20230202

2.2.2023.

Kenties joku tämän blogisen lukijoista on ajatellut, että mitähän se vuolijainen oikein ajaa takaa, kun se on niin jumiutunut Israelista ja Jerusalemista kertoviin Jumalan Sanan paikkoihin, joita päivittäin kirjoittelee - ja vieläkin aikoo jatkaa (myös fb:ssa: Jouko Kalervo Kuusjärvi). Joitakin syitä tähän: Haluan näin siunata Israelia ja Aabrahamin jälkeläisiä. Tahdon myös tuoda luettavaksi sitä, mitä Jumala ajattelee heistä. Sydämestäni haluan vahvistaa ihmisten käsitystä siitä, että Israel on Jumalan omaisuuskansa. Raamatusta saamme lukea tuon kansan menneisyydestä, nykyisyydestä ja tulevaisuudesta. Sillä on loistava tulevaisuus, vaikka se on joutunut paljon kärsimään - ja tulee vielä erittäin paljon kärsimään. Toivon yhä useampien tunnustavan sen tosiasian, että Jumala on luvannut Israelille maan, jonka rajat Hän itse on suunnitellut. Toivon meidän seisovan sen tosiasian puolella, että Jumala on luvannut Israelille jakamattoman pääkaupungin Jerusalemin. Halutkaamme olla niitä, jotka siunaavat Israelia ja Aabrahamin jälkeläisiä, kaikkialla, myös Suomessa ja kotipaikkakunnillamme. Toivottakaamme rauhaa Jerusalemille. Näihin asioihin Jumala meitä Sanassaan kehoittaa. Hän lupaa siunata niitä, jotka niin tekevät ja kirota ne, jotka heitä kiroavat. Tämä on iso asia ajatellen yksilöitä, yhteisöjä ja kansoja. Siunatkaamme, että siunauksen perisimme. Muistakaamme myös se, että pelastus on juutalaisista. Näin itse Jeesus sanoo Raamatussa. 

"...Mutta teidät minä hajotan kansojen sekaan ja ajan teitä takaa paljastetulla miekalla, ja teidän maanne tulee autioksi ja kaupunkinne raunioiksi. ... Ja ne teistä, jotka jäävät jäljelle, riutuvat teidän vihollistenne maassa syntivelkansa tähden; ja myös isiensä syntivelan tähden he riutuvat niin kuin hekin. Silloin he tunnustavat syntivelkansa ja isiensä syntivelan, sen että ovat olleet minulle uskottomat ja käyneet minua vastaan, jonka tähden minäkin kävin heitä vastaan ja vein heidät heidän vihollistensa maahan. Silloin heidän ympärileikkaamaton sydämensä nöyrtyy, ja silloin he sovittavat syntivelkansa. Ja silloin minä muistan liittoni Jaakobin kanssa ja muistan liittoni Iisakin kanssa ja liittoni Aabrahamin kanssa, ja minä muistan myös maan. ... Mutta sittenkään, vaikka he ovat vihollistensa maassa, en minä heitä hylkää, enkä viero heitä niin, että lopettaisin heidät ja rikkoisin liittoni heidän kanssansa; sillä minä olen Herra, heidän Jumalansa. Ja minä muistan heidän hyväksensä liiton heidän isiensä kanssa, jotka minä vein pois Egyptin maasta kansojen silmien edessä, ollakseni heidän Jumalansa."

(3. Moos. 26:33,39-42, 44-45).


Torstai. 3.9 astetta miinuksella ylösnousussa. Harmaa taivas.

Aamupalaa ja kahvia.

Rukousta. Luin Hesekielin kirjaa.

Kävimme viemässä Emilian harjoittelupaikkaansa.

Sieltä suoraan ajelimme Jyväskylään hakemaan korjattavana olleita kuulolaitteitani. Siellä oli kuitenkin ovessa lappu, että liike on mennyt kiinni klo 14. Sitä tietoa ei ollut netissä eilen illalla myöhään, kun katsoin aukioloaikoja. Että, turha reissu siinä mielessä.

Kävimme RAX:ssa syömässä.

Sitten vain kotiin.

Kahvia.

Laitoin tulen takkaan.

Terhi-Marja ja Denis käväisivät.

Oli taas HIIT-treenin päivä, se joka toinen. Poljeskelin kuntopyörää 10 x 1 min. nopealla tempolla. Väleissä 1 min, palauttelua hitaasti polkien. Alussa ja lopussa 3 min. hidasta polkemista.

Iltapalaa.

Seurasimme uutisia - myös Israelista.

Siunausta!

Ps. "Koetelkaa itseänne oletteko uskossa tutkikaa itseänne. Vai ettekö tunne itseänne, että Jeesus Kristus on teissä? Ellei, niin ette kestä koetusta" (2. Kor. 13:5).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti