20171203

3.12.

Ja hyvää 1. Adventtia. Taitaako sinullakin/teilläkin palaa se yksi kynttilä?

Hyvissä ajoin tuli noustuksi - vaikka tuo nukkumhan meno tapahtuikin melko aikaisin aamupuolella. Kyllähän sitä nuorena. Plussalla oltiin 1.5 astetta. Harmaa taivas.
Sytyttelin tulen takkaan. Aamupalaa ja kahvia/teetä. Luin Korkea Veisua (1933 käänöksen mukaan, Laulujen laulu 1992 mukaan). Marja-leena luki kohdan hartauskirjasta ja Muromasta.

11:ksi menimme Suomi 100 -Ehtoolliskokoukseen helluntairukoushuoneelle. Jouko Reenilä johteli. Musiikissa oli pianisti Hannu Ala - olihan se loistokasta soitantaa. Juhlapuheen piti Mika Turunen - puhe on kuunneltavissa pastori Mika Turusen "fasebookista." Se oli mielenkiintoinen ja vaikuttava. Vietimme ehtoollista.

Tilaisuuden jälkeen M-L - kuten T-M:kin - jäivät johonkin keittiöön/keittiöremonttiin liittyvään palaveriin. Minä menin syömään kebabit salaatilla kylälle. Samaan paikkaan saapuivat myös Turuset Alan hannun kanssa. Niinpä sitten samassa pöydässä antimiamme nautimme.

Kebabien jälkeen menin rukoushuoneelle. heti tulivatkin M-L ja T-M kyytiin. Veimme T-M:n kotiin ja tulimme kotiin. Vesiähän se vain tihkutteli.

Kahvia. Laitoin vielä toistamiseen tälle päivälle tulen takkaan.

17:ksi menimme M-L:n kanssa Saarijärvisaliin katsomaan martti ja kataraiina Takalon: Sata launista paikkaa Suomesta. Se on katseltavissa Alfatv:n arkistosta. Oli isolta valkokankaalta vaikuttavan hieno. Martin ääni sopii hyvin kerrontaan ja musiikki on myös filmiin sopivaa. 

Tulimme "kuvista" kaupan kautta kotiin. Palattuamme söimme kaupasta ostettua pizzaa. Teetä myös.

Jatkanpa nyt tähän sen loppuosan Kari Hämäläisen hyvästä mielipidekirjoituksesta. Se oli Keskisuomalaisessa 30.11.2017, otsikolla Kristinusko teki Suomesta Suomen. Alkuosan kirjoituksesta löydät perjantain, 1.12. blogijutun yhteydestä. Näin kirjoittaa pastori Kari Hämäläinen Jyväskylästä: 

"Yksi kristinuskon siunaus yhteiskunnallemme on ollut sen elämää puolustava ja suojeleva sanoma. Kristinusko antaa jokaiselle ihmiselle ehdottoman arvon Jumalan luomana. Samoin kristinusko pitää elämää pyhänä, myös sitä pientä elämää, mikä on saanut alkunsa äidin kohdussa.

Mitä tapahtuu yhteiskunnassa, kun se luopuu Jumalan elämää suojelevasta periaatteesta? Tilalle tulee pikku hiljaa kuoleman kulttuuri. Humanistinen, ateistinen ja sekulaari ihmiskäsitys on lähtökohtaisesti aivan erilainen kuin kristinuskon.

Vuodesta 1970 lähtien on Suomessa tehty n. 500 000 aborttia. Maassamme asuisi nuorempi väestö ja meillä olisi tasapainoinen väestön ikärakenne, jos aborttia ei olisi laillistettu. Ihmettelen, ettei kukaan ole tätä ottanut esiin ja yleiseen keskusteluun.

Suurimman siunauksen meille suomalaisille on tuonut Jeesus Kristus itse. Kristinuskossa on kyse Jeesuksesta ja uskosta ja luottamuksesta Häneen. Tuhannet ja tuhannet suomalaiset vuosisatojen aikana ovat kohdanneet henkilökohtaisesti Jeesuksen ja löytäneet yhteyden Jumalaan." Kiitos Kari!

Näkyi olleen jo - olikohan lauantain Keskisuomalaisessa - joku ottanut kantaa Karin kirjoitukseen.

Siunausta!

Ps. "Mutta iankaikkiselle kuninkaalle, katoamattomalle, näkymättömälle, ainoalle Jumalalle, kunnia ja kirkkaus aina ja iankaikkisesti! Amen" (1. Tim. 1:17). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti