20171224

 
23.12.
 
Jouluaatonaatto. Lauantai. ei herätty aikaisin. Noustessa - 2.3 astetta. Satoi lunta aikalailla. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia/teetä. Kinkkuakin jo pääsimme puolilämpöisenä maistelemaan. Eilen illalla - tai iltapuolella - Marja-Leena sen laittoi uuniin. Kyllähän se hyvälle maistui. Eiköhän se siitä äkkiä hupene - eikäpähän tuo niin iso olekaan.
 
Luin Jesajan kirjaa. M-L luki kohdat hartauskirjasta ja Muroman Aamun ensimmäisestä. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.
 
Denis kävi - M-L auttoi räätälinhommissa, meillä kun on ompelukone.
 
Lunta satoi koko ajan - oli tullut jo melkoisesti. Kävin kylällä. Vein joulutervehdyksen yhdelle vanhukselle meiltä.
 
Söimme.
 
"Taatto, taatto lähti innoissaan, joulukuusen, kuusen hankintaan..." Kävin ottamassa joulukuusen tuosta takapihan puolelta, "menetetystä metsiköstä" ja toin pesuhuoneeseen sulamaan. Laitoin heti jalkaan ja siihen vettä.
 
Kävimme "Terheillä." Denis ja Daniel kun lähtevät aamulla aikaisin kohti Deniksen kotikylää Venäjällä, niin jo vähän "joulua viettivät" muun perheen kanssa, ennen kuin lähtevät.
 
Kävin vielä uudestaan "Terheillä" - lahja-asioilla - kun olin menossa Kusiaismäkeen hiihtämään. Taisi olla 1 aste plussalla. Lunta satoi. Latuja ei ollut ajettu. Pöpperöistä. Vaan eihän se takametsien miehelle haittaa. Hiihtelin 30.8 km. Lämpötila nollassa, kun lähdin pois. Oli kyllä ns. jouluisen näköinen maisema - lumiset puut ja lunta satoi. Ei valittamista - ei muutenkaan. 
 
Joulukonserttia oli M-L kuuntelemassa netin kautta kun tulin hiihtelemästä.
 
Iltapalaa ja teetä.
 
"Kuusi seisoo permannolla, kaikkien on hauska olla..." Kannoin kuusen olohuoneeseen
ja koristelin. M-L laittoi hopeanauhat ja "puukulkuset." Kyllähän se nyt siinä kimaltelee.
 
Jouluinen musiikki on soinut tänään. Joulutervehdyksiä tulee eri kanavien kautta - s-postin, korttien, älypuhelimen ja minun vanhanaikaisen puhelimen, facebookin - ja suoraan kotiinkin tuodaan. Sydämellinen kiitos kaikille muistaneille! M-L aina lukee minulle hänen älypuhelimeensa tulleet tervehdykset ja näyttää kuvat, sekä videot. Perhekuntalaisiltamme tulee mukavia jouluun liittyviä kuvia ja viestejä. On se tämä nykyaika ihmeellistä! Ei ollut minun lapsuudessani tällaista - eipä vielä meidän lastenkaan.
 
3 astetta miinuksella illalla - anteeksi yöllä.
 
Siunausta!
 
Ps. "Jumalattomilla ei ole rauhaa, sanoo Herra" (Jes. 48:22).
 
 
Laitan tähän meidän Joulutervehdyksemme tänäänkin:
 
Toivottelevat Jouko ja Marja-Leena
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti