20150426

26.4.

Oikein hyviä terveisiä täältä "korkeanpaikanleiriltä"! Enontekiön kirkkokin - joka on aika lähellä täällä Hetassa - taitaa olla Suomen korkeimmalla paikalla oleva kirkko merenpinnasta mitattuna. Lähinnä tarkoitan, että olemme Suomen kartalla täällä pohjoisessa, korkealla siinä mielessä.

Amulla heräilimme - joo, kyllä. Enne koko päivää nukuskelleet - vaikka sekin kyllä mukavaa olisi, vaikkei välttämättä niin kovasti nukuttaisikaan. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia täällä Eskon ja Ellin mökissä. Luin Psalmien kirjaa. Marja-Leena luki hartauskirjasta paikan. Rukoilimme yhdessä.

Kaupan - Rantakokon - kautta ajelimme Leppäjärvelle, Kelotin Rantamajoille, Gideonien kokoukseen, klo 13:ksi - jo etelässä huomsimme Enontekiön  Sanomista, että sellainen tilaisuus on täällä. Mukava oli tavata siellä tuttuja ihmisiä.

Palattuamme "mökkiimme", laittoi M-L ruokaa. Söimme etelästä lievässä suolassa tuomiammekuhia ja sopivankokoisia ahvenia - niitä, joita Deniksen ja Danielin kanssa kävimme verkoista hakemassa. Hyviä olivat - kuten Snellmannin makkarat. 

17 jälkeen survaisimme sukset lumille ja hiihtelimme n. 2 h 20 min. Hyvin luisti.

Myöhemmin illalla söimme iltapalaa ja joimme teetä. Netistä - Usko TV:stä - koetimme kuunnella pastorimme - Mikan - puhetta, jonka hän oli pitänyt tänään Saarijärven Helluntaiseurakunnassa.

Jatkoa samasta aiheesta kuin eilitenkin:

"Omaisuus kilpailee Herran kanssa

Elämämme herraudesta kilpailee Kristuksen rinnalla ennen kaikkea omaisuutemme. Jeesus opettaa, että meidän täytyy valita yksi herra, jota palvelemme: "Kukaan ei voi palvella kahta herraa. Jos hän toista rakastaa, hän vihaa toista; jos hän toista pitää arvossa, hän halveksii toista. Te ette voi palvella sekä Jumalaa, että mammonaa" (Matt. 6:24). On mahdotonta palvella rahaa - edes vähäisessä määrin - ja silti palvella Herraa.
Ristiretkeläiset käyttivät 1100-luvun ristiretkien aikaan palkkasotureita, jotka sotivat heidän puolestaan. Koska sota käytiin uskonnollisista syistä, ristiretkeläiset vaativat, että palkkasotilaat oli kastettava ennen taistelua. Kun sotilaita kastettiin, he jättivät veden yläpuolelle miekkansa symboloimaan sitä ainoaa asiaa elämässään, jota Jeesus Kristus ei hallinnut. He olisivat vapaita käyttämäänmiekkojaan niin kuin halusivat. Nykyisin monet suhtautuvat samalla tavalla rahaan, vaikka he eivät osoittaisikaan sitä yhtä avoimesti. He pitelevät lompakkoaan tai rahapussiaan "veden yläpuolella" ja sanovat oikeastaan: "Jumala, voit olla koko elämäni Herra, mutta etrahojeni. Osaan aivan hyvin hoitaa tämän asian itsekin" (Howard Dayton).

Siunausta!

Ps. "Minä kiitän Herraa, hän neuvoo minua (Ps. 16:7). 

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti