20160302

2.3.

Missä on paljon sanoja, siellä on suuri vaara puhua liioitellen - ja yleensäkin sanoa sellaista, mikä ei oikeesti ole ihan sillein. Jumalan Sanakin sen ilmi tuo: Missä on paljon sanoja, sieltä ei syntiä puutu - jotenkin noin. Siksipä Psalmin kirjoittaja - olisikohan ollut Daavid-velj` - rukoileekin Herraa laittamaan vartijan suulleen, ettei hän kielellään syntiä tekisi. Tämä olkoon rukouksemme. Kielemme ja huulemme - erityisesti se sydämemme - tarvitsevat valveilla oloa. Tärkeintä on täyttää itseään Jumalan ajatuksilla - Sanalla - ja elää lähellä Häntä. Vain Pyhä Henki voi pitää lihamme sille kuuluvassa - alistetussa - asemassa. Sydämemme kyllyydestä suumme puhuu - sitä, taikka tätä. Ihmisten edessä voimme puhuskella mitä vain, mutta emme saa unohtaa, että Jumala näkee todellisuutemme - ei pelkästään sanojamme.

Päivä oli pilvisen puolella noustessamme keskiviikkoon. Hiukan oli pakkasta. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Johanneksen evankeliumia. Marja-Leena luki hartauskirjasta paikan tälle päivälle. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä. 

Kirjoittelin ja lähettelin pienen kylätyö -infon.

Hiihtelin tänään pariin otteeseen pihalatuamme - yhteensä 10 km 500 m.

Kävin kävellen - 3 km - hakemassa auton korjaamolta huollosta.

Jossain vaiheessa päivää söimmekin. M-L leipoi - huomistakin tilaisuutta ajatellen.

Terhi-Marja, Emilia ja Daniel piipahtivat meillä.

Jäin tänään jälleen "leikkuupuimurin alle" - M-L "leikkasi päätäni", sekä ns. hiuksia, että partaa.

18:ksi ajelimme kylälle, jossa M-L kävi kaupoissa. Samalla reissulla menimme helluntairukoushuoneelle Jesaja62 -rukousiltaaqn, jonka johteli Rautasaaren Kati - 14 rukoilijaa.

Palailtuamme kotiin rukousillasta, oli pakkanen noussut 9.4 asteeseen.

Iltapalaa ja teetä.

Eilen illalla tuli M-L:n älypuhelimeen vielä kuvia - joko Teron tai Timon lähettämänä - Enontekiöltä, mm. seurakuntatalosta, jonka yhteydessä oli ensimmäinen kotimme Hetassa. Siinä Tero ja Terhi-Marjakin asustelivat - Timoa ei ihan siinä vaiheessa vielä ollut meille syntyneenä. Lenkillä olivat veljekset käyneet ennen saunaa ja samalla kuvia nappailleet - mm. Luppokodistakin, M-L:n entisestä työpaikasta. Hyviä hiihtokelejä sinne pohjoiseen kaikille! Näkyivät kaikki miehet olleen suksilla.

"Uskon pintapuolinen tulkinta väheksyy sitä, että pelastus on "yksin uskosta, yksin armosta". Usko on tarpeeksi. Usko on kaikki, mitä Jeesus vaatii: "Uskokaa Jumalaan, ja uskokaa minuun" (Joh. 14:1). Kun synagoogan esimiehelle kerrottiin, että hänen tyttärensä oli kuollut, Jeesus vahvisti hänen uskoaan sanoen: "Älä pelkää; usko ainoastaan" (Luuk. 8:50). Kun riivaajan kiusaaman pojan järkyttynyt isä huusi epätoivoissaan, meidän Herramme vakuutti hänelle, että:"kaikki on mahdollista sille, joka uskoo" (Mark. 9:22). (Samuel Chadwick: Rukouksen tie, saarnaaja, joka poltti saarnansa ja syttyi itse Pyhän Hengen tulesta, Kristillinen Kirja- ja Musiikkikustannus KKJKMK OY 2012, s. 91).

Siunausta!

Ps. "Mutta kiitos olkoon Jumalan, joka antaa meille voiton meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta!" (1. Kor. 15:57).  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti