20170609

9.6.

Kyllähän tämä aika rientää - kohta jo Juhannus. Noustessamme perjantaihin oli vähän harmaata ja lämpöä 13.9 astetta. Onhan sitä siinäkin. Oravia oli kolme ruokintapaikalla - välillä painatytelivat kovaa kyytiä pitkin pihaa. Eilen taas kävi päivällä - Marja-Leena sanoi - supikoira ruokailemassa siemeniä pihassamme. Tikka viihtyy alvariinsa syömässä. Pienet linnutkin pistelevät siemeniä suihinsa. harkkakin koettaa puoleiaan pitää. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Apostolien tekoja. M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Kävin hakemassa peräkärryn Pitkäsen Paavolta. mennessäni seisoivat Emilia ja daniel bussipysäkillä odottelemassa linjuriautoa - olivat menossa äidin työpaikalle.

Kärrynhakureissulla ajelin helluntairukoushuoneelle klo 11:ksi Päivärukoushetkeen - 4 rukoilijaa.

Rukoushetken jälkeen nostelimme peräkärryyn telttapenkkejä Lampisen Jannen kanssa. Samantien veimme penkit Pitkäsen pihaan odottelemaan sunnuntaina olevaa nuotioiltapäivää.

13.30 soitteli lääkäri verikokeistani. Pitkäaikaissokeri oli 7.5. Kohtuullinen, sanoi lääkäri, verrattuna edellisiin kokeisiin. Pitäisi olla 7 ja alle. Ruokavalio vaikuttaa - jos en laittaisi suuhuni paljon hiilihydraatteja sisältäviä aineita, niin...

Kävimme M-L:n kanssa syömässä Halpa-Hallin seisovasta - siis noutopöydästä. Samalla reissulla M-l osteli sunnuntaita varten tarvikkeita - nuotioiltapäivään. Tihkutteli vettä.

Sirkkelöin liiterissä olevia pitempiä puita, että tulee tilaa uusille puille. 

Kävin 5.2 km rauhallisella kävelyllä urheilukentällä. Mukava sää. Tapasin tuttuja.

Palailtuani kotiin söimme iltapalaa ja joimme teetä. M-L neuloskeli. 13.9 lämmintä klo 21.45.

"...Pyhä Henki yhtyy vain totuudelliseen julistukseen ja elämään. Vääryys opissa ja elämässä lopulta murehduttaa Pyhän Hengen ja Hän vetäytyy pois. Karismaattisen herätyksen profeetallinen luonne muuttuu sitä tärkeämmäksi, mitä pidemmälle yhteiskuntana etenemme laittomuuden tiellä. Oikea karismaattisuus ja antinomistinen (anti = vastaan, nomos = laki) harhaoppi ovat täysin yhteensovittamattomia, koska Pyhä Henki aina tahtoo avata meille Jumalan Sanan totuuden. Niinpä jos karismaattisen herätyksen puitteissa aletaan toimia liberaalin teologian hengessä murehdutetaan Pyhä Henki ja uudistus menettää hengellisen sisältönsä. Silloin jäljelle jää vain tyhjiä sanoja ja lauluja ilman elämää ja ylösnousemusvoimaa. Liberaali teologia ei koskaan kykene tuottamaan hengellistä elämää koska se ei voi olla katalysaattori Pyhän Hengen vuodatukselle. Kuitenkin karismaattisen uudistuksen on tarkoitus tehdä Jumalan Sanan opetukset meille eläviksi. Seurakunnan kutsumus on olla valona ja suolana kansakunnan keskellä. Tässä karismaattisella uudistuksella on tärkeä profeetallinen tehtävä, jota ei voi korvata pelkällä teologisella tietämyksellä tai akateemisella oikeassa olemisella. Tarvitsemme nemmän kuin koskaan voimallista Sanan julistusta, siis kokouksia, joissa on poweria! Raamattua tutkimalla opimme, että Jumala on aina nostanut profeetallisia ihmisiä tai ilmiöitä jotain tarkoitusta varten..." (Esirukoilijoiden ystäväkirje, kesä 2017, s. 3).

Siunausta!

Ps. "Lapsukaiseni, tämän minä kirjoitan teille, ettette syntiä tekisi; mutta jos joku syntiä tekeekin, niin meillä on puolustaja Isän tykönä, Jeesus Kristus, joka on vanhurskas. Hän on meidän syntiemme sovitus; eikä ainoastaan meidän, vaan myös koko maailman syntien" (1. Joh. 2:1-2).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti