20170513

12.5.

Sydämelliset onnittelut syntymäpäivän johdosta - puolipyöreitä - Huttusen Markulle, minun vaimoni velimiehelle, Haminan Pyhältöön! Ennenhän se oli Vehkalahtea. Jumalan siunausta tuleviin hetkiin ja vuosiin!

Eipä se sää kovin lämpöistä ollut tänäänkään. Silloin kun aurinko paistoi mittariin oli nyt "jonkinverran" asteita, mutta muuten ei. Marja-Leena kävi viemässä Emilian ja danielin kouluun aamulla. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Johanneksen evankeliumia. M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä. 

11:ksi menin helluntairukoushuoneelle Päivärukoushetkeen - 3 rukoilijaa. Lastasimme Rautasen Jussin kanssa äänentoistokamat autooni iltaa varten. Kaupan kautta tulin - ja myöskin kukkakaupan, josta ostin kaksi mielestäni kauniin väristä leikkoruusua Marja-Leenalle - onhan se äitienpäivä ensi sunnuntaina - se toukokuun toinen. 
M-L valmistautui illan tilaisuuden tarjoiluihin, jotka olivat hänen vastuullaan.

Kävin kylällä vakuutustoimistossa hakemassa matkavakuutustodistuksen viisuminhakua varten. Menomatkallani meidän lähellä polki iloisen näköinen tyttö vastaani - oli tulossa meille. Emiliahan se siinä ajeli. Oli koulusta tulossa.

Söimme hyvää ruokaa.

Vetelin rengasta (16 kg) tuossa lähellä rengasradallani 5 km 720 m. Silloin paisteli aurinko.

Kantelimme tarjoiluun tarvittavat leivonnaiset ja tarvikkeet autoon - äänentoistovälineiden joukkoon - ja ajoimme M-L:n kanssa Vanhalle Kansakoululle Kaikkien yhteiseen SAARIJÄRVI RUKOILEE -iltaan, jonka teemana oli: "Rukous on etuoikeus". Laittelimme salin kokouskuntoon tuoleineen ja äänentoistolaitteineen rukouspiirin veljien kanssa. M-L valmisteli keittiön puolella tarjoilua. Illan järjesti Häkkilän-Peltokylän-Kohmun yhteiskristillinen rukouspiiri. Tilaisuus alkoi klo 18.30. Lehtomäen Teemu hoiti rukous- ja paastoketjun järjestämisen järjestävässä rukouspiirissä ennen tätä iltaa. Lahtelan Irma ja Laitisen Tuula toimivat tervetulleeksitoivottajina eteisessä. Hakkaraisen Kirsti toimi oli somistajana. Juontelin illan. Rautasen Jussi hoiti äänentoiston. Lahtelan Veikko oli laittanut laulujen sanat kauniiseen muotoon tykillä heijastettavaksi. Hän myös hoiteli tykkiä. Väkeä oli 70-80 henkeä. Yhteislauluihin meitä johdattelivat Marja-Liisa Oikari, Kari Hiekkavirta, Saara Mörsky. Laulut oli valinnut Marja-Liisa Oikari. Niitä laulettiin yhteensä 10. Lisäksi Marja-Liisa ja Kari lauloivat Saaran säestyksellä 4 laulua. Järjestävän rukouspiirin ryhmä lauloi kaksi laulua, Lehtomäen Teemun ja Gröngvistin Miikan kitarasäestyksellä. Puheenvuorot rukousvastauksista käyttivät Ahosen orvokki ja Kuusjärven Jouko. Puheen piti helluntaiseurakunnan pastori Turusen Mika, tuoden keskeisiä asioita rukouksen tärkeydestä esille. Saimme enemmän ymmärrystä, siitä kuinka suuri etuoikeus rukous on. Rukoukseen meitä illan aikana johtivat etukäteen pyydetyt henkilöt: Oikarin Marja-Liisa, Pollarin Tarja, Ruutisen Jarmo, Lahtelan Samuli, Lehtomäen Teemu, Turusen Mika, Hakkaraisen Kirsti, Ahosen Orvokki, Gröngvistin Miika, Toikkasen Raija ja Pentti, Rautasen Jussi, Hiekkavirran Kari, Saarelan Aulikki, Lehtomäen Matti ja Kuusjärven Jouko - 16 henkilöä ja yhtä monta rukousaihetta. Kirjoitettuihin rukousaiheisiin - joita oli runsaasti - meidät johtivat Lehtomäen Matti ja Gröngvistin Miika. Kutsuin ihmisiä esille - heitäkin tuli runsaasti. Esirukouspalvelussa palvelivat Turusen Mika, Aholan Timo ja Soile, sekä Kuusjärven Jouko. Uskon, että sekin oli merkittävä hetki. Lopuksi oli kahvitarjoilu, josta sai antaa vapaaehtoisen maksun tilaisuuden kulujen peittämiseksi. Evankelioivaa materiaalia oli mahdollisuus ottaa mukaansa.

Illan aikana oli mahdollisuus myös liittyä Kristittyjen yhteiseen SAARIJÄRVI RUKOILEE -rukousrintamaan - ja liityttiinkinhän siihen. Nyt meitä on siinä yhteensä 111 henkeä. Uskon, että vielä tulee lisää.

Oma kokemukseni - ja monien Jumalan ihmisten palaute - oli se, että ilta oli hengellisesti voimakashenkinen ja siunattu. Illassa mukana olleena haluan antaa suuren kiitoksen Jumalalle illasta, mutta myöskin monille Hänen palvelijoilleen, jotka palvelivat illassa erilaisissa tehtävissä! Herra lisätköön intoamme rukoilla ja etsiä Hänen kasvojaan!

Nopeasti olivat tuolit laitettu tilaisuuden jälkeen takaisin paikoilleen, kun veljet sen ripeästi tekivät. Jussin ja M-L:n kanssa laitoimme äänentoistokamat  ja tarjoilujutut autoon. Kävin viemässä Jussin kanssa ensiksimainitut helluntairukoushuoneelle. Sitten M-L:n kanssa kotiin.

Kotonakin vielä piti juoda kahvia ja ottaa sen kanssa jotakin - ja maistella myös hyvää iltaa, joka oli juuri takanapäin. Uskon, että vastauksia rukouksiin tulee.

Siinäpä hyvin autenttista kuvausta tämän illan Kaikkien yhteisestä SAARIJÄRVI RUKOILEE -illasta. Jatkakaamme rukousta!

"Epäaito jumalasuhde on vaarallinen tapa elää ... Aito läheisyyden voima voi parhaimmillaan tehdä meistä Jumalan sanansaattajia. Voimme tuoda kuuluville hänen väkevän sanomansa ja koskettaa toisia hänen parantavalla ja elämää antavalla kosketuksellaan. Mitä lähempänä Herraa elämme, sitä pelottavammin meidän äänemme kajahtaa vihollisen edessä ja sitä voimakkaampi on todistuksemme muille ihmisille. Toisaalta, jos ääni ei oikeasti ole hänen, silloin huudamme kuuluville vain omaa tyhjyyttämme" (Tommy Tenney, Jumalan näkökulma, Aikamedia 2003, s. 179, 180).

Siunausta!

Ps. "Niin minä Jumalan armahtavan laupeuden kautta kehoitan teitä veljet, antamaan ruumiinne eläväksi, pyhäksi, Jumalalle otolliseksi uhriksi, tämä on teidän järjellinen jumalanpalveluksenne" (Room. 12:1).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti