20150421

21.4.

Marja-Leenan käytyä laittamassa/viemässä Emilian ja Danielin kouluun, kävi hän vielä nukkumaan - niinkuin varsinkin eläkeläiselle sopii oikein hyvin. Minä nousin ja laittelin aamupalaa ja join kahvia. Luin Psalmien kirjaa ja koetin olla rukouksessa.

11:ksi ajelin helluntairukoushuoneelle Päivärukoushetkeen - 9 rukoilijaa.

13 maissa kävin hakemassa koulusta Emilian ja Danielin meille.

Ajelin Kolkanlahteen kiertelemään ihmisten kotien oville. Juttelin heidän kanssaan, annoin "Jumalalla on sinulle asiaas" -kirjoittamaani vihkosta, sekä kutsuaj torstain - 23.4. klo 18.30. - Kyläiltaan Kolkanlahden koululle. Siellä on samaan aikaan eri tilassa oma tilaisuus lapsille. Muutaman tunnin olin "ovilla" Mielenkiintoisia tapaamisiahan siellä on - tapasin mm. entisen Suomen parhaan korkeushyppääjän. Paluumatkalla kuulin Radio Deistä, että 102 v Kiinan lähetyssaarnaaja - joka oli Suomen vanhin pappi - oli kuollut. Hän teki evankeliumin työtä elämänsä loppuun asti. Oli puhumassa jokunen vuosi sitten mm. Maata näkyvissä festareilla - siinä tilaisuudessa, jossa Scandinavian Metal Praise soitti - Timo K. siinä mukana kitaraansa revitteli 10 000 kuulijan edessä..

Palattuani kotiin söin. Vaihdoin vaatteet ja lähdin tekemään rankakuorman tuonne karsittujen rangantapaisten luo. Denis oli laittelemassa venettä järvellelähtökuntoon. Kiskaisi 4-vedollaan kuorman pellolta tielle. Kaatoipa pari puuta ojan varrelta vielä kyytille. Samulit - Lahtela ja Peiponen saapuivat lähteäkseen verkonlaskuun Deniksen kanssa. Ennen kuin menivät kävimme monissa miehin kantamassa toisesta paikasta kuormaan lisää puita, jotka Denis oli kaadellut. Sitten pääsivät kalamiehet järvelle - sinne lähtivät veneilyliiveissään myös Emilia ja Daniel. Minä lähdin viemään rankakuorman Timolle, Höytiälle. Purin kuorman rankakasaan. Timolla olikin tänään vapaapäivä. oli sirkkelöinyt ja halkonut ison kasan polttopuita tänään. Join heillä kahvit ja söimme rahkaa. Milena on aika veitikka. Kun taputti käsiä, niin kohta hänkin taputti. Kun yskäisi, niin kohta hänkin yskäisi. 

Tultuani kotiin vaihdoin lenkkivaatteet ylle ja kävin Tarvaalan suunnassa 8.3 km "kävelynomaisella" lenkillä klo 20.30. Menopuolikkaan menin 6.49 min/km, paluupuolikkaan 6.32 min/km. 7.5 astetta lämmintä. Joidenkin lintujen lauluääniä kuului. Tuoksui keväälle.

Iltapalaa ja hopeateetä.

"Sataatuhatta suomalaista ei voiteta Jeesukselle pysyttelemällä vain perinteisesti kirkoissa tai kokoushuoneissa vaan menemällä kansan keskuuteen. Jeesuksesta on kirjoitettu: "Monta publikaania ja syntistä aterioi Jeesuksen ja Hänen opetuslastensa kanssa; sillä heitä oli paljon Häntä seuraamassa." Jeesuksen ja Hänen opetuslastensa seurassa oli paljon syntisiä, eli Jeesus liikkui siellä missä syntisetkin. Tai syntiset siellä missä Jeesuskin. Oli asia miten päin tahansa, pääasia oli se, että uskovaiset ja uskosta osattomat kohtasivat toisensa. Olisiko rohkeasti sanottu, jos totean, että meidän seurassamme on liikaa uskovaisia ja liian vähän niitä, jotka vielä eivät tunne Jeesusta.
Uskovien pitäisi rohkeasti astua uskosta osattomien maailmaan ja olla heidän keskellään välittämässä evankeliumia. Evankeliointi ei ole käännyttämistä vaan hyvän uutisen kertomista. Jumala valvoo Sanaansa, ja yhä edelleen "usko tulee kuulemisesta". Kun maassa on hengellinen nälkä, rukousta kaipaavia ihmisiä löytyy kaikkialta" (Markku Vuorinen).

Siunausta!

Ps. "...Kristus teissä, kirkkauden toivo" (Kol. 1:27).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti