20160325

25.3.

Tänään kristikunta viettää lunastuksen ja sovituksen voitonjuhlaa. On Pitkäperjantai. Muistelemme mitä Jeesus ristillä teki puolestamme. Siellä - Hänen riippuessaan maan ja taivaan välillä - olivat minun kaikki syntini Hänen päällään. Niin olivat myös sinunkin syntisi. Koko maailman syntivelka sovitettiin Jumalan edessä, kun Jeesus antoi henkensä ja vuodatti verensä - Hän, joka oli synnitön. Siksipä Hän saattoikin sovittaa syntimme. Hänen ristintyönsä ja ylösnousemisensa kautta meillä on vapaa pääsy Isän yhteyteen ja kerran iankaikkiseen elämään taivaassa. Aina on kuitenkin muistettava se, että jos vain katselemme ja muistelemme Jeesuksen uhrikuolemaa puolestamme ulkopuolisina, mutta emme avaa sydäntämme Hänelle, jäämme ulkopuolisiksi pelastuksesta. ""Usko Herraan Jeesukseen niin sinä pelastut".

Heräilimme Hetassa, Enontekiöllä klo 6 ja jotain. Pakkasta n. 15. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Apostolien tekoja. Laitoimme tavaramme kasaan ja autoon. Sitten ei muuta kuin kohti etelää. Taivas oli harmaa. 

Marja-Leena luki autossa kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä ajellessamme eteenpäin. Muoniossa kävimme kaupassa.

Kihlangin kohdalla kaarsimme Kurjen Ilmarin ja Aunen kodin pihaan. Ilmari täytti viime kuussa 90 v - siitä jo silloin jotain kirjoittelinkin. Oikein oli mukava tavata uskonystäviä. Kurjen Juha ja Minnakin sattuivat olemaan käymässä. Oli mukava tapaaminen. Juhan kanssa - 10 v minua nuorempi - olimme samaan aikaan raamattuopistossa, Katinalassa - ja vieläpä huonetovereita. Mekin asuimme silloin pohjoisessa, niinkuin Juhakin. Juttelimme ja rukoilimme. Sitten jatkoimme matkaa.

Tornion ABC:llä - kantapaikassa - kävimme syömässä. Tupoksen ABC:llä joimme kahvit. Saarijärvellä vielä kaupassa. Kotona olimme ennen 21.30.

Laitoin tulen takkaan. Purkailimme "patsakoitamme". Söimme iltapalaa ja joimme teetä.

Sydämelliset kiitokset Eskolle ja Ellille, Enontekiölle, majapaikasta! Nopeasti se aika siellä hurahti.

Hyvää Pitkäperjantaita jokaiselle!

"Uskollisuus on samaa kuin tuntea, että Jumala on aina läsnä. Se on elämän läpi kulkemista mielessä tämä ajatus, joka tulee kutsumatta ja kehoittavana: "Sinä, Jumalani, olet luonani. Sinä näet minut." Uskollinen elämä on elämää uskossa" (F. V. Robertson).

Siunausta!

Ps. "Minä olen tullut valkeudeksi maailmaan, ettei yksikään, joka minuun uskoo, jäisi pimeyteen" (Joh. 12;46).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti