20170604

4.6.

Tänään ei ollut rankapäivä - oli sunnuntai, jolloin "haalarit ne naulaan jäädä sai". Ja vielä enemmän - oli Helluntai. Pyhän Hengen vuodatuksen ja seurakunnan syntymisen päivä. Sitähän ei pitäisi vain muistella, vaan elää todeksi tänäänkin - että eläisi Pyhässä Hengessä.

Sydämelliset onnittelumme vielä tässäkin Haapalan Annelille syntymäpäivän johdosta!

Marja-Leena oli noussut jo ties miten aikaisin - hyvä, että kukkokaan oli ennättänyt kiskaista aamukiekaisunsa. Voileipäkakkuja - joita oli runsaasti - koristelemaan. Minäkin heräilin ihan siistiin aikaan. Aurinko paistoi ja auringossa mittari näytti jo yli 10 astetta.
Aamupalaa ja kahvia. Luin Apostolien tekoja.

Kannoimme voileipäkakut, yms. autoon ja hurautimme 10:ksi helluntairukoushuoneelle. Siellä jo oli Terhi-Marja, sekä Emilia ja Daniel kantelemassa heidän makeita leipomuksiaan - täytekakkuja ja sellaisia - sisään. Oli M-L:n ja T-M:n vastuulla lähetyskahvit kokouksen jälkeen. Minä menin 10 alkaneeseen rukoushetkeen - 9 rukoilijaa.
11 aslkoi yläkerrassa Ehtoollisjuhla, jonka johteli Arto Riihinen. Kuoro lauloi. Muutaman kuorolaulun kuunneltuani lähdin käymään urheilukentällä - menin tapaamaan yhtä tuttua kilpakävelijää, tänään kun oli siellä Paavon kisat, jotka alkoivat klo 12. Minulta unohtui puhelin kotiin, niin piti mennä paikan päälle tapaamaan, kun eilen puhelimessa puhuimme tapaamisesta ja kylään tulosta. Ennätin saarnan alkuun - jonka piti Mika Turunen - rukoushuoneelle takaisin. Vietimme ehtoollista sen jälkeen. Sen loputtua kävin ensimmäisenä juomassa voileipäkakkukahvit alakerrassa, ennen kuin menin urheilukentälle katsomaan kävelyjä - muitakin lajeja oli. Aurinkoinen sää. Itse en osallistunut, sillä on rankahommien jälkeen niin jäykkä olo. Toisekseen, näissä Paavon kisoissa on vain yleinen sarja ja siitä nuorempaan päin sarjoja. Olen kyllä osallistunut Paavon kisojen kävelyyn - joka kävelin niissä ns. aikuisurheiluaikaisen ennätykseni 5000 m. Muitakin tuttuja kävelijöitä oli tullut kisoihin. Ranskalainen, Suomessa asuva mieskävelijä, voitti miesten sarjan. Käveli hyvällä tekniikalla hyvän ajan. Tiedän, millaista on kävellä sellaista vauhtia 5000 m, sillä olen poikien sarjassa kävellyt tuota aikaa nopeammin sen matkan. Oli tarkoitus, että olisimme käyneet meillä, tai vaikkapa kebab-pizzeriassa näiden tuttujen kävelijöiden kanssa, mutta aikataulu ei antanut myöten. Klo 16 nimittäin alkoi tilaisuus Vapaakirkossa, jonne olimme M-L:n kanssa suunnitelleet menevämme.

Ennätin käväistä kotona hakeakseni M-L:n mukaan. Hän ei ollut kuitenkaan - ja ihan syystä - lähdössä Vapikseen. Niimpä menin yksin. Siellä oli ensin Ehtoollisjuhla, jonka johteli vanhimmiston puheenjohtaja, Jarmo Ruutinen. Tuntuu, että vastuu on kasvattanut miestä entisestään. herra vie eteenpäin, kun olemme Hänelle uskolliset. Puheen piti seurakunnan "tuliterä" pastori, Raimo Kauppinen. Musiikissa palveli Noora Anneli Kärki. Ehtoollisjuhlan jälkeen oli uuden pastoripariskunnan - Raimo ja Anneli Kauppisen -tulojuhla. Sitä junaili vanhimmistosisar. Sai käyttää puheenvuoroja, jotka oli osoitettu pastoripariskunnalle. Käytin minäkin lyhyen puheenvuoron siinä mielessä - henkilökohtaisen sellaisen, en seurakunnan edustajana. Tosin en muita meidän seurakunnastamme juhlassa havinnutkaan olevan. Raimo ja Annelikin olivat johtamallani Alfa-kurssilla Vapaaseurakunnassa - jaksolla, kun olin pastorina siellä. Kaksi isoa Alfa-kurssia järjestimme. Hyvät muistot niistä! Vapaaseurakuntaan liitettiin tämänpäiväisessä kokoontumisessa viisi uutta jäsentä. Se on hieno homma! Olkioon uusi aika alkamassa seurakunnassa! M-L:kin oli juhlassa osallisena, vaikkei paikalla henkilökohtaisesti. Kyllä minä vähän ajattelinkin, että miksi niin paljon niitä voileipäkakkuja pitää tehdä... - mutta kyllä minä nyt sen ymmärrän... Sellainen johdatus. En jäänyt kahvitarjoiluun, vaan tulin kotiin. Lämmitin aamullista kahvia miksossa ja söin vähän liiankin runsaasti hyvää voileipäkakkua sen kanssa - kyllähän sen mausta on tullutkin hyvää palautetta.

Menin sulattelemaan voileipäkakkua urheilukentälle 10 km kävelylenkille. Neljä niistä kävelin 7 min huippeille. Aurinkoista. Lienee ollutr 15 astetta. Kotona - jossa olin 21 maissa - oli 13.7 astetta vielä.

Tein valmisteluja su. 11.6. klo 15 Paavo ja Liisa Pitkäsen pihapiirissä olevaa "iltapäivänuotioiltaa" varten.

Urheilukentältä soittelin Terhi-Marjalle, että joko Daniel huomenna aloittaa kesätyöt kanssani - rankahommat. Sellaisesta kun on ollut puhetta. Sovittiin, että mies tulee aamulla sitten meille - ja siitä se palkka sitten alkaa juoksemaan.

Huomasin tuossa äsken, että olen ratakävelyn SM-kilpailujen aikaan Venäjällä. Joten net kisat menevät sivu suun. Vaan eipä tuo mittää. Ennätin jo luvata kyytiini sinne mukaan ihmisiä - tosin heti hoksattuani asian, ilmoitin, kuinka assiat ovat.

Iltapalaa ja teetä.

Siunausta!

Ps. "Mutta olkaa sanan tekijöitä, eikä vain sen kuulijoita, pettäen itsenne" (Jaak. 1:22). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti