20170514

14.5.

Hyvää Äitienpäivää meidän perheen - meidän lasten äidille. Marja-Leenalle! Mistä lapset olisivat voineet saada paremman äidin? Uskonpa heidän vastauksensa olevan: Emme mistään! Herkästi yhdyn tuohon mielipiteeseen.
Lämmöllä ja hyvällä muistelen myös omaa äitiäni. Hän oli minulle se paras ja oikea äiti.

Oikein hyvää Äitienpäivää jokaiselle äidille!

Noustessamme uuteen päivään paistoi aurinko. Edellisen yön meillä nukkuivat Tero, Mari, Aaro, Eelis ja Nooa. 

Syötyäni aamupalaa ajelin helluntairukoushuoneelle rukoushetkeen - 4 rukoilijaa.

11 alkoi Äitienpäivätilaisuus yläkerrassa - johon myös Tero ja Mari tulivat. Mika Turunen johteli tilaisuuden. Hänen anoppinsa - Hanna Puustelli - muisteli äitiään. Inkeri ja Linda Riihinen johdattelivat yhteisiin HL:n lauluihin. Ann-Niina Turunen saarnasi. Timo Puustelli siunasi äitejä. Ann-Niina Turunen jakoi pieniä ruukkukukkia äideille - minäkin hain M-L:lle kotiintuotavaksi sellaisen kukan. "Varsinaiset" kukat olin jo ostanut aikaisemmin. Daniel kyydissäni ajelimme meille.

Palattuani kokouksesta sytyttelin heti pressusaunankiukaan alle tulen. 

Terhi-Marja, Denis ja Emiliakin saapuivat meille pian. Kohta myös Timo, Pia, Milka, Milena ja Miro

Söimme M-L:n laittavat maittavat ruuat. Olimme koko perhekunta koossa - 16 henkeä, oikeastaan 17.

Kohtapa istuimmekin sitten Teron, Timon ja Deniksen kanssa pressusaunan lauteilla. Löylyä kyllä riitti. Vastatkin oli. Lämpötila ulkona oli varmaan n.17 astetta, joten oli mukava istuskella vilvuuttelemassa talonseinustapenkillä. 

Äitienpäiväkahvit joimme tietenkin myös. Täytekakkuja oli kaksi - Terhi-Marjan tekemä ja tuoma korkeampi ja M-L:n tekemä VHH-kak´ku, joka oli matalampi. Jälkimmäinen oli oikein hyvää - toinenkin oli varmasti, tekijän tuntien, mutta sitä en voinut maistaa. 

Rukoilimme yhdessä - pienet ja suuret. Teron ehdotuksesta kerroimme vuorotellen hyviä asioita omista äideistämme.

18 maissa kaikki lähtivät sitten koteihinsa. Kaksi meitä kuitenkin jäi kotiinsa, eikä tarvinnut lähteä mihinkään.

Kävin vielä vetelemässä rengasta "rengasradannai" tuossa lähellä 6 km 180 m. Aurinkokin välillä paistoi - 16 astetta. 21.30. tulin pois.

"Pyhä henki ja Kristuksesta todistaminen.

"...vaan kun Pyhä Henki tulee teihin, niin te saatte voiman, ja tulette olemaan minun todistajani sekä Jerusalemissa että koko Juudeassa ja Samariassa ja aina maan ääriin saakka" (Apost. teot 1:8).

Meidänkin tiemme on sama.

Jeesuksella oli opetuslapsilleen, työtovereilleen ja ystävilleen kaksi käskyä, ennen kuin Hän jätti tämän maan. Ne kuuluivat: "Älkää lähtekö!" ja "Menkää!" Lähetyksen Syttykiehisen lukijaa pyydän tutkimaan Raamatusta, missä järjestyksessä nuo käskyt annettiin?

Lukemiemme raamatunjakeiden sisältämät asiat eivät ole muuttuneet. Ne on tarkoitettu olemaan voimassa niin kauan kuin evankeliumin työtä maan päällä tehdään. Siksi ne koskevat meitäkin, jotka tänään teemme työtä Herran elovainioilla.

Pyhä Henki on menestyksemme salaisuus.

Tärkein Persoona, kun viemme Kristusta ihmisten ulottuville evankeliumin kautta, on Pyhä Henki. Mitkään muut asiat eivät ole niin tärkeitä.

Heti Apostolien teoista näemme, että kun opetuslapset täytettiin Pyhällä Hengellä, he saivat sellaisen varustuksen, jonka turvin he saattoivat olla Kristuksen todistajia, siten kuin Hän, josta he todistivat, oli ajatellutkin.

Pyhä Henki antaa voiman.

Hengellisen voiman salaisuus on Pyhä Henki. Ihmisinä, koska elämme lihassa, helposti alamme katsella vääriin suuntiin hengellistä työtä tehdessämme. Oleellisinta on ensin - ja jatkossa - muistaa Jeesuksen sanat: "...vaan, kun Pyhä Henki tulee teihin, niin te saatte voiman..."

Ilman Pyhän Hengen voimaa työmme on turhaa. Kun olemme alttiit tottelemaan Jeesuksen antamaa lähetyskäskyä, olemme työssämme täysin riippuvaisia Hänen Hengestään.

Pyhä Henki tekee meistä todistajia.

Ilman Pyhän Hengen voimaa emme voi olla Kristuksen todistajia sillä tavalla, kuin Hän tahtoo. "Todistajani" -sana tarkoittaa: todistaja, veritodistaja, marttyyri..." (Jouko Kuusjärvi, Lähetyksen Syttykiehinen, Suomalais-ugrilaisten kansojen aika, Jouko Kuusjärven, sekä Terhi-Marja ja Denis Kuzminin lähetysinfo, lokakuu 2008 (n:o 7.).

Siunausta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti