20150430

30.4.






Ja täällä Enontekiö, Hetta. Oikein hyvää Vapunaattoa ja Vappua kaikille - erityisesti niille, jotka sattuvat tätä lueskelemaan! Jos onnistuu, niin tässä blogijutun yhteydessä on hyvin "vapunaattoiset" kuvat parista "tunturisudesta" - kiehisen vuolijasta (joo, ihan oikein kirjoitettu, erilleen) ja hänen vaimostaan. Voisihan sitä hullumminkin vapunaattoa vietellä - tai sitten ei.
Velipojan vaimolle, Arjalle, vielä täskii syd. syntymäpäiväonnittelut! Samoin setäni leskelle, Aunelle! Jumala siunatkoon tulevat vuotenne, sen verran kuin Herra niitä suo!

Heräilimme "mökissämme" auringonpaisteeseen. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luimme Sanaa - minä Psalmien kirjaa. Marja-Leena luki hartauskirjasta kohdan. Rukoilimme yhdessä.

















Rauhallisen aamun jälkeen lähdimme ulos kauniiseen säähän liikuskelemaan. Ensin hiihtelimme hissukseen pari tuntia Pyhäkeron suuntaan. Suksiluisti, sekä piti, loistavasti. Aurinko paistoi. Luonto oli kaunis. Pyhäkeron kämpän rappusilla joimme kahvia termoksesta ja söimme eväitämme. Tunnin siinä vietimme. Toista reittiä laskettelimme alaspäin Ounasjärvelle. Puolentoistatunnin hiljaisenhiihtelyn - kunhan saa olla ulkona ja hiljaisessa liikkeessä - jälkeen olimme "mökillämme". Vain yhden ihmisen tapasimme koko 3 h 30 min hiihtoreissumme aikana - yksi mies tuli menomatkalla leveäjalaksisella potkukelkalla vastaan. Tuntui, että Lapissa ei muitaolekaan kuin met - Marlen ja mie. Mukavata sekkii. 

Tultuamme "tukikohtaamme", lähdin käymään kylällä kaupassa - Rantakokossa, siinä ainoassa.

Söimme ja joimme kahvit - ostin vienermunkkeja kaupasta vapunaaton kunniaksi.

Kun ruoka oli sopivasti "laskeutunut", lähdin Kautokeinoon menevälle maantielle 10 km "kävelynomaiselle" lenkille. Menopuolikkaan menin 7.08 min/km, paluupuolikkaan 6.56 min/km. Aurinkokin paistoi, luntakin hetken heitteli. Täällä ei ole - ainakaan vielä - ollut noita eteläisemm än Suomen vesi- ja lumisateita. 

Pian lenkin jälkeen pääsin Eskon kuumaksi lämmittämään saunaan. Kiuas oli "nöyrällä tuulella" - pienellä vesimäärällä se antoi kovan löylyn ja piti myös löylynlyömää löylynheittäjää nöyränä lauteilla - vaikke hän nöyristelijäksi tunnustaudukaan. Nöyrä kuitenkin haluaisi olla - ja enemmän sellaiseksi tulla, mutta se onkin jo taas ihan eri juttunsa. Oli sekin vapunaaton nautinto-saada saunoa kunnon saunassa.

Söimme iltapalaa ja joimme teetä.

"OMISTAJUUS

Raamattu sanoo selvästi, että Jumala omistaa kaiken (lue eilisen blogijutun lopusta). Raamatussa eritellään tarkemmin Jumalan omaisuutta. Kolmas Mooseksen kirja 25:23 määrittelee Hänet kaiken maan omistajaksi: "Älköön maata ainaisesti myytäkö, sillä maa on minun." Haggai 2:8 ilmoittaa: "Minun on hopea ja minun on kulta, sanoo Herra Sebaot." Psalmissa 50:10 puolestaan Herra sanoo: "Sillä minun ovat kaikki metsän eläimet, kaikki eläimet tuhansilla vuorilla."
Herra on kaiken Luoja, eikä Hän ole koskaan luovuttanut omistusoikeuttaan luomakunnasta ihmiselle. Kolossalaiskirjeen 1:17 mukaan "Hän pitää kaiken koossa". Tälläkin hetkellä Herra kirjaimellisesti pitää voimallaan kaikkea koossa. On välttämätöntä ymmärtää Jumalan olevan kaiken omistaja, jos haluamme antaa Jeesuksen Kristuksen tulla rahojemme ja omaisuutemme Herraksi" (Howard Dayton).

Siunausta!

Ps. "Armosta Jumala on teidät pelastanut antamalla teille uskon. <pelastus ei ole lähtöisin teistä, vaan se on Jumalan lahja. Se ei perustu ihmisen tekoihin, jottei kukaan visi ylpeillä" (Ef. 2:8,9). 
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti