20171203

2.12.

Nousimme klo 4 päivään - kristuspäivään. 1.5 astetta pakkasella. Himpun tullut lunta lisää. Söimme aamupalaa ja Marja-Leena teki vähän evästä matkalle - kahviakin termokseen ja sellaista. Luin Korkea Veisua.

Ajelimme M-L:n kanssa kylälle, linja-autoasemalle. Klo 6 lähti siitä tilausbussimme kohti Turkua, kristittyjen yhteiseen Kristuspäivään. Matka järjestettiin Saarijärvi rukoilee - kristittyjen yhteisen rukousrintaman nimissä. Tätä matkaahan sitä on valmisteltu. Toimin matkanjohtajana. Jyväskylästä, Matkakeskukselta, lähti kyytiläisiä. Samoin keljon ABC:ltä. Orituvalla pysähdyimme ABC:llä ottamaan suihimme jotakin. Matka meni rattoisasti. Kun kaikki olivat kyydissä pidin pienen puheen. Rukoilimme. Matkalaiset kävivät käyttelemässä mielenkiintoisia puheenvuoroja ja johdattelemassa rukoukseen - jopa laulukin opeteltiin. Eli, linja-autossa oli tunnelmaa ja odotetun päivän odotusta.

Perillä tuulisessa Turussa olimme ennen 11.30 - eli aikataulu oli hyvä. Bussiopas tuli autoomme, tarkisti liput ja ohjasi meidät sisälle Turkuhalliin. Tapahtuma oli yksi Suomen 100 v juhlavuoden tapahtuma.

Klo 12 alkoi tapahtuma, teemalla Risti ja sovinto. Mukana Jukka Jämsen, piispa Tapio luoma (ev. lut.) ja piispa Teemu Sippo (kat.). Jippu. Martti Kallionpää, ym. Musiikissa klassinen soitinryhmä & Verkosto Kollektiivi. Hieno tilaisuus. Väkeä tuli vain lisää. Sitä oli paljon.

Ensimmäisellä tauolla katselimme paikka, josta saisi ruokaa. Joka paikka oli niin täynnä, että söimme eväitä ja joimme kahvia. Tungoksen laannuttua sai suhteellisen nopeasti suuhunpantavaa.

Klo 15 tilaisuuden teemana oli: Tulevaisuus ja toivo. Oli kyllä koskettava tilaisuus. Kaikkien Suomen kuntien ja kaupunkien liput, sekä eri kansojen liput, joista maassamme asuu ihmisiä, kannettiin ristin muotoon hallin permannolle - jokaisella lipulla oli oma kantajansa. Saarijärven lippua kantoi Marjo Autio. Kun liput oliva permannolla - ja niitä oli paljon - oli "estraadilla" n. 25 eri kirkkokuntien, herätysliikkeiden ja järjestöjen edustajaa rukoilemassa vuoronperään Suomen puolesta, liittyen erilaisiin asioihin maatamme ja kansaamme koskien. Rintarinnan he siellä seisoivat rivissä. Oli koskettava näky - niinkuin ne liputkin. Pääministeri Juha Sipilä toi valtion tervehdyksen. Se oli sisintä liikuttava - hyvin henkilökohtainen - puhe, jossa hän mm. luki Raamattua. Kannattaa kuunnella esim. TV7:n arkistosta. Sotaveteraanin - 95 v Eeri Hyrkön puheenvuoro - vastaukset juontajan kysymyksiin, olivat selkeitä, kokemukseen perustuvia. Kylläpä senkinaikana sisin liikahteli. Tässä tilaisuudessa lauloimme lopussa "Suomen suurimman Hoosiannan." Musiikissa olivat Jippii-kuoro & bändi, Sakari geikkilä & Verkosto Kollektiivi ja pekka Simojoki. Voimallinen tilaisuus.

Viimeinen tilaisuus alkoi klo 18. teemalla: Kiitos jeesus - näkyjuhla. Musiikissa Jippu & Aboa Gospel & bändi, SUHE-live, Sakari heikkilä & Verkosto Kollektiivi.
Puheenvuoroissa Pasi Jaakkola, Mika Yerjölä, Teemu Laajasalo - Helsingin uusi piispa, vieraita Helsingin Uudesta Versosta ja kangasniemen seurakunnasta, ym. Tässä tilaisuudessa oli nuorekkaampaa menoa. Kaikkien tilaisuuksien juonnot olivat tuoreita ja hyvin toteutettuja. tekniikka äänentoiston osalta ja valkokankaiden osalta toimivat erinomaisesti.

Eniten oli väkeä keskimmäisessä tilaisuudessa. Oli kyllä hieno tunnelma, kun tiesi, että kristityt yhdessä - Suomessa - olivat suurella joukolla kokoontuneet yhtyeen.

Lapsille oli omaa ohjelmaa.

Tässä mitä nyt olen tuonut Kristusopäivästä esille, on vain aivankuin raameja. Jos suinkin, niin pyrin myöhemmin kirjoittamaan myös jotain raamien sisältä - eli päivien annista. Se oli runsas ja voimallinen.

Viimeisen tilaisuuden jälkeen nousimme bussiimme ja ajelimme samaa reittiä takaisin, kuin tulimmekin. Orituvalla pysähdyimme ottamaan suuhunpantavaa,

M-L:n kanssa olimme kotona 02.20. M-L pötki suoraan nukkumaan, minä vielä join teetä ja otin sen kanssa karjalanpiirakan. Kiitos Jumalalle Kristuspäivästä - ja kristuspäivämatkasta. Kiitos jokaiselle matkalla olleelle! Kiitos kuljettajillemme, Mäkisen Riitalle ja Hannulle!

Kyllä totisesti oli arvokas reissu, joka kannatti tehdä!

Siunausta!

Ps. " Pyhitä heidät totuudessä; sinun sanasi on totuus" (Joh. 17:17).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti