20171217

17.12.

Sunnuntai. Nousin suhteellisen hyvissä ajoin. Keittelin kahvit ja söin aamupalaa tuikun palaessa pöydällä.. 2.0 astetta miinuksella. Oli vähän satanut lunta. Harmaata. Luin jesajan kirjaa.

Valmistauduin päivän puhumiseen koko ajan, kunnes lähdin tilaisuuteen. Marja-Leena leipoi.

Ennen 14 lähdin ajelemaan kohti Karstulaa. Kävin siellä ensin viemässä joululahjan yhteen paikkaan. Sieltä menin helluntairukoushuoneelle Karstulan helluntaiseurakunnan Joulujuhlaan. Se alkoi klo 15. Tilaisuuden johteli Paavo Pihlainen. Se oli hyvin musiikkipitoinen - mukava jouluinen tilaisuus. Olin kutsuttuna pitämässä saarnan juhlassa. Oli avointa puhua. Ohjelman jälkeen oli tarjoilujen vuoro. Sali, jossa se tapahtui, oli hyvin tunnelmalliseksi ja kauniiksi laitettu. Riisipuuroa ja sekahedelmäsoppaa, sekä joulutorttu/piparikahvit päälle. Minäkin otin "joka sorttia" - vaikka ei tietenkään olisi pitänyt. Hiilihydraattitankkaus oli melkoinen - diabeetikolle. 

Ajelin Karstulasta Saarijärvelle, helluntairukoushuoneelle, jossa oli klo 16 seurakuntamme Joulujuhla. Ehdin juuri ja juuri tarjoilulle. Taas tuli syödyksi riisipuuroa sekahedelmäsopan kanssa ja juotua joulutorttukahvit päälle. Eli, kyllähän sitä hiilihydraattia tuli miehen sisään runsaasti.

Tulimme rukoushuoneelta M-L:n kanssa kotiin. Ohjelma siellä oli hänen mukaansa ollut erinomaisen hyvä. Emilia ja Danielkin olivat ohjelmassa - videollakin näkyi, kun katselimme sitä M-L:n puhelimesta. Juhlassa oli ollut mukana myös kaupunkimme kansanedustaja perheineen, sekä toinenkin kansanedustaja - naisedustaja - Keski-Suomesta. Hieno homma.

Selvittyämme kotiin, vaihdoin vaatteet ja klo 17.55. olinkin jo suksien kanssa Kusiaismäessä baanan alussa valmiina hiihtelyyn. "Hiihätin" 16.8 km. Sää - n. 2 astetta pakkasella - ja latu olivat erinomaiset. Sielläpä sitä sai puuro-sekahedelmäsoppa-torttu -hiilihydraatteja olla kuluttelemassa. Tuntuikin olo oikein hyvältä hiihdellessä. Jos en olisi mennyt, niin sokerit olisivat olleet paljon korkeammalla. Palattuani lenkiltä ne eivät olleet "nyt niin korkealla."

Lenkin jälkeen hain puut ja eikun tulta takkaan.

Iltapalaa ja teetä.

Että, sellaista.

Siunausta!

Ps. "Pankaa siis pois kaikki pahuus ja kaikki vilppi ja ulkokultaisuus ja kateus ja kaikki panettelu, ja halatkaa niinkuin vastasyntyneet lapset sanan väärentämätöntä maitoa, että te sen kautta kasvaisitte pelastukseen, jos olette maistaneet, että Herra on hyvä" (1. Piet. 2:1-3).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti