20150424

24.4.

Marra - Marja-Leena - kävi laittelemassa ja viemässä Emiliaa ja Danielia kouluun. Myös Emiliaa hammaslääkärille. Kun eläkeläisvaarikin selvisi tolpilleen lavitsaltaan, niin söipi hän aamupalaa ja joipi kahvia. Lukipa Psalmien kirjaakin. Marliena lukaisi hartauskirjasta värssyn tälle päivälle. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä. M-L koetti lintukirjasta päästä jyvälle linnuista, joita syö ahkerasti ruokintapaikalla. Välillä saapikin selville, mutta unohtaapi aina, että mikäpä se lintunen taas olikaan.

M-L leipoi pitkin päivää - huomisiin lähetysmyyjäisiin.

Eläkeläisvaari valmisteli seuraavaa KUNNIA ON HERRAN! -iltaa, joka on Saarijärven työväentalolla, pe. 8.5. klo 19. Tuossapa ns. blogijutun oikealla puolella on kerrottuna mitä siellä tapahtuu. Se on sitten viimeinen KOH-ilta tälle keväälle - taitaapi olla minulle muutenkin viimeinen. Laitahan allakkaan ja tule seurue mukana juhlille! Valmistelin myös toista "projektia" - nimittäin Saarijärven kylien kutsuun liittyvää sellaista. Ti. 19.5. klo 18.30. on - jHs - "On Yksi Nimi ylitse muiden" KYLÄILTA, Lanneveden Sampolassa. Ennen sitä on tarkoituksena käydä sillä kylällä tapaamassa ihmisiä - eli mennä ns. oville. Tuokin tilaisuus on ihan kenelle tahansa avoin - joten kalenteriin ja sinne vaan mukaan!

Käytin autoa välillä kylällä korjaamon pukilla. Pakoputki liitoksen kohdalta murisee. Muuten ehjä. Ei sitä nyt tähän hätään saanut korjatuksi - ja sanoivat, että kyllä sillä ajelee vaikka pidempäänkin - niinkuin taitaa pitääkin ajaa.

Denis kävi hakemassa töistä tullessaan Emilian ja Danielin meiltä - M-L haki heidät koulusta meille 13 maissa.

17 ajelin tuonne Majakosken rantaan, jossa on Deniksen vene - minun moottori perässä.. Lähdimme hänen ja Danielin kanssa järvelle kokemaan verkot. Satoi vettä. Olihan siellä verkoissa kolme kuhaa ja kolme aika kookasta ahventa. Denis nopeana perkaajana perkasi ne rannassa. Toin kalat meille - eilen olivat laittaneet silloin saaduista ruokaa Deniksen perheessä.

Tänään on tullut syödyksi useaan otteeseen - ja kahvin kanssa otetuksi vähän liikaa makiaakin.

19.30 jälkeen ajelin punaiselle kentälle kylälle, jossa taapertelin 10.4 km "kävelynomaisen" lenkin, km-ajoin 7.36., 7.43., 7.45., 7.44., 7.35., 7.29., 6.57., 7.12., 7.33., 7.35. Välillä satoi rakeita, niin että kenttä oli valkoisena. Jossain vaiheessa myös lunta isoilla hiutaleilla. Lämmintä 1-2 astetta.

Kotiuduttuani lenkiltä söin iltapalaa ja join hopeateetä.

Kävin saunan löylyissä.

Jatkoa eiliseen: "Armo antaa realistisen kuvan työstä

Ihminen, joka toimii Jumalan armon ja laupeuden perustalla, on realistinen työnsä suhteen. Eivät kaikki ihmiset pelastu, vaikka motiivimme olisivat kuinka vilpittömiä tahansa. Kuitenkin elämme toivossa. Siteeraan taas Paavalia: "Mutta jos meidän evankeliumimme on peitossa, niin se peite on niissä, jotka kadotukseen joutuvat, niissä uskottomissa, joiden mielet tämän maailman jumala on sokaissut, ettei heille loista valkeus, joka lähtee Kristuksen kirkkauden evankeliumista, Hänen, joka on Jumalan kuva" (2. Kor. 4:3-4).
Meidän ei tarvitse ottaa vastuuta siitä, kuinka ihmiset kuulevat tai vastaanottavat Jumalan Sanan. Tämä on jokaisen yksilön asia. Mutta meidän tulee olla uskollisia todistuksessamme.

Armo korottaa Kristusta

Neljäs merkki, joka tuo ilmi armon ja laupeuden perustalla toimivan Jumalan lapsen on hänen sanomansa selvyys ja yksinkertaisuus. "Sillä me emme julista itseämme, vaan Kristusta Jeesusta, että hän on Herra ja me teidän palvelijanne Jeesuksen tähden..." Pelastus on Jumalan alkuunpanema, ei ihmisten. Hänelle kuuluu kaikki kunnia, kun ihminen pelastuu.

Armo vaikuttaa nöyryyttä

Sitten vielä. Ihminen, joka palvelee Jumalaa armon ja laupeuden pohjalta, on nöyrä töissään. Hän tietää, mistä kaikki hänen työnsä lähtevät. Sana ilmoittaa meille näin: "Mutta tämä aarre on meillä saviastioissa, että tuo suunnattoman suuri voima olisi Jumalan eikä näyttäisi tulevan meistä" (2. Kor. 4:7): Se, että Jumala haluaa käyttää meitä - saviastioita - on ihmeiden ihme. Tämä on armoa, ja tämän jos minkään, tulisi pitää ihmisen nöyränä. Hänellä on etuoikeus olla suuren Jumalan palveluksessa" (Liisa Liedes).

Siunausta!

Ps. "Älkää mistään murehtiko, vaan kaikessa saattakaa pyyntönne rukouksella ja anomisella kiitoksen kanssa Jumalalle tiettäväksi, ja Jumalan rauha, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, on varjeleva teidän sydämenne ja ajatuksenne Kristuksessa Jeesuksessa" (Fil. 4:6,7). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti