20150402

2.4.

Eilen tästä kirjoittelusta unohtui yksi varsin tärkeä asia - pojanpoika Miron syntymäpäivä. Taetaa olla vuarista tullu jo vanha - vaekka niin nuorta miestä vielä koettaakin olla. Mutta, tänäänkin vielä sen voi tehdä: Sydämelliset onnittelut ja taivaan Isän siunausta mukavalle miehenalulle, Mirolle!Onhan sitä jo muiuten onniteltu, mutta pitää sitä täskii vielä. Net on muuten todella hienoja lauluja, joita isä-Timo on tehnyt lapsilleen heidän syntymänsä johdosta - mukava kuulla millaisen laulun pikku-neiti Milena tulee saamaan. Varmaan erittäin kauniin. Ovathan net lastenlapset täältä vaarin ja mummin suunnalta katsottunakin "mukavia pakkauksia" - 8 kpl niitä on tällä hetkellä. Kaikkien puolesta rukoillaan päivittäin - ja Jumala kuulee rukoukset. Emme "heiluttele huuliamme" turhanpäiten. No, eipä tässä nyt kyllä mitään verbaaliakrobaatteja ollakaan.

Tänkii aamuna Marja-Leena kävi viemässä kouluun lapsukaiset Emilian ja Danielin. Mie vaan vetelin unia. Tultuaan edellisestä projektista, lähti vaimo heti kylälle kauppa-asioille - tulloo se Piäsiäinen ja lounaat seurakunnassa, sun muuta. Syötiin aamupalloo ja juotiin sumpit - no, ihan oikeet kahaveet. On sitä ollu sellanenkii aika meikäläistenkii elämässä, että kahvinporotkii onkeitetty kahtee kertaa. Ennenhän se oli tapana - ainkii meijjän syntymäkotiperreessä - että sumpit keitettiin ja lisättiin "oikean" kahvin lisukkeeksi. Olenpa minäkii käyny kotikylän kaupasta hakemassa sikuria kahvin jatkeeksi. Olenpa nähny kortti ajakin. Ken kulkee, hän näkee, kirjoittanut Matias Shikondomporo. Luin Psalmien kirjaa. M-L luki hatauskirjasta tämänpäiväiset. Rukoilimme yhdessä keittiön pöyvvän iäressä.

Käväisin kylällä kauppa- ym. asioilla.

Hoitelin jonkun Kunnia on herran -iltoihin liittyvän jutun.

Kirjoittelin ja lähettelin Saarijärven kylien kutsu -infon, niille, jotka ilmaisivat halunsa olla mukana kylätyössä, sekä vanhimmiston jäsenille, että tietävät missä mennään.

M-L leivoskeli tulevaa varten.

Kävin n. 15 km "kävelynomaisella" lenkillä ensin keskustan suunnassa ja sitten Tarvaalan suunnassa. Joitakin kilometrejä menin n. 7.20 min/km, joitakin 7.30 min/km ja joitakin 6.40 min/km. Yhdistin matkaan joitakin kylätyöhön liittyviä juttuja. Lopussa alkoi heitellä lumia. Palatessani oli lämmintä pari astetta. Hyvä lenkkisää. Majakosken tienovilla hipsiessäni kuului vesurin ääni - niinkuin olisi joku karsinut puita. Ja niinpä karsikin. Daniel oli siinä tienvarressa karsimassa rankoja, jotka on kaadettu viime kesänä. Kun huomasi minut huuteli pieni työmies työnsä äärestä. Kertoi tässä, oliko eiliten vai toissapäivänä, että kasasivat 104 puuta - joka tapauksessa yli sata. Sellainen työmies on Daniel.


Kävin saunassa.

Syötiin iltapalaa. Tuli hyvä tilaisuus Helsingin Saalemista. Sen verran katsoin.

"...Kun näin olemme oppineet, että rukoukseen sisältyy henkilökohtainen yhteys Jumalan kanssa, Jeesus esittää toisen opetuksen: Sinä et tarvitse ainoastaan yksinäistä, vaan myös julkista, yhteistä rukousta.
Yhteiseen rukoukseen nähden Hän antaa meille lupauksenkin: "Jos kaksi teistä keskenään sopii." Puun rungon kasvaessa kohti valoa sen juuret ovat kätkettyinä maahan; samoin rukouskin tarvitsee salattua yksinäisyyttä, jossa se, voidakseen täysin kehittyä, kohtaa Jumalan, mutta myös näkyvää yhteyttä niiden kesken, jotka kokoontuvat Jeesuksen nimeen.
Syy tähän on selvä. Side, joka yhdistää ihmisen hänen lähimmäiseensä, ei ole vähemmän todelline eikä heikompi kuin se, joka yhdistää hänet Jumalaan; hän on yhtä heidän kanssaan... 

Uskovat eivät ole vain saman perheen jäseniä, vaan vieläpä saman ruumiinkin jäseniä......

Ensiksi on rukoilijain oltava yksimielisiä rukousaiheesta. Emme saa vain yleisesti sopia, että yhdymme siihen, mitä joku toinen rukoilee. Ei, vaan meidän tulee ottaa jokin erityinen asia rukousaiheeksemme. Yhteyden täytyy lisäksi olla yhteyttä hengessä jaq totuudessa. Kun olemme tehneet tällaisen sopimuksen, niin meille rukoillessamme selviää, onko rukouksemme Jumalan mielen mukainen ja olemmeko valmiit uskomaan, että meillä on se, mitä olemme anoneet.....

Toinen edellytys on, että rukoilijat kokoontuvat Jeesuksen nimessä.....

Kolmas edellytys on varmuus rukousvastauksesta.... (Andrew Murray).

Siunattua Pääsiäisen aikaa! Jeesus Kristus on kuollut ristillä syntiemme vuoksi, Hänet haudattiin ja Hän nousi kolmantena päivänä ylös kuolleista. Ylistys Herralle! Siinä on meidän elämämme mahdollisuus - minun elämäni, sinun elämäsi. Jos et vielä ole Jeesuksen oma, niin pyydä Häntä elämääsi nyt. Haluan olla apunasi (puh. 040-0206858).

Ps. "Siinä ilmestyi meille Jumalan rakkaus, että Jumala lähetti ainokaisen Poikansa maailmaan, että me eläisimme hänen kauttansa. Siinä on rakkaus - ei siinä, että me rakastimme Jumalaa, vaan siinä, että hän rakasti meitä ja lähetti Poikansa meidän syntiemme sovitukseksi" (1. Joh. 4:9,10).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti