20171226

 
26.12.
 
Tapaninpäivä. Onnittelut nimipäivän johdosta Lehtomäen Tepolle ja Mäkisen Tapiolle!
 
Marttyyrien muistopäivä. Stefanus oli ensimmäinen marttyyri joka tapettiin uskonsa tähden. Se - Jeesukseen uskomisen tähden kuoleminen - on tämänpäivän asia eri puolilla maasilmaa. Eikä marttyyrien määrä ole vähenevässä. Meidänkin on oltava valmiit antamaan henkemme Jeesuksen tähden, jos niin vaaditaan.
 
Eipä noustukaan kovin varahin. Noustessa 2.8 astetta pakkasella. Taivas oli harmaa. Lunta oli tullut kovasti. Kynttilöiden palaessa kuusessa ja muualla söimme aamupalaa ja joimme kahvia/teetä. Luin Jesajan kirjaa. Kuunneltiin saarnaa radiojumalanpalveluksesta. Marja-Leena luki kohdat Muromasta ja hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.
 
Työntelin lumia pihassa.
 
Kävin hiihtlemässä - "tapanin ajelulla" - Kusiaismäessä 30.8 km. Hyvä sää. Hyvä latu. Kaunis - satumainen - maisema. Lumisade oli tehnyt puut kauniiksi.
 
Palattuani hiihtelemästä soitteli velimies-Heimo kotipalkisilta. M-L oli M-L neulomassa palatessani. Hän oli laitellut ulos valoja palamaan - kynttilälyhtyjä roikkui etupihalla pihlajan oksissa, luoden punaista hohdetta ympärilleen. Myös maassa oli kynttilälyhtyjä. Söin jouluisia ruokia - myös lipeäkalaa. Soitin etelässä asuvalle Lapin miehelle. Laitoin tulen takkaan.
 
Siunausta!
 
Ps. "Ja niin he kivittivät Stefanuksen, joka rukoili ja sanoi: Herra Jeesus, ota minun henkeni! Ja hän laskeutui polvilleen ja huusi suurella äänellä: Herra, älä lue heille syyksi tätä syntiä! Ja sen sanottuaan hän nukkui pois" (Apost. teot 7:59, 60).
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti