20171206

6.12.

Hyvää Suomen sadatta itsenäisyyspäivää jokaisell! Kiitämme Jumalaa kotimaastamme! Rukoilemme sen puolesta. Suomi - suomalaiset - tarvitsevat Jumalan armoa ja armahdusta. Vaikka iloitsemme synnyinmaastamme, suremme suuntaa johon se tällä hetkellä kulkee, hyljätessään Jumalan Sanan yhä enemmän ja enemmän. Piittaamattomuus Jumalasta etenee kiihtyvällä vauhdilla. Vain hengellinen herätys voi muuttaa maamme. Jumalan kansana - Jeesukseen uskovina - emme saa olla välinpitämättömiä. Monet meistä ovat.

Sydämelliset nimipäiväonnittelut Ilolan Nikolle vielä tässäkin!

Nukuimme vähän pitempään tänä aamuna. 2.3 astetta miinuksella. Harmaata.

Söimme aamupalaa ja joimme kahvia/teetä. Linnut - ja orava - ikkunan edessä ruokailupaikallaan eivät tienneet, että Suomella on juhlapäivä. Ne jatkoivat ruokailupuuhiaan niinkuin muulloinkin - no, niinpä teimme mekin. 

Luin Korkea Veisua. Marja-leena luki kohdan hartauskirjasta ja Muromasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä. Pöydällä paloi uusi kynttilä. 

Emilia ja daniel pyyhkäisivät potkukelkoilla meille. Daniel sanoi, että joutui kantamaan potkukelkkaansa, kun se ei oikein kulkenut. Hiekkaa. Toivat meille omatekoisen Suomenlippu-kortin Suomi 100 itsenäisyyspäivän kunniaksi.

Kävin hiihtelemässä - no sanotaan nyt vaikka että - Suomi 100 -hiihtelyn Kusiaismäessä. 12 km rauhallisesti kahluttelin. Eipä ollut muita. 3.5 astetta pakkasella mennessä ja pois lähtiessä - alueella olevan mittarin mukaan. Paluumatkalla sateli lunta.

M-L kävi kylällä kaupassa. Söin.

Laitoin takkaan tulen. Keittelin kahvia. M-L neuloi.

Soitin siskolleni Pirjolle ja veljelleni Heimolle "kotipalkisilleni", Kangasniemelle.

Seurasimme netin kautta TV-ohjelmia itsenäisyyspäivälle. Linnanjuhlia myös seurattiin. Oikeastaan siinä ei ollut muuta seurattavaa, kuin se kättelyvaihe - että näkyykö tuttuja - ja nimeltä tunnettuja ihmisiä.

Siinä illan mittaan samalla tuli syötyä iltapalaa ja juotua kahvia.

Siunausta!

Ps. "Olkoon mielenne siihen, mikä ylhäällä on, älköön siihen, mikä on maan päällä" (Kol. 3:2).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti