20170610

10.6.

Voi että paistoi aurinko mukavasti noustessa - auringon, sekä minun. 18 astetta. Söin aamupalaa ja join kahvia. Luin Apostolien tekoja. 

Aamiaisen jälkeen menin ja nostin sirkklelin rantteelle ja aloin pätkiä rankoja. Välillä haloin kirveellä isompia. Pian sieltä tuli Marja-Leenakin kantamaan sahattuja ja halottuja puita pinoon liiteriin. Kun kesätyömies - Daniel - kuuli, että olemme rangansahaushommissa, niin tuli hän potkulaidallaan viivana meille hanskat käsissä valmiiksi. Alkoi mummin kanssa kantamaan ouita pinoon.
Kun M-L meni laittamaan ruokaa, jatkoi Daniel puunkantohommaa - ja aika ripeästi vielä heiluikin. Sitten kesätyömiehelle välähti päähän alkaa rakentamaan majanlattiaa. Jonkinlainen visio asiasta lienee ollut - en tiedä sitten suunnitelmasta. Kun eiliten raivailin liiteriä, että saa sinne pinoja, niin yhteen nurkkaan heittelin sellaista, esim. Danielille rakennustarvikkeeksi sopivaa puutavaraa. Nyt se tuli käyttöön. Kävi aina hakermassa, kun lisää tarvitsi. Sahaili - ja välillä sirkkelilläkin niitä sahailimme - ja ruuvaili porakoneella ja välillä latasi akkuja. Näytti, että vähän muutakin siihen rakenteli kuin pohjaa. Siihen tarvitsee peräkärryn kun sitä laitosta kotiin viedään.

Välillä kävimme syömässä oikein hyvät ruuat - minä söin takapihan auringossa. kahvitkin menivät siellä.

Ruuan jälkeen jatkui sirkkelöinti ja halkominen - Danielilla rakentaminen. M-L valmisteli lettutaikinoita huomiseen nuotioiltapäivään - joka on Pitkästen pihapiirissä, Majakoskentie 3, klo 15. Tulehan mukaan ja tuo toisiakin! Hyvä säähän silloin on Pitkästen kohdalla. Sadettahan se on taint luppailla - mutta Jumalahan voi antaa meille oikein hyvän sään.

M-L kävi kylällä kauppa-asioilla. Välillä join kahvit takapihalla. Daniel sai mummilta kylätuliaisina jätskin.

Pitkään Danielkin rakensi rakennelmaansa, ennenkuin pyyhkäsi kotiin.

M-L:kin tuli vielä kantamaan puita liiteriin. Olikin iso kasa. Kun lopetin sahaamisen ja halkomisen aloin minäkin kantmaan puita liiteriin. 21.15 maissa lopettelimme homman kun saimme pätkityt katon alle.

Lähdin heti rankahommat lopetettuamme käymään helluntairukoushuoneella - kävin hakemassa nopeasti pystytettävän kojun sieltä varastosta - jota olemme käyttäneet nuotioilloissa - sekä siihen kuuluvan kokoonmenevän pöydän. Vein me samantien Pitkäselle, jossa niitä huomenna tarvitaan.

Palattuani kotiin pääsin heti saunaan kun M-L oli laittanut sen lämmite. Raapasin mennessäni tuosta takapihan reunasta - menetetyn metsikön laidasta - vihreän ja hyvälle tuoksuvan vastan. Mukava sillä oli vihtoa. Saunaan ja ihoon tuli hyvä tuoksu.

Iltapalaa ja teetä otimme saunan jälkeen - ja sehän oli aika myöhään. Klo 23 lopettelimme. Pilveili. 16.5 astetta. Ilman paitaa sai tänään rankoja sahailla - eikuitenkaan koko aikaa, ettei palanut.

Siunausta!

Ps. "Herra olkoon sinun henkesi kanssa. Armo olkoon teidän kanssanne" (2. Tim. 4:22).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti