaa-kiertueen konserttiin. Näkkyypähän.

Kävin aurinkoisella urheilukentällä 10 km 400 m lenkillä - 3 km + 3 km + 4 km . 400 m. Ihan tekniikallakin koetin kävellä. Väleissä vähän venyttelin. Kun olin lähdössä pois, juoksi yksi turvapaikanhakija - jonka kanssa jonkin sanan siellä vaihdoin. Jumalan siunausta toivottelin hänelle - kielimuuri oli vähän esteenä. Niinni, hän juoksi perääni kun jo istuin autossa ja viittilöi tiettyyn suuntaan. Nousin autosta ja menin katsomaan. Sieltä tuli yksi tuttu mies, jonka olin tullut aikoinaan kentällä tuntemaan. Itkien hän kertoi heti, että on saanut tänään tiedon, että hänen päässään on kasvain. Sanoin heti, että voinko rukoilla. Laskin siinä tiellä, ajoradan reunassa, käteni hänen päälleen ja rukoilin Jeesuksen nimessä, että kasvain häviää. Muutakin rukoilin. Hän oli tulossa sairaalasta juuri JKL:stä ja oli nähnyt autosta kentän ohimennessään minun olevan kentällä ja tuli heti sinne. Jumala oli niin järjestänyt, että tapasimme. Herra johdattaa meitä ihmisten kohtaamisissa kun sitä pyydämme päivittäin. Rohkaistutaan olemaan valmiina tilanteita varten, joissa saamme olla Jumalan työtoveruudessa.

Tultuani kotiin lenkiltä sain syödä kahvin kanssa hyvää. Terhi-Marja oli tehnyt ja tuonut meillekin maistiaisia. Siinä oli sellaisen ohuen kokojyväviljasta tehdyn rieskan sisään laitettu kypsennettyjä kasviksia. Hyvälle vain maistui. Kiitos! M-L oli ollut lehtiharan kanssa pihahommissa.

Luin vähän kirjaa. Kuuntelimme Sateet -lähetystä netin Dein kautta Seinäjoen helluntaiseurakunnasta. Rakentavaa, profeetallista ja koskettavaa julistusta. Puhujana Birger Skoglund Ruotsista.

Laitoin tulen takkaan.

Iltapalaa ja teetä.

"Jotkut meistä mielellään kehuisivat auttaneensa Jumalaa aika tavalla. Ainoa paha juttu siinä on, että jos otat Jumalalle kuuluvan kunnian itsellesi, saatat pysäyttää hänen varustuksensa, niin ettei hän enää voi tuoda sitä sinun elämääsi. Huomaat että hengelliset tililukemasi laskevat ja verenpaine nousee. Heti kun alat korottaa itseäsi, työ onkin sinun varassasi, ja silloin homma lähtee kaatumaan väärään suuntaan" (Tommy tenney, Jumalan näkökulma, Aikamedia Oy 2003, s. 34).

Siunausta!

Ps. "Jumala, joka sanoi: "Tulkoon pimeyteen valo", valaisi itse meidän sydämemme. Näin Jumalan kirkkaus, joka säteilee Kristuksen kasvoilta, opitaan tuntemaan, ja se levittää valoaan. Tämä aarre on meillä saviastioissa, jotta nähtäisiin tuon valtavan voiman olevan peräisin Jumalasta eikä meistä itsestämme" (2. Kor. 4:6,7).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti