20170511

11.5.

Niin se vain on, että nuoristakin miehistä tulee vuosi vuodelta - jos ei vanhoja, niin vähän enemmän ikääntyneitä. Niin sen huomaa Salmen Paavonkin elämässä, tuolla Enontekiön, Leppäjärven, Saijaharjussa. Sydämelliset onnittelumme ja taivaan Isän siunausta vielä tässäkin Paavolle tänään olevan syntymäpäivän johdosta! Siellähän sitä Tunturi-Lapissa elelimme yhessä vuosia - jopa kahdestaan pitkällä vaelluksellakin olimme siellä selkosilla - se se vain olikin mielenkiintoinen juttu. Elämänmakuisia vuosia ethen käsinkin!
Samaten se on käynyt Saarijärven salomaiden Koskenkylälläkin, hienon kosken partaalla asustelevalle Moision Tarmollekin - vuodet vierivät. Sydämelliset onnittelumme ja taivaan Isän siunausta täältä meiltäpäin, täyttäessäsi tänään pyöreitä! Onhan sitä meilläkin tuota "yhteistäkin taivalta" aikalailla - seurakunnan vanhimmistossa ja erilaisissa työmuodoissa, joskus aikakin läheistä ja tiivistäkin työyhteyttä. Puhumattakaan yhteisestä työstä - ja monista matkoista Venäjälle, joissa kahdestaankin olimme. Hyviä vuosia eteenpäinkin!

Tänäänkin on sadellut lunta - ei kuiten niin paljon ja usiaan otteeseen kuin esim. eilen. Aurinkokin on koettanut välillä tirkistellä. Marja-Leena kävi viemässä aamulla Danielin ja Emilian kouluun. Söimme aamupalaa - minä tietyistä syistä vaan sen verran, että saatoin ottaa diabetesnapin. Luin Johanneksen evankeliumia. M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

M-L leipoi. Minä valmistelin huomista SAARIJÄRVI RUKOILEE -iltaa. Jos et vielä ole ajatellut olla illassa mukana, niin päätä vaikka nyt: Siellä minäkin tahdon olla. Ihan vaan vinkiksi sanon: Tuossa oikealla reunalla on tietoa illasta. "Usuta" muitakin mukaan. Kyllähän se kannattaa. Kävin välillä kylälläkin tilaisuuden tiimoilta. Palattuani jatkoin valmistelua.
Seuraava nuotioiltakin lähenee - siihenkin pikkuhiljaa tehdään valmisteluja. Sehän on pe. 19.5. Infoa tuossa oikealla reunalla. 

Saatuani hommat siihen pisteeseen, että saatoin lähteä lenkille, lähdin. Menin urheilukentälle 10 km "aika lempeälle" kävelylle. Vilakkaa. Palatessani n. 4 ja risat.

Palailin kentältä 18.30. Söin illalla. Menossa on paasto- ja rukousaika Häkkilän-peltokylän-Kohmun yhteiskristillisessä rukouspiirissä SAARIJÄRVI RUKOILEE -illan puolesta. "Vuoroja" on jaettu eripäiville.

M-L paistoi leipäjuuston - siihen menee maitoa 4 l.

"Haluaako Jumala, että keinottelemme ja mielistelemme, jotta saisimme hänen huomionsa? Ei, mutta läheisyys miellyttää häntä. Jumala ei tarvitse meidän kehujamme, mutta hän haluaisi saada meiltä aitoja rakkaudentunnustuksia ja keskittynyttä palvontaa. Jos rakastat häntä ja kerrot sen hänelle, ei häntä haittaa, vaikka samalla haluat myös esittää hänelle pyyntöjä.

Mielistelyn ja palvonnan ero on siinä, että mielistelijä tulee Jumalan luo pelkästään pusertamaan siunauksia, vaikkei heillä ole läheistä suhdetta Jumalaan" (Tommy Tenney, Jumalan näkökulma, Aikamedia 2003, s. 165, 166).

Siunausta!

Ps. "Nöyrtykää siis Jumalan väkevän käden alle, että hän ajallansa teidät korottaisi, ja "heittäkää kaikki murheenne hänen päällensä, sillä hän pitää teistä huolen" (1. Piet. 5:6-7)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti