20170605

5.6.

Marja-Leena nousi aikaisemmin. Minä nukuskelin pidempään. Lämpimään ja aurinkouisehkoon säähän herättiin - 15-20 välissä lämpöä. Emilia ja Daniel polkaisivat meille pyörillään aamusta. Danielilla jo työhanskat valmiiksi kädessä - kun oli tulossa kesätöihin meille. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia, yms. Luin Apostolien tekoja.

Ajelimme kesätyöntekijä Danielin - 10 v - kanssa peräkärry perässä Kohmun perälle hakemaan rankakuormaa. Ei mennyt kauan kun kuorma oli valmis. Ilman ylisanoja voin sanoa, että kymmenvuotiaaksi pojaksi on Daniel ripeä tekemään työtä ja hyvin. Kuormaliinojen kiinnityskin käy mallikkaasti. Aurinkoisessa säässä toimme kuorman pihaan ja purimme kasaan. Sekin kävi yhdessä niopeasti. 

Kuorman purkamisen jälkeen tulimme sisälle syömään. Emilia oli meillä - en tiedä oliko ollut siivoushommissa mummin kanssa kun oli aamulöla vähän huono olo. 

Syötyämme - ja minä myös kahvia ryypättyäni - lähdimme Danielin kanssa hakemaan uutta kuormaa Kohmulta. Saatuamme sen pihaan purimme kasaan. Daniel joutui lähtemään kesken purkamisen kotiin. Hänellä oli tänään jalkapalloharjoituspäivä. Purettuani kuorman loppuun kävin sisällä juomassa kahvit. Mukava Danielin kanssa työjellä. Ei ole monilla niin hyvää kesätyöntekijää.

Menin vielä hakemaan kolmannen kuorman Kohmulta. Ennenkuin toin sen pihaan kävin viemässä moottorisahan Denikselle - ketjun terottamiseksi. Hänellä kun on se laite ja muutenkin homma käy hyvin ja ripeästi. Purin kuorman. Hiukan ripsi vettä.

20.15 maissa tulin sisälle ja sittenpä se olikin iltapalan syöntiä, kahvin ja teen juontia. 11 astetta lämmintä.

Vihreys vain lisääntyy. Koivujen lehtien, ym. puiden, on takapihan puolella oleva "menetetyn metsikön" metsikkö tullut jo läpinäkymättömän tiiviiksi verhoksi tielle päin. Mikä on vain mukava asia.

Laitoin ilmoituksen lehteen su. 11.6. klo 15 olevasta "iltapäivänuotioillasta!, joka on Paavo ja Liisa Pitkäsen pihapiirissä, Majakoskentie 3. Infoa tuossa blogijutun oikealla puolella. Tulukeepahan sinne! Tein myös ns. julisteen/kutsun siihen tilaisuuteen.

Siunausta!

Ps. "Katsokaa, veljet, ettei vain kenelläkään teistä ole paha, epäuskoinen sydän, niin että hän luopuu elävästä Jumalasta, vaan kehoittakaa toisianne joka päivä, niin kauan kuin sanotaan: "tänä päivänä", ettei teistä kukaan synnin pettämänä paatuisi, sillä me olemme tulleet osallisiksi Kristuksesta, kunhan vain pysymme luottamuksessa, joka meillä alussa oli, vahvoina loppuun asti" (Hebr. 3:12-14). 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti