20171204

4.12.

Sydämelliset syntymäpäiväonnittelut Mannin Eijalle vielä tässäkin. Toivottelevat vuolija ja hänen emäntänsä!

Nousin tiistaihin ihan sopivissa ajoin. 0.3 astetta lämpimällä. Harmaata. Hiukan tullut lunta.

Join kahvia kermajuuston kera.

Kävin viemässä Emilian ja Danielin kouluun. Heillä oli mukana vanhoja esineitä - sellaisia piti tänään viedä kouluun. Emilialla oli minun mummoni kahvipannu. Danielille oli löytynyt kotoa tavarat.

Palattuani koululaiskyytikeikalta söimme aamupalaa ja joimme kahvia/teetä. Diabeteshoitaja soitti sovitusti - että kuinka insuliinipistokset ovat vaikuttaneet. Hyvinhän net.

Luin Korkea Veisua. Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Kävin hiihtelemässä Kusiaismäessä 8.4 km hissukseen. 1 aste pakkasella. Tullessani yhden kierroksen kääntöpaikalle, oli siinä mies, joka oli tullut katsastelemaan, että joko sitä pääsisi hiihtelemään Kusiaismäessä. Jumala oli järjestänyt siihen tilaisuuden todistaa hänelle ja jutella elämän tärkeimmästä asiasta.Hieman satoi lunta - mutta lyhyeksi ajaksi helähti aurinkokin matalalta paistamaan ja punaamaan mäntyjen runkoja.
Tämän hiihtolenkin aikana soitteli Viiasen Reijo - Jalasjärveltä - ja esitti kutsun tulla sinne puhumaan Vapaaseurakuntaan. Kilpailuhommissa olemme tulleet tutuiksi.
Menin hiihtokeskuksesta suoraan hakemaan Emilian koulusta meille 12 maissa.

13 hain Danielin koulusta meille. Söin. Emilia paisteli lettuja. Kahvin kanssa niittä piti ottaa - vaikkei olisi pitänyt.

Kävin hiihtelemässä 12 km Kusiaismäessä - 1 aste pakkasella. Ne minun hiihtolenkkini ovat sellaisia ulkonaolemisreissuja, rukoushiihtoja, diabeteslenkkejä, kunnonhoitamista, harjoitteluakin lähinnä sellaisessa peruskuntomielessä - sitä kun aina joskus tulee laitetuksi tuo numerolappu rinnuksiin. Hiukan satoi lunta - niin hiukan, ettei sitä maassa huomannut.

Seurasimme netin kautta M-L:n kanssa Saanatunturin Suomi 100 -juhlavalaistukseen laittamista Kilpisjärveltä. Olihan - ja on vieläkin - se hienon näköinen sinisessä asussaan. Sanoivat, että on maailman suurin valotaideteos - olikohan 2.2 milj. neliömetriä.

18.30:ksi menimme M-L:n kanssa Monitoimitalolle. Siellä oli Saarijärven kyläkoulujen järjestämä Suomi 100 v juhlallisuuksiin liittyvä tilaisuus. Oli hyvä. Kaikilta jäljellä olevilta kyläkouluilta oli ohjelmaa. Martti Takalo oli tehnyt videon näistä kyläkouluista. Kunkin kyläkoulun video esitettiin ennen sen koulun ohjelmaa. Suuren työn on martti siinäkin tehnyt. Niissä oli myös Martin tekemä musiikki mukana. daniel oli juontamassa - parinaan tyttö - Tarvaalan koulun osuutta. Se meni hyvin. Emilia lauloi kuorossa ja yhdessä kappaleessa soitti bändissä - joka säesti - bassoa. Hyvin meni sekin.

Tulimme tilaisuudesta kaupan kautta kotiin.

Laitoin tulen takkaan. 

Söimme iltapalaa ja joimme teetä.

Siunausta!

"Kuninkaasi tulee. Niin epäilemättä hän tulee. Sinä et omin ponnistuksin ja töin voi hänen luokseen tulla. Et sinä löydä häntä, mutta hän löytää sinut" (Martti Luther, Sana, 30.11.2017, s. 2).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti