20160303

3.3.

Sellaista pilvistä, muutaman pakkasasteen säätä, noustessamme uuteen päivään - johon tosin Marja-Leena nousi ennen minua, leipomaan illan tilaisuuteen. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Johanneksen evankeliumia. M-L luki kohdan hartauskirjasta tälle päivälle. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Kävimme kylällä - M-L kaupassa ja minä tk:ssa hakemassa verensokerinmittausliuskoja. 

Kävin 8.3 km "kävelynomaisella" lenkillä Tarvaalan suunnassa. 4-5 astetta pakkasta.

Söimme ja joimme kahvia.

Heti 17 jälkeen lähdimme ajelemaan kohti Kekkilän kylää, jossa oli  KYLÄILTA tänään, teemalla "On Yksi Nimi ylitse muiden...". M-L:lla oli tarjoiluun tarvittavat jutut mukana. Tilaisuus alkoi Kekkilän kylätuvalla klo 18.30. Hyvissä ajoin alkoi väkeä tulla. Johtelin illan. Lauloimme yhteislauluina "Herätyslauluja" -vihkosen lauluja. Lauluryhmänä lauloimme "Lauluja Jeesuksesta" -vihkosista useaan otteeseen. Ryhmässä lauloivat: Raija Kalenius, Liisa Pitkänen, Tuula Porkka, Pirkko Paananen, Matti Lehtomäki, Teppo Lehtomäki, Teemu Lehtomäki ja Jouko Kuusjärvi. Yhteislaulut ja lauluryhmän laulut lauloimme kitarasäestyksellä. Teppo ja Teemu Lehtomäki vuorottelivat kitaran varressa. Hyviä henkilökohtaisia todistuspuheenvuoroja käyttivät Paavo Pitkänen, Matti Lehtomäki ja Teppo Lehtomäki. Kaleniuksen Raija soitti harmonikalla useamman kappaleen. Puhuin lopuksi. Rukouspalveluun tuli ihmisiä. Palvelimme Timo Aholan kanssa. Lopussa rukoilimme kirjoitettujen rukousaiheiden puolesta. Siinä palvelivat Samuli ja Satu Lahtela, sekä Samuli Peiponen. M-L tarjosi väelle hyvät kahvit. Tilaisuudessa oli yli 40 henkeä. Sen ymmärryksen mukaan, mikä minulla on hengellisistä kokouksista - ja palautteenkin mukaan - se oli ilmapiiriltään hyvä herätyskokous. Sen voin kertoa, että tilaisuus "etsi uomaansa" tänään. Aamulla ilmoitti yksi todistuspuheenvuoron käyttäjistä, että ei sairauden vuoksi pääsekään, eikä näin ollen hänen vaimonsakaan. Jumalalla oli kuitenkin varattuna molempien tilalle todistaja - Lehtomäen Matti ja Lahdessa seurakunnan pastorina toimiva Lehtomäen Teppo, joka oli hiihtolomalla täällä. Minä en löytänyt Hengen tuli -vihkoja - joista lauluryhmän piti laulaa - tänään mistään. Soitin Lehtomäen Matille ja pyysin häntä tuomaan Lauluja Jeesuksesta -vihkosia. Sitten vielä sekin, että ollessamme kantamassa äänentoistokamoja ja kosketinsoitinta sisään, huomasi Rautasen Jussi, että jokin laite puuttui, joten niistä mitään ei voitu käyttää. Olin kuitenkin toista viikkoa sitten pyytänyt Lehtomäen Teemua kitaran kanssa mukaan laulamaan. Kaikki asiat hoituivat hyvin - jopa tuntui, että Jumalan johdatuksessa. Kiitos Jumalalle kaikesta! Kiitos myös jokaiselle vastuussa olleelle! Ja tietenkin kaikille tilaisuudessa mukana olleille. Jatkamme kylätyötä. Muista sitä rukouksin! Jumalalla on tapana johdattaa rukoillen kulkevia. Olimme kotona 21.30 jälkeen.

Hain puut ja sytyttelin piisiin valkean.

Pitihän sitä vielä kotonakin vähän ottoo iltapalloo ja juuvva kahvija. 

"Ilman uskoa on mahdotonta miellyttää Jumalaa. Ilman uskoa on mahdotonta rukoilla Jumalaa. Ilman uskoa on mahdotonta olla yhteydessä Jumalaan. Ilman uskoa ihminen ei voi tehdä mitään Jumalan kanssa, eikä Jumala voi tehdä mitään ihmisen kanssa. On mahdotonta tehdä mitään sellaisen kanssa, jolla ei ole uskoa, sillä usko on niin sivistyksen kuin myös pelastuksen perusta" (Samuel Shadwick: Rukouksen tie, saarnaaja, joka poltti saarnansa ja syttyi itse Pyhän Hengen tulesta, Kristillinen Kirja- ja Musiikkikustannus KKJMK OY 2012, s. 91).

Siunausta!

Ps. "Vaella minun edessäni ja ole nuhteeton" (1. Moos. 17:1).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti