20150403

3.4.

Pitkäperjantai (hyvä perjantai). "Katsokaa, tuskiaan..." Tämä Lasse Heikkilän koskettava laulu on täyttä asiaa - ei vain tänään, vaan vuoden jokaisena päivänä. Jumalan Poika tuli ihmiseksi taivaan kirkkaudesta kulkeakseen tuon tuskaisen Via Dolorosan syntiemme vuoksi. Maailma voi sokeudessaan nauraa Hänen valmistamalleen pelastukselle - "Sana rististä on hullutus niille, jotka kadotukseen joutuvat, mutta meille jotka pelastumme, se on Jumalan voima" (1. Kor. 1:18). Kumpaan joukkoon kuulunet, molempiin et kuulu, et. En olisi Jumalan palvelija, jos en kehoittaisi: Avaa sydämesi Jeesukselle. Pyydä Häntä sydämeesi, elämääsi. Ota suuri pelastuksen lahja vastaan. Vain uskomalla Jeesukseen henkilökohtaisesti pelastutaan. Tässä asiassa eivät minkäänlaiset sakramentit voi auttaa ketään. Vaikka näin suoraan sanon, tarkoitukseni ei ole loukata ketään. Jos kuitenkin joku loukkaantuu, hän loukkaantuu Jumalan Sanaan. Kenenkään ei kannata elää minkäänlaisessa valheessa ja itsepetoksessa. Raamattu sanoo yksiselitteisen selvästi: "Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut" (Apost. teot 16:31). Tämä tapahtuu yksinkertaisesti seuraavalla tavalla: "Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelasstut; sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaa" (Room. 10:9,10).

Herättyämme tänä aamuna oli maa valkoinen - oliu satanut lunta. Pianhan se kuitenkin alkoi sulaa. Söimme aamupalaa ja lähdimme 10:ksi helluntairukoushuoneelle, jossa oli silloin rukoushetki alakerrassa. 10-15 henkeä rukoilemassa. Rukoushetket ovat tärkeitä - ne ovat seurakunnan- hengellisen työn- ja uskovan elämän "pannuhuoneita" - ilman rukousta ei "tuli pala". Ja kun tuli sammuu, niin sali tummuu.

Klo 11 alkoi yläkerrassa tilaisuus, jonka johteli Ilolan Niko - nuori vanhimmistoveli. Ahon Maju ja Riihisen Inkeri vastasivat musiikista. Alkupuolella tilaisuutta kävi Pietilän Paavo kertomassa raikkaan ja raittiin näyn, jonka oli Herralta saanut. Se oli kokouksen "vahvaa antia". Vierailevana puhujana oli evankelista/ylistyksenjohtaja Juhani Rimpeläinen, Seinäjoelta. Paljon oli hänellä hyvää sanottavaa - 1 h 20 min., eli 2 x 40 min. raamattutuntia samassa paketissa. Lopussa oli vauhdikas rukouspalveluhetki. 

Paluumatkalla kokouksesta poikkesimme kebab-pizzeriaan kebabsalaatille. Sinne saapui myös 5 muuta kokouksessa ollutta. 

Palattuamme kotiin hain puita ja sytyttelin takkaan tulen. Siemailimme kahvia aina silloin tällöin. Luin Psalmien kirjaa. M-L leipoi kakunpohjia Pääsiäisen lounaalle seurakunnassa.

18:ksi ajelimme vielä Vapaakirkkoon kuuntelemaan evankelista Maija Haikosta. Ruutisen Jarmo johteli tilaisuuden. Teksti - Jeesuksen kärsimys Getsemanessa - kosketti Jarmon sydäntä voimakkaasti. Petra ja Anneli lauloivat ja johtivat yhteisiin lauluihin - puhuttelevia päivään sopivia lauluja. Haikosen Maijan puhe oli suora ja armokylläinen - vapauttava sanan hyvässä merkityksessä. Kokouksen päälle oli kahvitarjoilu johon emme jääneet.

Palattuamme kotiin söin iltapalaa - M-L jatkoi leipomishommaa.

"...Rukous ei ole muotomenoa eikä näytöstä.
Herramme Jeesus oli totuus ja kaikki, minkä Hän puhui, oli puhtainta totuutta. "Nähdessään kansanjoukot Hänen tuli heitä sääli, kun he olivat nääntyneet ja hyljätyt niinkuin lampaat, joilla ei ole paimenta", ja silloin Hän kutsui opetuslapsensa rukoilemaan työntekijöitä heidän keskuuteensa.
Hän teki sen, koska uskoi, että heidän rukouksiaan todella tarvittiin ja että tarve niiden kautta tyydytetään....
....Hän kehotti opetuslapsiaan rukoilemaan ja - sitten kun he olivat Häneltä vastaanottaneet tämän työn maan päällä - ottamaan tärkeimmäksi rukousaiheekseen, että elon Herra itse lähettäisi työmiehiä eloonsa. Se Jumala, joka jätti työn heille ja niin suuresti teki sen heistä riippuvaiseksi, antaa heille oikeuden kääntyä Hänen puoleensa saadakseen avustajia, ja Hän tekee tämän tarpeen tyydyttämisen riippuvaksi heidän rukouksistaan.
Miten vähän uskovat todella tuntevatkaan hätää leikattavaksi vaalenevista maailman elovainioista. Ja miten vähän ymmärtävätkään, että työntekijäin tarve on riippuvainen rukouksistamme sekä että rukous todella tuo esiin niin monta kuin Herra tarvitsee...." (Andrew Murray).

Siunausta!

Ps. "Ja Hän sanoi opetuslapsilleen: Eloa on paljon, mutta työmiehiä vähän. Rukoilkaa siis elon Herraa, että Hän lähettäisi työmiehiä elonkorjuuseensa" (Matt. 9:37,38).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti