20160328

28.3.

2. Pääsiäispäivä. Olimme ajatelleet nukkua piiiitkäään - nukuimmekin. Taisi olla + 11 noustessamme - aurinkokin paistoi. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Apostolien tekoja. Marja-Leena luki kohdan hartauskirjastamme. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Rukouksen jälkeen lähdimmekin yhdessä rauhalliselle kävelylle Tarvaalan suuntaan. Lumet sulaneet silmissä - tai eihän niissä sitä kyllä taida ollakaan, mutta...Käväisimme Terhi-Marjalla, Emilialla ja Danielilla - Denis mennyt auttelemaan jotakin "väärttiään". Daniel oli kuumeessa peiton alla. Rukoilin Danielille paranemista Jeesuksen nimessä. M-L kääntyi - käytyämme heillä - takaisin kotiin päin. Minä käväisin kauempana. M-L:lle tuli 6 km ja risat, minulle 8.3 km. 

Palailtuamme kotiin söimme - lämmittelimme porosoppaa. Se se vain paranee lämmitettäessä - vaikka useampanakin päivänä peräkkäin voisi/haluaisi syödä. 

Heti syönnin jälkeen nousin NSU:n satulaan - Nouse Selkään Uudestaan. Tarkoittaa, että on ihan hyvä nousta sen satulaan uudestaan ja uudestaan. Jos on taas kyse NSU -merkkisestä moottoripyörästä, niin se voisi tarkoittaa kaatumisen jälkeistä pyörän selkään uudestaan nousemista. Huh, huh, olipas se hauskaa - vai oliko? 60 min. poljeskelin pyörää rauhallisesti - lähinnä verensokerin vuoksi. Hyvä siinä on kuiten rukhoillaki. 

Lähettelin SAARIJÄRVI RUKOILEE -jillan ulisteita, kutsuksi tilaisuuteen s-postilla.

Välillä keittelin kahveeta. Lujeskelin kirjaa.

Kävin vielä 18 jälkeen "vähän hikisemmällä", 8.3 km lenkillä Tarvaalan suunnassa - alle 7 min/km-vauhtia. Oli eka kerran tälle kevhäälle kävelytossut jalassa. Pyörätie mukavassa kuivuudessa.

Sytyttelin tulen takhan.

Iltapalaa ja teetä.

"Olen vapaakristillisyyden kyllästämä opetuksissa ja elämäntavoissa, mutta olen vuosien varrella tutustunut hengellisiin vaikuttajiin myös katolisen, luterilaisen ja ortodoksikirkon sisällä muun muassa kirjallisten lähteiden pohjalta.

Ne ovat kyseenalaistaneet omaa ajatteluani ja vetäneet nöyräksi. Ensimmäiseksi ne ovat osoittaneet tietämättömyyteni, kyseenalaistaneet oikeassa olemisen asenteeni ja tiedostamattoman käsitykseni puhdasoppineisuudestani. Toiseksi ne ovat koskettaneet pyhän ja puhtaan elämän suurempaa tarvetta. Olen ymmärtänyt, että teologisesti hyvinkin kaukana omasta ajattelutavastani olevat kristityt ovat päässeet paljon pidemmälle uskonelämässään. Vaikka minun on ollut vaikea käsittää joitakin oppirakenteita, olen mennyt hiljaiseksi heidän pyhän elämänsä edessä. Tämä on ollut terveellistä oman uskonvaellukseni kannalta. Toisenlaisesta ajattelutavasta kumpuava kristillisyys tuulettaa sopivasti omia rakenteita" (Paul Raja-aho: Paikallisen seurakunnan salaisuus, Päivä Osakeyhtuö 2015, s. 46-47).

Siunausta!

Ps. "Kohottakaa riemuhuuto Herralle. - Käykää hänen portteihinsa kiittäen, hänen esikartanoihinsa ylistystä veisaten. Ylistäkää häntä, kiittäkää hänen nimeään" (Ps. 100:1, 4).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti