20160324

24.3.
 
Ei koetettu nousta aikaisin. Kun nousimme. oli pakkasta 6 astetta. Aurinkokin paistoi. Tuli hellaan. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Apostolien tekoja. Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä mökin pöydän ääressä - esirukouksia, joihin uskomme tulevan vastauksia, ja on tullutkin. 
 
M-L lähti käymään kylällä kaupassa. Minä heitin repun selkään ja laitoin sukset jalkaan. Hiihtelin auringossa Pahtajärven suuntaan. Poikkesin sopivaan kohtaan jängän laitaan, johon aurinko paistoi. Tein "kynsitulet" - sellaiset pienet tulet - niinkuin sissit sanovat. Itsekin kun olen RUK:ssa saanut sissi- ja tiedustelukoulutuksen - eli olen niitä "metsän nopeimpia eläimiä", niinkuin ne meitä kutsuvat. No, empä oikeasti - en todellakaan - usko ihmisen olevan eläin, vaikka evoluution kannattajat niin uskovatkin. Siinä kankaan reunassa, "jänkhän" laidalla, kaivoin mustan "kahvikanan" - nokipannun - repustani, sulatin siinä lunta ja kiehautin kahvit. Pannarin palojen kanssa hörpin. Istuskelin jonkin aikaa ja jatkoin matkaani. Pilvisteli. Aurinko kuitenkin periaatteessa näkyi koko ajan - no, ainakin paistoi silloinkin kun ei näkynyt.
Hiihtelin hissukseen Pahtajärven lenkin. Ylhäälläkään ei tuullut. 18.5 km siitä kertyi.
 
Palattuani mökille, oli M-L leiponut mökkimme omistajille - Eskolle ja Ellille, sekä tietenkin muutakin perhettä ajatellen. Söin ja join kahvit - kahvin kanssa sai maistella hyviä piirakan reunapaloja. Daniel ja Miro kysäisisivät tietynlaisella äänenpainolla, päätä sivuun kääntäen ja silmät silmiin suunnaten: Onko se hyvvee? On/oli se, oli se vain kyllä hyvvee!
 
Syötyäni lähdinkin taas heti suksien päälle. Suuntasin hiihtelyni tuonne Ounasjärven suuntaan. 15 km työntelin menemhän. Auringonlasku oli kaunis. Sää selkeä. Ei juurikhan tuullut. 
 
Palattuani mökille oli pakkasta 15 astetta - ilmankos se jääpuraita nääveliin kasvattelikin. M-L oli sytyttelemässä hellaan valkeaa. Minä laitoin suksemme suksipusseihin, sillä tämä "korkeanpaikan leiri" täällä Enontekiöllä alkaa olla lopuillaan. Huomenna ei enää hiihdetä.
 
Tänään tuli hiihtelyä yhteensä 33.5 km  Hiihtoa tuli pidetyksi vireillä - minun osaltani - yhtenätoista peräkkäiseneä päivänä. Yhteensä niillä kertyi hiihtokilometrejä 337.6 km. Keskiarvo on 30 km ja jokunen satametriä päälle/pv. Tulopäivän jälkeinen päivä oli sellainen, jolloin en hiihtänyt. Kävelimme silloin M-L:n kanssa n. parin tunnin lenkin. Sellaista rauhallista liikuntaa on reissulla ollut kohdallani.
 
Sytyttelin tulen kiukaan alle. Kun se oli tarpeeksi kuuma, menimme M-L:n kanssa saunaan.
  
Söimme iltapalaa ja joimme teetä. 

"Aseet eivät turvaa elämäämme eivätkä ratkaise maailman ongelmia. Perusongelmamme ovat luonteeltaan hengellisiä, ja ne kyetään ratkaisemaan ainoastaan hengellisin menetelmin. Juuri tämän vuoksi rukous on niin tärkeä, sillä yksin Jumala kykenee muuttamaan ihmissydämen.
 
Kuka tietää mitä tapahtuisi, jos miljoonat ihmiset ympäri maailmaa ottaisivat käyttöönsä suurimman etuoikeuden, joka on annettu meille taivaan tällä puolen - esirukouksen? Oletko sinä yksi heistä?" (Billy Graham).
 
Siunausta!
 
Ps. "Minä, minä olen Herra, eikä ole muuta pelastajaa kuin minä" (Jes. 43:11).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti