20170519

19.5.

Sydämelliset syntymäpäiväonnittelut tänään 90-vuotta täyttävälle tädilleni, Anni Kyröläiselle, Kangasniemelle!

Sydämelliset nimipäiväonnittelut tänään olevan nimipäivän johdosta pojantyttärelle, Milka, Amalialle ja tyttärentyttärelle, Emilialle!

Sydämelliset onnittelut vielä tässäkin pojanpojalle, Aarolle! Täytit 16.5 vuosia - mutta, huomennahan sitä tullaan oikein porukalla sinne Tampereelle, koko veljessarjan ( 3 kpl) yhtyeissynttäreille.

Sydämelliset onnittelut myös Salmen Tuomolle 17.5 olleen syntymäpäivän johdosta - eihän tuo mennyt paljon ylitse!

Sydämelliset onnittelut myös Mäkisen Ellille 18.5 olleen syntymäpäivän johdosta!

Tämäkin on se päivä, jonka Herra on tehnyt. Ei kovin aurinkoista aamusta, mutta lämmintä. Aamupalan ja kahvin jälkeen luin Johanneksen evankeliumia. 

M-L leipoi ja myös valmisteli asioita illan Nuotioiltaa varten.

Kävin hakemassa Pietilän pihasta peräkärryn ja ajelin sieltä Päivärukoushetkeen helluntairukoushuoneelle - 2 henkeä.

Rukoushetken jälkeen lastasimme Rautasen Jussin kanssa telttapenkkejä rukoushuoneen varastosta peräkärryyn. Aurinko paistoi. Tulin kauppojen kautta kotiin. Kävin ostamassa joitakin tarvikkeita Nuotioiltaa varten. 

Emilia tuli meille koulun jälkeen pyörällä - jonkin ajan kuluttua myös Daniel. Illalla menivät äidin kanssa Tyttökerhon kevätpäättäjäisiin.

Söimme.

Kannoimme nuotioillan tarvikkeet autoon ja 16 maissa lähdimme M-L:n kanssa sitä kohti. Otimme Salmen kyytiin. Nuotioilta oli Häkkilässä, Lehtomäen Matin ja Tuulan pihapiirissä. Laittelimme matin kanssa penkit paikoilleen. Äänentoistolaitteet olivat Lehtomäen. Heidäm kaasugrillinsä ja iso letunpaistopannunsa olivat jo paikoillaan, samoin kojut. Puutkin olivat nyt läheltä - Lehtomäeltä. Denis Kuzmin toi peräkärryllä nuotioalustan. Kutsuja oli jaettu satakunta. Kyläläiset eivät lähteneet hyvin liikkeelle. Väkeä illassa oli 35 henkeä - sanoi Daniel. Nokipannukahveja keitteli Henri Parkkonen. Lettuja paistelivat Tuula ja Matti Lehtomäki. Niitä tarjoili Marja-Leena Kuusjärvi. Makkaroita grillaili Denis Kuzmin. Todistuspuheenvuoroja käyttivät Paavo Pitkänen ja Henri Parkkonen. Raija Kalenius soitti pariin otteeseen harmonikalla. Lauluryhmässä lauloivat Liisa Pitkänen, Raija Kalenius, Pirkko Paananen, Marja Lähteenmäki, Pentti Paajala, Jouko Kuusjärvi ja Teemu Lehtomäki. Teemu Lehtomäki säesti kitaralla, kuten yhteislaulutkin. Kaikki laulut olivat Lauluja Jeesuksesta -vihkosesta. Jouko Kuusjärvi johteli illan ja puhui lopuksi evankeliumia yksinkertaisesti. Illan sää oli ihme - kevään tähän mennessä parhain ja lämpimin. Yli 20 astetta. Aurinko paistoi. Uskoimme, että taivaan Isä halusi, että tämä(kin) ilta pidettiin. Kiitos säästä - ja kaikesta muustakin - Hänelle! Kiitos myös jokaiselle vastuuta kantaneelle! Seuraava NUOTIOILTA on - jHs - Su. 11.6. klo 15.00. Tarvaalassa, Paavo ja Liisa Pitkäsen pihapiirissä, Majakoskentie 3. Eiku sinne - ja tuomaan tyoisiakin mukana!
Päästyämme kylältä, otimme Rautasen Jussin kyytiin. Hän lähti auttamaan penkkien palauttamisessa rukoushuoneen varastoon. Kiitos Jussille! Kävimme vielä viemässä peräkärryn Pietilälle. Kiitos Paavolle! Samalla kävimme vilkaisemassa Paavon ja Päivin kanssa paavon tekemää kotaa ja vähän raatailimme.

Kotona iltapalaa ja teetä.

Kirjoittelin vielä infon: Saarijärven kylien kutsu 21/19.5.2017. Autenttista selostusta pidetystä Nuotioillasta ja infoa seuraavasta. Lähettelin s-posteihin.

"Siihen suureen joukkoon (taivaassa) kuuluu helluntailaisia, luterilaisia, katolisia, ortodokseja, vapaakirkollisia, pelastusarmeijalaisia, körttejä, evankelisia, kansanlähetysläisiä ja vaikka minkälaisilla etiketeillä varustettuja. Etiketit eivät ole siellä tärkeitä, vaan tärkeintä on suuri yhteinen joukko. Siellä ei ylistetä meidän ryhmämme nimeä, vaan häntä, joka istuu valtaistuimella, Jeesusta kristusta. Me kaikki saamme hyväksyä toisen kristityn täällä maailmassa riippumatta siitä, näkeekö hän jokaisen yksityiskohdan juuri samalla tavalla kuin me.

On hyvä, että näemme asiat samalla tavalla. Mutta emme saa sanoutua irti siitäkään kristitystä, joka näkee jotkut asiat eri tavalla kuin me. Erilaiset näkemykset eivät ole loukkaus, vaan oppimismahdollisuus.

Minulle on monta kertaa sanottu:
- Kalevi, jos sinä olet raamatullinen, niin sinun pitää sanoutua irti tästä ja tuosta saarnaajasta, menestysteologeista, karismaattisista tai ei-karismaattisista.

Minusta olisi kamalaa ajatella, että kun kävelen taivaan kultakadulla, niin minun pitäisi sanoa vastaantulevalle "vääräoppiselle" kaverille:
- Sinusta minä sanouduin irti maan päällä.

Ei hyvät ystävät mennä tekemään sellaista, mitä pitäisi sitten hävetä taivaassa! Jumalan valtakunnassa on hengitystilaa niillekin, jotka ovat erilaisia kuin me" (Kalevi Lehtinen, Sinulle, Päivä Osakeyhtiö 2016, s. 94).

Siunausta!

Ps. "He lauloivat uuden laulun. - Sinä olet arvollinen ottamaan kirjan ja avaamaan sen sinetit, sillä sinut on teurastettu. Olet verelläsi ostanut Jumalalle ihmisiä kaikista heimoista, kaikista kielistä, kansoista ja maista. Olet tehnyt heistä kuningassuvun, meidän Jumalalle pappeja; he tulevat hallitsemaan maan päällä" (Ilm. 5:9).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti