20170624

23.6.

Nousimme hyvissä ajoin Juhannusaattoon - 8.5:een asteeseen. Harmaata, mutta ei satanut. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia/hopeateetä. Luin Apostolien tekoja. Laitoimme evästä reppuun.

Ennen 9.30. kävimme hakemassa Emilian ja Danielin - heillekin oli äiti laittanut hyväät eväät mukaan kylmälaatikkoon. Neljisin huristelimme Juhannuskonferenssiin Keuruulle - menimme Uuraisten Multian kautta. Hyvä tie.

Tavoitteenamme oli mennä 11 tilaisuuteen - se oli Suomlaisen messun esitys. Se Suomi 100 v -versio. Oli kovin koskettava. Uskon, että siihen vaikutti hyvin paljon erinomaiset juonnot kappaleiden välissä. Toisena juontajana toimi messun säveltäjä Lasse Heikkilä. Toisena yksi naispuolinen messun esittäjä. Paljon vaikutti myös se, että samalla näytettiin kuvia skriinille. Messu oli todella hyvin nivottu kansamme historiaan. Vaikuttava kokonaisuus.

Välillä kävimme neljisin syömässä eväitä autolla ja juomassa kahvia ja kaakaota termoksesta, ynnä mehua. Jossain vaiheessa kävimme myös pizzateltassa - eivät tänä vuonna olleet erinomaisen maukkaita. Oli liian voimakkaati maustettuja alunpitäen. Lapset liikkuivat vapaasti konferenssialueella. Välillä tulivat luoksemme, sovitussa paikassa kun istuimme tilaisuuksissa. Jätskitkin ostettiin, sekä makkarat. Hyviä tilaisuuksia "sattui" tälle(kin) päivälle. Suomen 100 v juhlavuosi sävytti tapahtumaa. Samoin reformaation 500 v. -juhlavuosi. Samoin SVK:n - Suomen Vapaan kristillisyyden neuvosto (liekö tuo nyt ihan tarkasti noin, mutta melkein kuitenkin) -muutaman kymmenen vuoden taipaleen juhlavuosi. Siksipä puhujia oli mukana eri vapaakristillisistä yhteisöistä ja kirkkokunnista. Se oli hieno erityispiirren tässä konferenssissa. Sää oli vähän viileä, mutta ei liian. Kun ei satanut, niin oli ihan hyvä olla. Meilläkin oli päällä kaikilla sen verran vaatteita, että kylmyys ei mitenkaaään haitannut. Päivän aikana minulla oli tapaaminen yhden Avainmedian ihmisen kanssa - minkä tähän itselleni muistiin merkitsen. Miron tapasimme basaarin "tiskin takana", jossa oli kaverinsa kanssa töissä. Siskolikkakin oli konfassa - Emilia ja Daniel näkivät, me emme. Aarokin ilmeisesti oli jo konfassa, mutta me emme sattuneet näkemään.

Klo 19 tilaisuuden päätyttyä lähdimme ajelemaan kotiin samaa reittiä kuin tulimmekin. Jätimme Emilian ja Danielin kotiin. Olimme koton 22.30. maissa. 

Iltapalaa.

Laitoimme vielä vähän tulta takkaan. Seurasimme konferenssin nuorten tilaisuutta netin kautta. Kahtena edellisenäkin iltana olemme noita klo 22 alkavia tilaisuuksia seuranneet. Hyvät puheet ollut niissä. Tänään - niinkuin eilenkin puhui Roni Lempiäinen, räppäävä pastori. Erinomaisia puheita. Tänään alkoi vielä puolenyön aikaan "Iamboysin" juhlakonsertti - heille tulee täyteen määrätyt vuodet yhtyeenä. Roni Lempiäinenkin kuuluu perustajajäseniin. Minäkin heräsin meneillään olevaan konserttiin - sillä olin nukahtanut sohvalle. Tänään tuli konfassa syödyksi kaikenlaista sellaista, että sokeri oli illalla "aika korkealla".

Siunausta!

Ps. "Niinpä sinä et siis enää ole orja, vaan lapsi, mutta jos olet lapsi, olet myös perillinen Jumalan kautta" (Gal. 4:7).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti