20150428

28.4.

Herätessämme oli kovanhangen pinnalle satanut uutta lunta, jokan hohteli kirkkaana - no, ei nyt ihan kirkkaana. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Psalmien kirjaa. Marja-Leena luki hartauskirjasta kohdan. Rukoilimme yhdessä.

Ennen 12 laitoimme sukset jalkaan ja lähdimme luontoon. Puolitoista tuntia hiihdettyämme otimme sukset pois jaloista - tarttui lumi niin pohjiin. Kävelimme puolisen tuntia Jyppyrän  huipulle.Teimme siellä laavuun tulet ja keittelimme kahvit. Aurinko paistoi siihen mukavasti. Ounasjärvi oli alapuolellamme ja sen takana kohosi auringossa kylpevä Ounastunturi. Alastulo Jyppyrältä olikin nopeampaa. Kävimme Tunturi-Lapin Luontokeskuksessa - lähinnä vilkaisemassa Lauri Pappilan lintujen näyttelyä - hän on vuollut ne ja maalannut. Kauniita. Olen käynyt vuosia sitten hänen kodissaan, Markkinassa, Karesuvannon pohjoispuolella. Hän elää vielä, mutta ei enää Markkinassa. Kävelimme Luontokeskukselta "mökillemme" hissukseen suksia kantaen. Istuskelimme Enontekiön kirkon korkeiden rappusten alapäässä penkillä auringonpaisteessa ja katselimme vastapäätä olevaa taloa, jossa asuimme hetken elokuusta 1978 alkaen. Olin ottanut silloin vastaan tehtävän Enontekiön luterilaisessa seurakunnassa. Sen pestin katkaisi vesi - kävimme M-L:n kanssa uskovien upotuskasteella. Näin myös asuminen virkasuhdeasunnossa päättyi. Toistatuntia sieltä Luontokeskuksesta käpöttelimme.

Pian mökkiin tulon jälkeen lähdin kylälle kauppan - Rantakokkoon. Näkyihän siellä tuttuja - tosin vanhentuneita - ihmisiä. 

Kävin kaupastatultuani saunassa, jonka Esko oli pistänyt kuumaksi. Ei tarvinnut paljon vettä holvata, kun jo tuli löylyä tarpeeksi.

Söimme.

Aurinko se vain paisteli - illemmalla ihan siniseltä taivaalta. M-L valittelee, että äkikseltään liikkuminen tehnyt paikkoja jäykäksi. Esko piipahti "mökissämme".

Jatkoa eiliseen:

"RATKAISU

Neuvoja etsiessään ihmisellä on kaksi pääasiallista vaihtoehtoa: Raamattu ja ihmisten ratkaisut. Useinpien ihmisten tapa käyttää rahaa on ristiriidassa Jumalan taloudellisten periaatteiden kanssa. Jesaja 55:8 sanoo: "Minun ajatukseni eivät ole teidän ajatuksianne eivätkä teidän tienne ole minun teitäni, sanoo Herra." ...

OPETTELE TYYTYVÄISYYTTÄ

Tyytyminenmainitaan Raamatussa seitsemän kertaa, ja viittauksista kuusi koskee rahaa. Filippiläiskirjeessä 4:11-13 Paavali kirjoittaa: "Olen oppinut oloihini tyytymään. Osaan elää niukkuudessa, osaan myös elää runsaudessa; kaikkeen ja kaikenlaisiin oloihin minä olen tottunut; sekä olemaan ravittuna, että näkemään nälkää, elämään sekä runsaudessa että puutteessa. Kaikki minä voin hänessä, joka minua vahvistaa."

Tutki jakeita huolellisesti. Emme osaa luonnostamme olla tyytyväisiä, vaan opimme tämän taidon..."
...Oppiessasi tuntemaan näitä "raamatullisia periaatteita" (jotka koskevat rahankäyttöä ja omaisuutta) " ja laittaessasi niitä käytäntöön tulet lähemmäs Jeesusta, tulet kuuliaisemmaksi Hänelle, opit tyytyväisyyttä ja saat raha-asiasi järjestykseen" (Howard Dayton).

Siunausta!

"Vanhurskaan suu puhuu viisautta, hänen kielensä kertoo mikä on oikein" (Ps. 37:30-31).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti