20171211

11.12.

Sydämelliset nimipäiväonnittelut Danielille - mein mukavalle lapsenlapselle!

Vuolijahan se taas täällä. Nousin hyvissäajoin. Plussalla 0.2 astetta. Harmaata. Keittelin kahvia ja ryypiskelin kupillisen. Sitten kävin viemässä Emilian ja Danielin kouluun.

Palattuani koulukiepaisulta tein kookosjauho puuroa itselleni. Söin aamupalaa ja join kahvia. Luin Jesajan kirjaa. M-L nousi vähän myöhemmin.

M-L luki kohdan hartauskirjasta ja Muroman Aamun ensimmäisestä. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

12 kävin hakemassa Emilian koulusta meille.

13 haimme Emilian kanssa Danielin koulusta ja ajoimme suoraan Halpa-Halliin. Tarjosin siellä Danielille nimipäivän kunniaksi pekonihampurilaisen - itsekin söin sellaisen. Ne ovat isoja ja erinomaisen hyvänmakuisia HH:ssa. Emilia halusi vain ranskalaisia.

Kävin hiihtelemässä Kusiaismäessä. 14 km hiihtelin. Oli hiihdeltävä varovasti, sillä paikat olivat jäätyneet niin koviksi. 0.5 astetta pakkasella hiihtoalueen mittarissa mennessäni, 2 lähtiessäni. Minulla tuli tänään lisää tämän syksyn hiihtelyihin kymmeniä kilometrejä. En kuitenkaan hiihtänyt kuin 14 km. Mikäpä niitä sitten niin lisäsi? Samaan aikaan oli hiihtämässä yksi naisihminen, joka mittasi sen lenkin, jota minä aina hiihdän - ja kuinka ollakaan, se oli 200 m pidempi, kuin olin tähän asti pitänyt. Siitähän se kilometrien lisäys sitten johtui. Eli, olen hiihdellyt tälle syksylle yhteensä 387.0 km. No, eihän sillä nyt ainakaan iankaikkisuuden kannalta katsottuna ole mitään merkitystä (humor), mutta kaikenlaisia tilastojahan ne immeiset pittää. Pidelköön nyt sitten vuolijakin vaikka tuollaisia tilastoja.

Palattuani hiihdättelemästä laitoin tulen takkaan. M-L oli kirjoittelemassa joulukortteja - huomennahan on viimeinen mahdollisuus viedä ne postiin, että lähtevät sillä halvemmalla maksulla. 

M-L paitoi VHH-pizzan. Salaatin kanssa söimme. Hyvällehän se maistui. 

Kuuntelin Radio-Patmoksesta raamattutuntia pizzansyönnin jälkeen. Sitten kirjoittelin joulukortteja. M-L neuloi.

Komi-permjakit saavat piakkoin uuden testamentin omalla kielellään.

Siunausta!

Ps. "Ja tietäkää ennen kaikkea se, ettei yksikään Raamatun profetia ole kenenkään omin neuvoin selitettävissä, sillä ei koskaan ole mitään profetiaa tuotu esiin ihmisen tahdosta, vaan Pyhän Hengen johtamina ihmiset ovat puhuneet sen, minkä saivat Jumalalta" (2. Piet. 1:20-21).




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti