20171222

22.12.
 
Perjantai. Tänään olivat Emilia ja Danielkin jo joululomalla, joten ei ollut kouluun kyyditystä. Nousin silti suhteellisen hyvissä ajoin. Söin aamupalaa ja join kahvia. Luin Jesajan kirjaa. Ajattelin alkaa konkreettisemmin valmistautumaan ensi vuoden alun puhumishaasteisiin, mutta se jäi aikomuksen asteelle - kuitenkinhan sitä mielessään valmistautuu ja rukoilee niidenkin asioiden puolesta, mikä onkin se tärkein asia.
 
Sää oli 1.9 astetta miinuksella Taivas oli harmaa. Marja-Leena luki kohdat hartauskirjasta ja Muroman aamun ensimmäisestä. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.
 
11.30 oli 0.6 astetta miinuksella. Aurinkokin paistoi.
 
Meinasimme lähteä M-L:n kanssa autolla liikenteeseen, vaan emmepä lähteneetkään. Auton ovi oli jäänyt minulta eilen auki ja sepä aiheutti sen, että sisävalo paloi - ja virta akusta oli loppunut. Kävin hakemassa Deniksen laturin heiltä. Emilia ja Daniel antoivat, kun olivat kotona. Sainpahan parinkilometrin kävelyn samalla. M-L oli kävelyni aikana aloitellut siivouksen. Vaan eipä siinä kauan aikaa mennyt, kun auto jo oli käynnissä.
 
Haimme tuosta läheltä yhden ihmisen kyytiin, kun oli menossa kylille myös. Kävimme asioilla. Vein myös M-L:n tekemän kakun joulutervehdyksenä yhdelle yksinasuvalle ihmiselle.
 
Kävimme kyläreissulla paluumatkalla syömässä Halpa-Hallin seisovasta pöydästä. Ostimme sieltä myös linnuille ison säkillisen auringonkukansiemeniä.
 
Kävin hiihtelemässä Kusiaismäessä 28 km. Mukava sää ja keli. Raikas tuuli joissakin paikoissa tuntui naamaan mukavalta.
 
Timo ja Milena olivat meillä. Olivat olleet isommalla porukalla mammalla - joulupuuroakinko taisivat syödä. Saunoimme Timon kanssa. Milenalla oli kamera, jolla napsi kuvia ja herätti hilpeyttä. Timo auttoi näissä tietokonejutuissa - siksipä nyt mm. kirjoittelen tässä tätä loppumatonta kirjoitteluani yksinkertaisista asioista, joissa ne samat elämän asiat toistuvat, ja toistuvat, ja toistuvat. Sellaistahan se on elämä - ainskii meillä. Emilia ja Danielkin tulivat meille, kun täällä oli heidän pieni serkkunsa Milena. Pia, Milka ja Minjakin tulivat meille. Söimme pientä iltapalaa ja joimme teetä. Daniel ja Emilia menivät kotiin kelkkansa kanssa.
 
Siunausta!
 
Ps. "Armo teille ja rauha Jumalalta, meidän Isältämme, ja Herralta Jeesukselta Kristukselta!" (Filem.. 3). "Herran Jeesuksen Kristuksen armo olkoon teidän henkenne kanssa" (Filem. 25).
 
Tässäpä Kiehisen vuolijan Joulutervehdys kaikille, jotka tämä tervehdys saavuttaa! Toivotuksiin yhtyy myöskin hänen rakas vaimonsa!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti