20170509

9.5.

Sydämelliset nimipäiväonnittelut meijjä nuorimmalle pojalle, Timolle, sekä Aholan Timolle, Stålin Timolle, Hurskaisen Timolle, Kurjen Timolle, Tuomisalon Timolle, Häkkisen Timolle - ja kaikille muillekin Timpoille! 

Tänä aamuna noustessamme oli maan pinnalla valkoista - sellaista hallavaa, mutta myöskin lunta - ja satoikin lumirakeita. Yöllä ollut miinuksella, paljonko lie. Marja-Leena vei Emilian ja danielin kouluun aamulla. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Johanneksen evankeliumia. M-L luki kohdan hartauskirjasta meille tälle päivälle. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Valmistauduin puhumaan tänään - jatkoin valmistautumista aiheesta, joka oli sydämelläni. Sitähän on asian kanssa Herran edessä kysellen sen jälkeen kun tulee kutsu puhumaan ja tehtävän vastaanottaa.

11 maissa lähdimme liikenteeseen M-L:n kanssa - hän reppuineen kauppa-asioille, palatakseen kävellen kotiin. Minä jatkoin matkaa. Otin keskustasta Rautasen Jussin kyytiin ja ajelimme hänen kanssaan Pylkönmäelle ruokailutapahtumaan helluntairukoushuoneelle. Sirosen Mauno johteli tilaisuuden ja johti yhteislaulun jälkeen rukoukseen. Sittempä kävimmekin nauttimaan emäntien laittamasta hyvästä ateriasta. Aterian jälkeen lauloi Jämsenin Anssi - ja hyvin lauloikin ja hyviä lauluja kitaran säestyksellä. Luulempa tulevani kutsumaan häntä Saarijärvellekin joihinkin järjestämiini tilaisuuksiin. Sirosen Mauno puhui. olisi ilo tehdä yhteistyötä jossakin muodossa kylillä hänen kanssaan - evankelistan ote ja tyyli. Anssin laulujen jälkeen puhuin minä. Oli avointa puhua evankeliumia yksinkertaisesti - evankeliumia, joka on Jumalan voima jokaiselle, joka sen uskoo. Lopuksi joimme täytekakkukahvit - minä ilman sitä kakkua. Rautasen Jussi säesteli pianolla yhteislaulut. Annoin myös infoa SAARIJÄRVI RUKOILEE - kristittyjen yhteisestä rukousrintamasta. Listaan kirjoitti nimensä 9 henkilöä, ilmaisten näin halunsa liittyä rukousrintamaan. He saivat tämän kuun Rintamapostin käteensä. Sunnuntai iltana Mahlun kristittyjen yhteisessä tilaisuudessa liittyi rukousrintamaan 2 henkilö. Nyt meitä on yhteensä 105 henkilöä eri kristillisistä piireistä yhteisessä rukousrintamassa. Kiitetään siitä Jumalaa. Uskon, että vielä tulee ihmisiä mukaan. Liity sinäkin - ja/tai pyydä toisia liittymään. Rukous on niin tärkeä asia.

Palasin Pylkönmäeltä kotiin 15 jälkeen. M-L oli paistamassa ruisleipiä - ja huushollissa leijailivat siitä johtuen oikein hyvät tuoksut. Ruokakin oli juuri valmistumassa. Enkä malttanut olla syömässä, vaikka Pylkönmäellä tulikin ruokaa pistellyksi suihinsa. Kotona oli paistettua kuhaa ja hvýviä kypsennettyjä kasviksia. Kahvia ja kahvijuustoa päälle.

Valmistauduin puhumiseen - aiheesta, joka on ollut mielessäni jo siitä alkaen, kun pyydettiin puhumaan ja lupasin sen. 

17.15. lähdimme M-L:n kanssa liikenteeseen. Ensin oli asiaa kylälle, josta jatkoimme Häkkilän-Peltokylän-Kohmun yhteiskristillisen rukouspiirin kokoontumiseen Konttimäkeen, Paajalan Pentille ja Sumothalle. Lunta sateli matkalla - sitähän on tänään sadellut silloin tällöin. Meidät otettiin ystävällisesti vastaan Paajaloilla. Ensin istutettiin kahvipöytään, jossa oli herkulliset tarjoilut. Sitten rukoilimme ja lauloimme. Hetkeksi paneuduimme myös ensi perjantain SAARIJÄRVI RUKOILEE -iltaan. Puhuin. Oli avointa puhua. Keskustelimme aiheesta ja muustakin. Lauloimme ja rukoilimme. Lunta satoi ihan tiuhaankin illan aikana. Nopeasti tienoo muuttui melko valkoiseksi. Lopultahan sitä sitten selvisimme kotimatkalle. Kävimme vielä ennen kotiintuloa hakemassa lahtelan Veikon ja Irman kanssa tykin Terhi-Marjalta ja Denikseltä SAARIJÄRVI RUKOILEE -perjantai-iltaa varten.

Palattuamme kotiin, laitoin tulen takkaan. 0.9 lämmintä, pian 0.6. Klo 23 oli 0.2. Maa valkoinen.

Söimme kohta tultuamme kotiin iltapalaa - lähinnä minä. M-L:lla on nyt oma rytminsä.

Tänään oli Saarijärveläinen lehdessä seurakuntamme ilmoitus seurakunnan tilaisuuksista. Siinä oli jostain syystä vaihtunut Nuotioilta Kyläillaksi. Kyseessä on nimenomaan NUOTIOILTA, joka on ulkona ja jo olemuksellaan kutsuu ihmisiä erilailla mukaan, kuin sisätiloissa pidettävät kyläillan -nimellä olevat tilaisuudet. Jossain vaiheessa ilmoituksen tekoa on mietitty illan nimi uusiksi. Ja se NUOTIOILTAHAN ON pe. 19.5. klo 18 Häkkilässä, Lehtomäen Matin ja Tuulan pihapiirissä. Sinne vain sitten.

"Ei mikään eikä kukaan voi estää sinua ylistämästä - ainoastaan sinä itse voit. Jumalallinen vieras odottaa seurakunnan ovella. Hän haluaa tulla sisälle. Annetaan meidän ylistyksemme valmistaa hänelle arvokas istuinpaikka seurakunnan keskellä, niin että hänen kirkkautensa runsaus voi viipyä meidän luonamme. ... Arvokkainta on ylistys, joka tarjotaan Jumalalle hengessä ja totuudessa ... Sinulle on annettu lahjaksi kyky korottaa Jumalaa. Voit käyttää kykyäsi viisaasti ja tehokkaasti. haluatko korottaa häntä, niin että vaikeuksien vuoret painuvat tasaisiksi? Vai korotatko ihmistä ja elät heinäsirkan elämää?" (Tommy Tenney, Jumalan näkökulma, Aikamedia 2003 s. 141).

Siunausta!

Ps. "Toivottakaa rauhaa Jerusalemille, menestykööt ne, jotka sinua rakastavat. Rauha olkoon sinun muuriesi sisällä, olkoon onni sinun linnoissasi" (Ps. 122:6,7).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti