20171210

10.12.

Ei nukuttu kovin pitkään. Noustessani 1.0 lämmintä. Harmaata. Aamupalaa ja kahvia. Luin Jesajan kirjaa. Valmistautumista puhumiseen - sitä kyllä mielessä jo aiemminkin.

10:ksi menin helluntairukoushuoneelle Rukoushetkeen alakertaan - puolisenkymmentä rukoilijaa. Marja-Leena jäi kotiin tekemään valmiiksi täyte- ja voileipäkakkuja päivän juhliin.

11 alkoi lähetyskokous yläkerrassa. Jakelin Saarijärvi rukoilee - kristittyjen yhteisen rukousrintaman Rintamapostien paperiversioita sellaisille, joille se ei mene s-postina. Ann-Nina Turunen johteli tilaisuuden. Riihisen Inkeri johteli liveyhteyttä Thaimaahan, jossa oli siellä päässä Lehtimäen lähettiperhe ruudussa ja me kokouksessa olevat täällä toisessa päässä. Sai keskustella ja tehdä kysymyksiä. Sllälailla se nykytekniikka asioita mahdollistaa.

Jouko Reenilä ja Jussi Rautanen johtelivat lauluihin. Mika Turunen saarnasi. Kokouksen jälkeen Aimo Mäkinen antoi informaatiota heidän seurakuntansa Helluntaikirkkoon liittymisen prosessista. Kuuntelin hänen puheenvuoronsa ja muutaman kysymyksen, joita paikalla olijat esittivät

Minun piti lähteä vähän kesken em. tilaisuudesta kotiin. Syy oli se, että klo 14:ksi ajelimme Marja-Leenan kanssa Höytiälle - kakkuja mukanamme.. Siellä oli Timon ja Pian pienokaisen ns. nimiäiset, eli vanhanaikaisesti sanottuna lapsen siunaaminen. Paikalla olivat Timon ja Pian perheen lisäksi: Haapalan Raija-mamma, Haapalan Tero, Anneli, Rasmus ja Oliver, Tero, Mari, Aaro, Eelis ja Nooa, Denis ja Daniel, Mäkisen Risto ja Sanna, sekä Joona-poika naapurista, Marja-Leena ja minä. Terhi-Marja ja Emilia eivät olleet. He olivat Saarijärvi-salissa klo 17 alkavassa tilaisuudessa, jossa oli lasten tanssiesityksiä. Sitä ennen oli muutaman tunnin harjoitukset. Katsoimme terhi-Marjan lähettämältä videolta Saarijärvi-salissa olleita esityksiä. Olivat mukavannäköisiä. Hyvin näkyi menneen Emilialtakin. Vauvalle tuotiin lahjoja. Me veimme isosisko Milenalle - 3 v - myös enkelikirjan. Timo johteli aluksi rukoukseen ja hänen ja kitaransa johdolla lauloimme laulun. Söimme hyvää keittoa - jota oli kolmenlaista sorttia, myös vhh-versio. Sen jälkeen Pia johti vauvan nimen "arvauskilpailun". Hänellä oli vihjeitä. Ensin oli kyseessä kolmas nimi. Se oli Adeliina. Sen arvasi aaro. Toinen nimi seuraavaksi. Se oli Unna. Sen arvasi Tero. Lopuksi ensimmäinen nimi. Se oli Minja. Sen arvasi Mäkisen Risto. Eli pienokaisen nimi on: Minja, Unna, Adeliina. Kaunis nimi - niinkuin tyttökin. Kaikkien Timon ja Pian lasten nimet alkavat M-kirjaimella: Milka, Miro, Milena ja Minja. Milena lauloi tuolilla seisten muutaman laulun isä-Timon vähän avustaessa. Lauluja oli kuulemma harjoiteltukin. Laulaja otti kyllä välillä omia vapauksia sanojen suhteen - ja sekös nauratti paikalla olleita. Sittenpä olikin vaarin vuoro pitää puhe, jionka jälkeen siunasimme yhdessä Minjaa. Sen jälkeen oli pöytä lastissaan tarjoiluja - kaikki eivät edes sopineetkaan pöydälle, vaan niitä oli puuhellan päälläkin. Oli usean sortin voileipäkakkuja, sekä täytekakkuja kahvin, teen tai mehun kanssa kanssa, Molemmissa kakkutyypeissä oli myös vhh-versiot. Ja kyllähän met söimme ja joimme - tiedä vaikka olisi ollut viimeinen lapsensiunaus meidän lasten lapsille. Mutta: kiitos Jumalalle Minjasta, taivaan isän antamasta suuresta ja ihmeellisestä lahjasta - ja kaikista muista lastenlapsista! He kaikki ovat rukouksissamme päivittäin. Me - vaari ja mummi - olimme alle 70 vuotiaita, viimeisimmänkin lastemme lapsen syntyessä.
Timo lämmitti saunan tien toisella puolella olevalla mökillä - sehän tuntuu vähän olevan sellainen meidän juttu kans tuo saunominen. Meitä oli lauteilla Timo, Tero, Denis, Daniel, Mäkisen Risto ja minä. Mukavat löylyt. Ristollakin oli sauna lämmite. Pia kävi siellä saunassa. Raija vielä mökin saunassa. Tero perheineen - ja haapalan Tero myös perheineen - lähtivät vähän aikaisemmin kuin me. Joimme vielä kahvia kakkujen kanssa ennen lähtöämme kotiin. 
Veimme ensin Raijan kotiinsa. Olimme kotona varmaan 21.30 maissa.

Kotiuduttuamme sytyttelin tulen takkaan.

Teetäkin tuli vielä juoduksi.

Siunausta!

Ps. "Sallikaa lasten tullas minun tyköni, älkääkä estäkö heitä, sillä senkaltaisten on Jumalan valtakunta" (Mark. 10:14b).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti