20171230

 
30.12.
 
Lauantai - vuodenvaihteen vapaapäivien alkupäivä. Eläkeläisillä se nyt ei niin paljon merkitse. Nousin ihan mukavissa ajoin. Sää 1.1 astetta plussalla. Taivas oli harmaa.
 
Juotuani mukillisen kahvia kinkkuvoileivän kanssa menin Kusiaismäkeen hiihtelemään 14 km. Satoi lunta. Pudottelin etupihan puolelta hiihtelyn jälkeen katolta roikkuvaa lunta ja lapioin pois kulkuväyliltä.
 
Sittenhän se maistuikin aamupala ja kahvi.
 
12 maissa tulivat Timo, Pia ja pikku-Minja. Olimme sopineet Timon kanssa menevämme hiihtelemään. niinpä heti menimmekin Kusiaismäkeen. Hiihtelin 9.8 km. Timo meni 5 km lenkin ja muutaman kerran lyhyemmän. Taivaskin oli vähän aikaa selkeä, palatakseen harmaaksi.
 
Laitoin tulen takkaan.
 
Hiihtelyn jälkeen joimme kahvit.
 
Saunoimme Timon kanssa.
 
Söimme porukalla Marja-Leenan tekemät ruuat. Eli voisi sanoa, että meillä oli kolmiottelu: hiihto, sauna ja syönti, peräkkäin. Tuota nimeä käytimme Lapissa asuessamme vuosia sitten. Asuimme silloin hyvässä paikassa, jossa latu meni vuokra-asuntomme - omakotitalo - vierestä. Metsälän matin ja poikien kanssa tuollaisia komiotteluja pitelimme. Se(kin) oli mukavaa aikaa. Terhi-Marja ja Emiliakin käväisivät - siis meillä tänään. Lyhyesti rukoilimme "Timojen" lähdettyä hakemaan Minjan isoa siskoa - Milenaa 3 v mammalta.
 
Torkuttelua, radion kuuntelua ja kahvinjuontia.
 
Kävin kotiparturissa meijjän pesuhuoneessa - konetta käytteli M-L.
 
Teetä ja iltapalaa - useampaankin otteeseen.
 
Huomenna olisi pakkauspäivä reissua varten.
 
Siunausta!
 
Ps. "Kunnioittakaa kaikkia, rakastakaa veljiä, peljätkää Jumalaa, kunnioittakaa kuningasta" (1. Piet. 2:17).
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti