20150407

7.4.

Marja-Leena kävi laittamassa/viemässä Emilian ja Danielin kouluun. Sieltä tultuaan kävi vielä nukkumaan vähäksi aikaa. Söin aamupalaa ja join kahvia. Luin Psalmien kirjaa. 

Kävin Majakalla - Rantalan Jussin kanssa "tärskyt" KUNNIA ON HERRAN-julisteiden/kutsujen tulostamisen vuoksi. 11:ksi ajelin helluntairukoushuoneelle Päivärukoushetkeen - 6 rukoilijaa.

Vähän kesken lähdin rukoushetkestä hakemaan Emiliaa koulusta meille 12 maissa. Välissä piti ajaa kylällä ja 13 maissa hain Danielin koulusta meille. Sen jälkeen kävin taas kylällä - mm. apteekissa. Siellä oli kassalla edelläni seurakuntalainen, joka kysyi: Saisinko minä todistaa Kolkanlahden kokouksessa? No, sehän sopi ilman muuta. Näinhän se Jumala täsmällisesti johdattelee kun sitä häneltä pyytää.

Palattuani kotiin söimme. Emilia oli paistanut lettuja, joita söin - vaikka ei olisikaan oikein hyvä syödä. Daniel haki puita taas pari laatikollista sisään. Sytyttelin tulen takkaan. Tekivät koulukkaat läksyjään. Denis kävi töistä tullessaan hakemassa lapset kotiin.

16 jälkeen kävin 8.3 km "kävelynomaisella" lenkillä Tarvaalan suunnassa. Menopuolikkaan menin 7.01 min/km, paluupuolikkaan 6.45 min/km. Menomatkalla Daniel juoksi ulos kun olin heidän kohdallaan - esitteli uutta pyöräilykypärää, jonka oli saanut. Pyöräilemään oli lähdössä. Paluumatkalla oli isän kanssa pyörän parissa - jotakin "säätöjä" siihen tekivät. Emilia oli koulunsa pihalla keinuskelemassa - odotteli kaveriaan jostakin kerhosta. Mukava sää - 5-6 astetta lämmintä. 

Iltapalaa.

"Seitsemän lunastusnimeä...("Jehovah ilmoittaa lunastavan suhteensa ihmisiin seitsemässä yhdysnimessään, joista näkyy, että Hän täyttää kaikki ihmiskunnan tarpeet" (tri Scofield)).
Koska noista nimistä näkyy Jumalan lunastava suhde meihin, niiden kaikkien täytyy viitata Golgataan, jossa meidät lunastettiin. Kunkin nimen ilmoittaman siunauksen täytyy tulla lunastuksen kautta. Raamattu opettaa näin selvästi.
Seitsemän lunastus-nimeä ovat:

Jehovah-shammah: Herra on täällä läsnä (Hes. 48:35), joka ilmoittaa meille lunastukseen kuuluvan etuoikeuden saada iloita Hänen läsnäolostaan, Hänen joka sanoo: "Katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti" (Matt.28:20).
Tuo siunaus kuuluu meille lunastuksen kautta, koska Raamattu sanoo, että me olemme "päässeet lähelle Kristuksen veressä" (Ef. 2:13).

Jehovah-shalom: Herra on rauha (Tuom. 6:23, 24) ilmoittaa meille lunastuksen antaman oikeuden nauttia Hänen rauhastaan. Niinpä Jeesus sanoo: "Minun rauhani minä annan teille" (Joh. 14:27).
Tuo siunaus kuuluu lunastukseen, koska "rangaistus oli hänen päällänsä, että meillä rauha olisi", kun Hän "teki rauhan hänen ristinsä veren kautta" (Kol. 1:20).

Jehovah-rohi: Herra on minun paimeneni (Ps. 23:1). Jeesuksesta tuli meidän paimenemme, kun Hän antoi henkensä lammasten edestä (Joh 10:11, 15). Kyse on lunastukseen kuuluvasta etuoikeudesta.

Jehovah-jireh: Jumala katsoo itselleen uhrin (1. Moos. 22:14). Kristus oli uhri, joka annettiin, että me saisimme täyden lunastuksen.

Jehovah-nissi: Herra on meidän lippumme, voittajamme tai kapteenimme (2. Moos. 17:15). Kun Kristus ristin kautta sai riemuvoiton hallituksista ja valloista (Kol 2:15), Hän, meidän sijaiskärsijämme, hankki meille lunastuksen kautta oikeuden sanoa: "Kiitos olkoon Jumalan, joka antaa meille voiton meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta" (1. Kor. 15:57).

Jehovah-tsidkenu: Herra on meidän vanhurskautemme (Jer. 23:6). Jeesus tuli meidän vanhurskaudeksemme, kun Hän kantoi syntimme ristillä. Siksi meille kuuluu lunastuksessa myös "vanhurskauden lahjan" (Room. 5:17) siunaus.

Jehovah-rapha: Minä olen herra, sinun parantajasi (2. Moos. 15:26). Kyseinen nimi on annettu meille osoittamaan, että meillä on lunastuksen kautta oikeus vastaanottaa parantuminen, jonka sijaiskärsijämme Kristus hankki meille. Jesaja sanoo lunastuksesta puhuvassa luvussaan: "Totisesti, meidän sairautemme hän kantoi, meidän kipumme hän sälytti päällensä" (Jes 53:4, Matt. 8:17) (T. L. Osborn).

"Samaan tapaan kuin me saamme hengellisen pelastuksen ensi hedelmät tässä elämässä, me saamme fyysisen pelastuksemme ensi hedelmät tässä elämässä. Kristuksen evankeliumiin kuuluu sekä ruumiin että hengen pelastuminen. Jeesuksen Kristuksen lunastuskuolema ei ainoastaan varmistanut meille fyysistä parantumista, vaan myös ruumiitten ylösnousemisen, täydelliseksi tulemisen ja kirkastumisen" (Tri R. A. Torrey).

Siunausta!

Ps. "Kohottakaa riemuhuuto Herralle, kaikki maa. Palvelkaa herraa ilolla, tulkaa hänen kasvojensa eteen riemulla" (Ps. 100:1,2). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti