20170528

27.5.

Nousimme Lauantaihin Mäntyluodossa - Malloksen saaressa. Pilvipoutaista. Ulkona 8-9 astetta. Sisällä 15. Laitoimme kaasulämmittimen päälle. Järvi oli tyyni. 
Söimme aamupalaa ja joimme kahvia, yms. Luin Apostolien tekoja. Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä.

Daniel saaren rannassa heitteli virveliä. Tarttui pohjaan kiinni. Veneellä kävin irrottamassa. 

Lähdimme kolmisin ja soutelimme - nyt myötäiseen - järven pohjoispäähän. Tunninhan sinne taisi soudella. Veneen laitoimme Heimon ja Arjan rantasaunan laiturin viereen. Kävelimme pellon poikki heille. Arja oli sisällä. M-L meni hänen kanssaan sisälle. Minä menin Danielin kanssa vanhaa tietä Vasikkahaanmäelle, jossa Heimo nakkeli pätkittyjä puita pinojen päälle, häkin sisään. Lopettelikin kohta. Daniel sai ajaa Massey Fergusonin pihaan. Heimo tosin kopissa - tai sen ovella.
Sisälle tultuamme joimme kahvia - jälleen - ja söimme pöydän antimia. Danielin kanssa lähdimme rantaan jo aikaisemmin - M-L jäi vielä sisälle. Vein mukanani veneeseen Heimon navetasta antamia keraamisia saunankiukaankiviä. Kiitos!
Ongimme Danielin kanssa veneestä. Muutama sintti saatiin. Sataa tihuutteli.
Arja saatteli M-L:n rantaan. Soutelimme Mäntyluotoon sadetakit niskassa. Hieman vastaista. Mukavahan se on soudella - sellainen tuntihan siinä taisi mennä.

Päästyämme Mäntyluodon mökkiin söimme. Kahvit myös keitettiin. Daniel perkasi kalat, jotka vie kotiin.

Laitoin saunan lämmite. Samalla pistin keraamisia kiviä lisukkeeksi kiukaaseen. Lokki on tottunut meihin aika paljon jo. Ei lähde enää lentoon pesästään - jossa hautoo - silloin kun tulemme ovesta, tai kävelemme saaressa.

Kävin yksin saunomassa.

Kannoimme tavaramme veneeseen ja lähdimme tihkusateessa ennen 21 soutelemaan Rasaniemeen - sellainen 30 min. soutu.

Rasaniemessä tavarat autoon, vene teloille ja nokka kotia kohti. Matkalla kävin siskoni Pirjon ja Karin ovella kun oli asiaa.

Danielin veimme kimpsuineen kotiin. Olimme meillä 23.30 maissa. Aika viileää oli sisälläkin, mutta emme viitsineet alkaa lämmittämään. Ulkona 5 ja risat. Sateli.

Söimme vähän iltapalaa ja joimme teetä.

Siunausta!

Ps. "Varma on se sana ja kaikin puolin vastaanottamisen arvoinen, että Kristus Jeesus on tullut maailmaan syntisiä pelastamaan, joista minä olen suurin" (1. Tim. 1:15). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti