20160311

11.3.

Jotain tuttua - mukavaakin, mutta vähän haikeaakin - on tämän päivän päivämäärässä: Synnyin sillä, siis, nimittäin, juuri tuollaisten numeroiden päivänä - v. 1948. - Kangasniemellä, Haarajoen kylällä, Kuusjärven (paikan nimi taitaa "kirjoissa" olla Haarakangas) talon kamarissa. Poika jäi henkiin - vaikka olisi voinut kuollakin, niin on kerrottu - ja on varttunut jo isoksi pojaksi, ettei voisi sanoa, että jo iälliseksikin. Iloita hän saa vaimostaan, kolmesta lapsestaan ja heidän puolisoistaan, sekä kahdeksasta lastensa lapsesta. Kiittää heistä ennenkaikkea Häntä, joka elämän ja kaiken antaa - Jumalaa! Kiitos heille kaikille muistamisesta tänä synttäripäivänä - vaikka se nyt olikin vain tällainen välivuoden syntymäpäivä, 68 v !. Kiitos myös kaikille "vanhusta" onnitteluin muistaneille, sekä Suomessa, että Venäjällä! Ei siihen kauan mene, kun tämäkin mies joutuu sanomaan/vaiko saa sanoa, että on kahdeksannellakymmenellä - jos elinpäiviä annetaan! Mutta: Ei hätiä mitiä, se eletään maan päällä, mitä annetaan, ja sen jakson loputtua mennään taivaaseen, jossa elämä ei lopu koskaan - voisipa sanoa, että siellähän se vasta oikein alkaakin - elämä, iankaikkinen elämä. Siellähän se on minunkin elämäni päämäärä. Sinne olen matkan aloittanut, silloin kun minustakin tuli Jeesuksen oma. Ja kaiken on tehnyt valmiiksi, mahdollistanut, Jeesus, joka sovitti ristillä minunkin syntini ja ylösnousemisellaan haudasta sinetöi sen, niin ettei mikään, eikä kukaan, voi milloinkaan, eikä mitenkään mitätöidä Hänen valmistamaansa pelastusta. Jeesus nousi taivaaseen ja on siellä nyt. Usko Herraan Jeesukseen, niin sinäkin pelastut! Minulla ja sinulla on tehtävänä vain lahjan vastaanottaminen - kaikki muu on jo valmiiksi tehty. 

Noustuamme, söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Olihan se nollan lämpimällä puolella hieman lämpötila. Luin Johanneksen kirjettä. Marja-Leena luki hartauskirjasta luvun tälle päivälle. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

10:ksi köröttelimme nelipyöräisellämme helluntairukoushuoneelle, jonne M-L meni leipomustensa kanssa laittamaan tarjoilua alakerrassa olevaan tilaisuuteen. Minä kävin kylällä "mukan" - Halpa-Hallista suksivoiteita vähän ostamassa.

11:ksi ajelin takaisin rukoushuoneelle Päivärukoushetkeen yläkertaan - 4 rukoilijaa. 

Rukoushetken jälkeen tulimme M-L:n kanssa kotiin.

Söimme.

M-L alkoi leipomaan ruisleipää. Minä lähdin Tarvaalan suunnan laduille hiihtelemään 2 h 40 minuutiksi. Loistava ja luistava keli. Aurinkokin välillä paistoi. Yli + 4 astetta oli kun lähdin.

Haeskelin puut ja sytyttelin tulet takkaan.

Tein joitakin valmisteluja SAARIJÄRVI RUKOILEE -iltaa ajatellen. Tuossahan sitä on infoa siitä tilaisuudesta blogijutun oikealla puolella. Siihen on nyt lisätty vähän tekstiä. Tulkaahan rohkeasti ja halukkaasti mukaan! Kenenkään ei tarvitse pelätä, että joutuu esim. rukoilemaan ääneen. Niihin tehtäviin on etukäteen varattu ihmisiä. Illassa on maatamme, kansaamme, kaupunkiamme, kaupunkimme ihmisiä, seurakuntiamme, sekä maailmanlaajuisiakin asioita, jne. koskevia rukousaiheita. Niiden puolesta rukoillaan johdetusti yhdessä laulettavien rukouslaulujen ja -virsien, lauluryhmän laulujen, sekä muun musiikin, rukousvastauksista kertovien henkilökohtaisten puheenvuorojen ja pienen puheen lomassa. Sen lisäksi on rukousosio, jossa rukoillaan henkilökohtaisten, paperille kirjoitettujen, rukousaiheiden puolesta. Jokainen voi tuoda oman kirjoitetun rukousaiheensa - tai kirjoittaa sen paikanpäällä - ja sen puolesta rukoillaan. Voimme kaikki olla mukana illassa yhtymässä rukousaiheisiin. Olisi iloinen asia, jos sinäkin tulisit paikalle! Erityisesti haluamme kutsua eri seurakuntien päätoimisia työntekijöitä - ja eläkkeellä olevia työntekijöitä, joihin jälkimmäisiin itsekin kuulun - sekä seurakuntien vanhimmistoissa ja luottamuselimissä olevia, ynnä muita vastuunkantajia, että seurakuntien jäseniä, mutta myöskin mihinkään seurakuntaan kuulumattomia. Kaikki ovat tervetulleita! Saamme olla myös mukana tiedottamassa ihmisille tästä illasta. Tietoa saa levittää tavalla, että toisella, s-postin, sosiaalisen median, puhelimen, yms. välityksellä. Jos joku tämän lukija saa sydämelleen olla sponsoroimassa esim. näkyvän ilmoituksen lehtiin, niin ota yhteyttä minuun, puh. 040-0206858. 

Sydämellinen kiitos rohkaisevasta viestistä nuorelta veljeltä - Pietilän Antilta - vanhemmalle veljelle!

Terhi-Marja, Denis, Emilia ja Daniel tulivat meille - sen jälkeen kun perheen "tytöt" tulivat tyttökerhosta - minua onnittelemaan. Ja lahjoja tuli - mm. vuoden kristillinen kirja! Kiitos! Joimme kahvia. Kakkua ei vielä ollut - voi olla, että sitäkin on, kunhan koitta se hetki, että kaikki, perhekuntalaiset, pääsevät. Emilialla oli kaulassaan palkinto, jonka oli saanut hiihtokilpailuista tässä muutama päivä sitten - halusi näyttää sen mummille ja vaarille. Toiset keräilijät - erilaisten mitalien keräilijät - keräävät mitaleita ilman hikeä, me Emilian kanssa hikeä vuodattamalla. 

"Puhalla rukouksen henki,
Valvova voimasi suo.
Siteistä salaisista
Sydämeen vapaus tuo.

Mieltäni heikkoa vahvista, auta,
Maailman ahdistamaa.
Ilmesty, ikuinen leposi anna
Rauhassa taivaan maan:" (Charles Wesley).

"Sinä, Herra, olet läsnä,
Rukouksessa vähäisessä.
Syntinen ja heikko siinä
Sinut löytää, sydämessään.

Nöyrä rukous vapauttaa
Sielun harhoistaan.
Näin näkemään sen opettaa
Sinussa riippumaan." (Frederick Faber).

Siunausta!

Ps. "Ole uskollinen kuolemaan asti, niin minä annan sinulle elämän kruunun" (Ilm. 2:10b). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti