20150429

29.4.

Täältäpä "korkeanpaikanleiriltä" taas. Nousin 6.30. Söin aamupalaa. 7 maissa menin Eskon ja Ellin puolelle. Sain kahvit. Sittenpä lähdimmekin Eskon kanssa ajelemaan kelkalla tuonne 15 km päähän, Hangasselkään, Taunolle ja Eevalle. Joimme heidän mökissään kahvit ja lähdimme kolmisin, Tauno mukanamme, hakemaan hänen venettään muutaman km:n päästä. Oli lumen alla, kun lopulta löysimme sen. Nipinnapin kokan yläkolmionäkyi. Lapioimme venosen esille. Oli jäätynyt niin kovasti veteen kiinni,että hakkasimme jokapuolelta kirveellä jäätä pois ja jätimme jäät sulamaan . eli veneen siihen paikoilleen. Hakevat sentoiste. Ajelimme Taunon kämpälle ja joimme kahvit, sekä juttelimme jonkun aikaa. Paluumatkalla teimme pystyssä olevista - kasvavista - koivuista rankakuorman, jonka toimme Eskolle. Aurinkoinen sää. 

Palattuani "mökkiimme" ennen 14, oli Marja-Leena keitellyt juuri valmiiksi hyvän keiton - joten syönti oli heti edessä. Kaupassakin oli M-L päivänmittaan käväissyt. Halusi viettää rauhallista päivää ilman hiihtelyä.

Kun ruoka oli sopivsti sulanut, lähdin 10 km "kävelynomaiselle" lenkille Kautokeinon suuntaan. Menopuolikkaanmenin 7.02 min/km, paluupuolikkaan 6.01 min/km. Pilveili, mutta sininen taivaskin näkyi. Joitakin harvoja lumihiutaleitakin leijaili. 

Syötiin välipalaa - sitähän tulee näin mökkioloissa otettua jotakin silloin tällöin.

Lieneekö ollut 19.30. jälkeen, kun laitoin pihasaunan kiukaan alle tulen. Kävin kylpemässä. Mukavat löylyt. Vaikka klo oli jo yli 21, oli aurinko vielä reilusti metsänreunan yläpuolella. Taivas oli ihan sininen. Sieltä kaukaisuudesta katseli pienenä puolikas kuu. 

Söimme iltapalaa ja joimme teetä.

"Raamattu opettaa, että rahankäyttöön liittyy kaksi puolta: Jumalan osuus ja meidän osuutemme. Uskon, että suurin osa rahankäyttöön liittyvistä sekaannuksista johtuu siitä, ettei tätä seikkaa ole täysin ymmärretty.
Jumalan osuuden ymmärtäminen luo perustan tyytyväisyydelle. On tärkeä ymmärtää, että tapa, jolla näemme Jumalan, määrittää tavan, jolla elämme. Kun Job oli menettänyt lapsensa ja koko omaisuutensa, hän kykeni yhä ylistämään Jumalaa. Hän tunsi Herran ja Hänen asemansa kaiken omaisuuden Herrana. Mooses jätti Egyptin rikkaudet ja kärsi mieluummin epäoikeudenmukaista kohtelua Jumalan kansan rinnalla. Sekä Job, että Mooses tunsivat Herran ja tunnustivat Hänen asemansa kaiken Herrana" (Howard Dayton).

Siunausta!

Ps. "Herran on maa ja kaikki mitä siinä on, maanpiiri ja ne jotka siinä asuvat" (Ps. 24:1).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti