20160327

27.3.

Hyvää Pääsiäistä jokaiselle, joka tän toivotuksen saa silmiinsä! Jos Jeesus olisi kuollut syntiemme tähden, mutta Hän olisi jäänyt hautaan, ei meillä olisi pelastusta. Nyt on, sillä Jeesus nousi ylös kuolleista kolmantena päivänä. Siksi apostolitkin julistivat Jeesuksen ylösnousemusta. Ylistämme Jeesusta, pelastajaamme!

Meillä oli edellisen yön - ei yövieraita - yöomia. Tero, Mari, Aaro, Eelis, Nooa, sekä Timon "pesueen" tyttö, Milka. Marja-Leena nousi ennen muita aamupalan laittoon. Syötyäni aamupalaa ja juotuani kahvia ajelin helluntairukoushuoneelle rukoushetkeen, joka alkoi klo 10 - 6 rukoilijaa.

Klo 11 alkoi yläkerrassa pääsiäistilaisuus, jonka johteli ja puhui aluksi Ann-Niina Turunen. Kuoro lauloi, Mika Turunen puhui. Lopussa rukouspalvelua. Alakerrassa kahvitarjoilu. Tero Mari, Terhi-Marja ja Emiliakin olivat kokouksessa. 

Tulin kokouksesta kaupan kautta kotiin. Pian söimme oikein pääsiäisen juhla-aterian, alkukeittoineen, lampaanpaisteineen, mämmeineen, yms. muineen. Teron perhe oli edelleen meillä, Terhi-Marja ja Emilia myös - Denis Danielin kanssa kotona, kun Daniel oli kipeänä. Timo perheineen saapui myös - Milka jo olikin meillä.

Jonkin ajan kuluttua joimme kahvit.

Ennen kuin lähdimme Kristian elokuvaa katsomaan kaupungintalon Saarijärvi-saliin, rukoilimme yhdessä hieman.

Elokuvan ensimmäinen esitys alkoi klo 17- 2. näytös alkoi klo 19. Sali oli täynnä. Voimakas, puhutteleva, elokuva. Tämä oli sen ensimmäinen osa, 2. osa tulee syksyllä. Eipä ole tainnut tulla oltua tuollaisessa herätyskokouksessa aikoihin. Taitaa olla elokuvan käsikirjoittaja-ohjaajan Martti Takalon tähän mennessä tehdyistä päätyö tämä. Kiitos martille ja koko tiimille koskettavasta ja puhuttelevasta elokuvasta!

Tero perheineen lähti elokuvista suoraan ajelemaan kotia kohti. Timo, Pia ja Milena olivat elokuvan ajan meillä odottelemassa Milkaa, joka oli kuvaa katsomassa - Timo ja Pia kävivät katsomassa sen jo eilen illalla Uuraisilla. 

Tultuamme kotiin, laitoin vielä saunan lämmite. Söimme iltapalaa ja joimme kahvia ja kuka mitäkin. Kävimme Timon kanssa löylyissä. 

Ennen 21 lähtivät "Timot" kotia kohti. Sittenpä meitä olikin täällä jäljellä vain kaksi.

On ollut keväinen päivä - tuollaista + 8 astetta. Elokuvista tullessamme oli + 7.

"Mitä on rukous? Se on sydämen persoonallisen jumalasuhteen ilmaus. Sinun täytyy myöntää. että uskonto on kuollutta ja tyhjää, jos persoonallinen suhde puuttuu. Tämä sinun on myönnettävä, joko sitten tahdot avata sydämesi uudelle rakkaudelle tai sulkea sen siltä. Jos sydämessä ei ole mitään, ei uskonto ole minkään arvoinen. - Tämä suhde juuri ilmenee rukouksessa Jumalan puoleen. En voi puristaa hänen kättään, en tuntea hänen huultensa kosketusta otsallani, kuten poika isänsä, en katsoa häntä silmiin kuten sitä, josta pidän, mutta voinhan puhua hänelle, kysyä häneltä neuvoa ja saada vastauksensa - rukouksessa - ... (J. J. Jansen).

Siunausta!

Ps. "Minä elän, niin tekin saatte elää" (Joh. 14:19).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti