20170623

22.6.

Juhannusaatonaatto. Noustessa 11.7 lämmintä. Aurinkoista. Taivaalla vaaleahkoja ja mustempiakin pilviä. Aamupalaa ja kahvia. Luin Apostolien tekoja.

Menin rantteelle sahailemaan rankoja - joita riittää sahattaviksi ja halottaviksi. Vaikka itse sanonkin, niin olihan niiden karsiminen, kantaminen ja kotiin ajaminen "aikamoinen rykäisy" - lyhyessä ajassa niitä tuli paljon. Saa pilkkoa jonkun aikaa - vaikka sitäkin tekee ripeästikin. 

Marja-Leena teki sisällä askareita ja samalla kuunteli netin kautta ohjelmaa Juhannuskonferenssista, Keuruulta. Tuuleskeli. Oli viileää kun aurinko meni pilveen.

Välill'ä kväin syömässä ja kahvilla - M-L laittoi ruokaa ja paisteli lettuja. Vielä oli sitä tiistaisen nuotioillan taikinaa. Tulihan niitä kahvin kanssa otelluksi.

Denis toi töistä tullessaan työpaikaltaan nostolavoja - saa laittaa pohjaksi kun verkon sisään puita laittaa.

Daniel polkaisi pyörällään työhanskat käsissään meille. Tuli auttelemaan töissä. Olin saanut yhden kasan pätkityksi - jonka olin asettanut tavoitteeksi tälle päivälle - niinpä Danielin kanssa haloimme isompi pätkiä. Daniel nosti halkaisupölkylle ja minä halkaisin kirveellä - ja hyvin kävi. Kun olimme sen saaneet tehtyä haravoin puunroskia ja sahajauhoja pois. Sille paikalle nostelimme yhdessä nostolavat puille alustaksi. Verkkokehikko laitetaan sen päälle - Timo lupasi sellaisen tuoda, kun hänellä on sellainen tällä hetkellä joutilaana. Laitoimme Danielin kanssa vielä pressun sahattujen puiden päälle.

M-L työnteli leikkuria nurmikolla ja haravoi sen jälkeen roskia pihassa.

Saatuamme hommat tehty 18 maissa, söimme kesätyöläisen - Danielin - kanssa lettuja - minä kahvin ja Daniel mehun kanssa. 

Kahvin jälkeen menin urheilukentälle 8 km rauhalliselle kävelylenkille. Aika viileää kun tuuleskeli - siinä 10 asteen paikkeilla. Daniel polkaisi pyörällään urheilukentälle. Oli siellä kanssani ja välillä kiersi rataa mukanani. Poispäin tulimme vähän niinkuin yhtä matkaa. Pysähtelin aina välillä autolla, kun Daniel polki pyörällään. Ajoinpa vielä heidän pihansa kautta hänen kanssaan.

Emilia oli tänään ollut ahkerana kotona - keittiö oli laitettu siistiksi tiskejä myöten. Niin sitä pitääkin!

Sen tiedän, että Miro on ainakin konferenssissa - hänet voi bongata basaarin tiskin takaa hommista. Kertokaa terveisiä. Toisista perhekuntalaisista en nyt muista miten ovat konfaan menossa.

Mummin älykkääseen puhelimeen tuli tosi nätti kuva pienestä juhannusneidosta kauniin pienen kukkakimpun kanssa. Eipä olla koskaan nähtykään Milenalla tuollaista ilmettä - oli kyllä veikeän ja herttaisennäköinen pikkuneiti.

Laitanpa tässä vaiheessa kaikille tämän vaatimattoman blogin lukijoille oikein hyvän Juhannuksen toivotukset! Kaunis on Suomi keskikesällä - jos on muulloinkin. 

Siunausta!

Ps. "Ja lopuksi: olkaa kaikki yksimielisiä, helläsydämisiä, veljiä kohtaan rakkaita, armahtavaisia, nöyriä. Älkää kostako pahaa pahalla, älkääkä herjausta herjauksella, vaan päinvastoin siunatkaa; sillä siihen te olette kutsututkin, että siunauksen perisitte" (1. Piet. 3:8,9).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti