20170603

3.6.

Lauantai. 7 aikaan 5 ja risat lämmintä. Laittelin aamupalaa ja keittelin kahvit. Luin Apostolien tekoja.

Sydämelliset nimipäiväonnittelut vielä tässäkin Ahosen orvokille!

Hyvissä ajoin lähdin Kohmun perälle hakemaan kasaamistani rangoista kuormaa. Saatuani sen pihaan purin sen rankakasaan - joka on jo kuulema aika iso. Kävin juomassa kahvit. Marja-Leena valmisteli tarjoiluja huomiseen lähetyskahvitukseen seurakuntaan.
Kävin hakemassa toisen kuorman rankoja Kohmulta. Tuuleskelikin. Ollessani sitomassa kuormaa tuli kuuden hengen porukka ihmisiä ohitseni. Olivat kohmulaisia, samaa sukua, kesäpaikassaan. Juttelimme. Sain antaa heille Jumalalla on sinulle asiaa -vihkoset. Niin niitä tilaisuuksia evankeliumin esillä pitämiseen voi tulla missä vain - jos on siihen valmis. Yhdelle heidän sisarussarjastaan olen saanut todistaa urheiluikentällä. Purettuani kuorman kotona, kävin syömässä sisällä. M-L jatkoi tarjoiluasioiden parissa.
Syönnin jälkeen ajelin Kalmariin, Laurin hallille. Kävimme kiertämässä paikat, joista voi karsia rankoja. Voin mennä sinne milloin vain. Minulla oli peräkärry perässä. Lauri nosteli isoimmat puut metsätraktorilla kärryyn, kun toin yhden kuorman kotiin. Aurinkokin paistoi.
Purettuani kuorman pihassa kotona - ja käytyäni kahvit juomassa sisällä - lähdin hakemaan vielä yhden kuorman rankakasoistani Kohmulta. M-L vain seisoi samassa paikassa kuin ennenkin ja valmisteli tarjoiluja. Ennenkuin tulin kuorman kanssa kotipihaan, kävin Emilian ja Danielin todistuksia katsomassa heillä. Oli jo Daniel soitellut ja kysellyt olenko kotona, että tulisin todistusta katsomaan. Onnittelut molemmille todistuksista - ja kaikille lastenlapsille koulujen päättymisestä! Virkistävää kesää jokaiselle! Emilia ja Daniel olivat saaneet diplomit siitä, että olivat lukeneet kirjoja ahkerasti. Tultuani kotiin purin kuorman kasaan.

M-L kävi kaupassa. Minä menin tuohon "menetetyn metsikön" laitaan ja tein itselleni tämän kesän ensimmäisen vastan. Imuroin autoa. Sytyttelin tulen takkaan. Klo oli jo yli 21 kun tulin sisälle. Tuli aika pitkä työpäivä tänään - 13 h. Mutta, vielä pidempi se on ollut M-L:lla, joka vain jatkoi tarjoilujen valmistamista vielä 23:kin. Kun kävin "Terheillä" oli siellä Terhi-Marjakin samaan tilaisuuteen, mihin äitinsäkin, tarjoiluja valmistelemassa.

Söin iltapalaa ja join teetä. Kävin saunassa - ja vastoin sillä uudella vastalla. Tuli kyllä hyvä ja voimakas koivunlehden tuoksu saunaan - taisi ihan tulla kesä avatuksi.

Siunausta!

Ps. "Autuas se, jonka rikokset ovat anteeksi annetut, jonka synti on peitetty" (Ps. 32:1).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti