20170524

23.5.

Nousin hyvissä ajoin. Aurinko paistoi siniseltä taivaalta. Söin aamupalaa ja join kahvia. Luin Johanneksen evankeliumia. Tein evästä reppuun ja ajelin peräkärry perässä rangantekopaikkaan Kohmun perälle.

Tein kuormanheti ensimmäiseksi peräkärryyn. En mennytkään karsimaan lisää, vaan toin kuorman kotiin. Kävin syömässä ja juomassa eväitäni sisällä, kun en ollutkaan metsässä sen kauemmin. Sen jälkeen purin rangat kärrystä kasaan pihassa.

Marja-Leena laitteli ruokia ja leipoi - vieras kun on tulossa. Oikeastaan se harvinaisen vieraan tulo meille tänään, oli syy siihen, etten siellä rankojen kanssa alkanut taajomaan pidempään.

Toinen syy siihen, etten ollut kauemmin "ranka-aukeilla", oli se, että olen lupautunut puhumaan tänä iltana. Myös siksi, että huomenna on minulla opetus seurakunnallisessa raamattukoulussa. 

Valmistauduin raamattukouluopetukseen.

Vieraamme - Mäkisen Esko, Enontekiöltä - saapui 15 maissa. Mukava, että sellainen mahdollisuus järjestyi. Se on kuin sukulaisia tulisi, kun Enontekiöltä tulee ystäviä käymään. Olimmehan siellä evankeliumin työn vuoksi asumassa pitkään. Esko tuli meille Haminasta. Siellä hän oli yhteisten ystäviemme - Metsälän Sinikan ja Matin - luona. Soisi - jos vain olisi mahdollista - Mattia ja Sinikkaakin näkevänsä täällä meillä.

Jatkoin raamattukouluopetuksen valmistelua.

17 maissa lähdimme Eskon kanssa peräkärry perässä liikenteeseen.. Kävimme hakemassa peräkärryyn perä- ja etulaudan "Terhien" pihasta. Menimme Häkkilän-Peltokylän-Kohmun yhteiskristillisen rukouspiirin iltaan Hakkaraisen Laurille ja Kirstille. Mukava pihapiiri heillä. Siinähän minä olen niitä rankoja karsiskellut heidän aukoissaan - lähellä pihapiiriä. Rukouspiirin illassa rukoilimme, lauloimme, keskustelimme ja kuuntelimme Sanaa. Puhuin sitä.

Illan loputtua menimme Eskon kanssa ja teimme peräkärryyn puukuorman lyhyistä paksuista pölleistä. Laurikin siinä vähän auttoi. Hieno aurinkoinen sää jatkui. Autonmittarissa 17 astetta.

M-L oli laittanut pressusaunan kiukaan alle tulen ja lämmitteli sitä. Purimme Eskon kanssa pöllinpätkät rankakasan viereen.

Jonkinajan kuluttua oli häkälöylyt heitetty ja pressu laitettu kehikon päälle. menimme Eskon kanssa löylyihin - ne olivat aika hyvät. Olihan se vastakin. Välillä vilvuuttelimme takapihalla. Aika kesäistä oli. Mukavasti koivut vihertävät keväisen kaunista viherrystä. Linnut laulavat. Käydessämme viime lauantaina Tampereella totesimme, että siellä on paljon vihreämpää kun koivuissa on isompi lehti.

Saunan jälkeen söimme iltapalaa ja joimme teetä - minä lisäksi päivällistä kahviakin.

Siunausta!

Ps. "Antakaa pelastaa itsenne tästä nurjasta sukupolvesta" (Apost. teot 2:40b).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti