20160329

29.3.

Ylihän se oli + 10 asteen lämpötila ulkona kun nousimme. Aurinkoistakin. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Apostolien tekoja.

Terhi-Marja ja Daniel käväisivät - kylällä käyneet. Joimme kahvia, yms.

Aamupäivällä toi Lampisen Jouko meille "tuoreemman" tietokoneen. Joimme kahvia ja jutustelimme - mikä olikin mukavaa uskovaisen veljen kanssa.

Iltapäivän alussa käväisin aurinkoisella pyörätiellä - Tarvaalan suunnassa - 8.3 km suhteellisen rauhallisella, "kävelynomaisella" lenkillä.

Söimme.

Lähettelin Sampoon pienen "puffin" SAARIJÄRVI RUKOILEE -illasta. 

Daniel jäi meille, kun käväisivät pihassa - Terhi-Marja ja Emilia menivät kauppaan.

Poljeskelin kuntopyörää 60 min. Muutaman minuutin tauon jälkeen 35 min. lisää. Ajatteletko, että kylläpä se tuo Joukokin joutavanpäiväisiä...? Eihän se nyt kuitenkaan ihan sillei liene? Siinä kyllä jalat ovat polkimilla ja takapuolta puuduttaa - mutta, myöskin voi olla sydän ja ajatukset taivaallisissa rukouksen kautta. Kummassa sinun mielestäsi on helpompi keskittyä rukoukseen - olla rukouksen hengessä - kuntopyörän satulassa, vai pehmeällä sohvalla television edessä katsomassa esim. ...? Kyllähän sitä tuota kuntoa tulee pidettyä yllä myöskin siksi, että kehtaa joskus aina laittaa numerolapun rintaan ja mennä radalle. Muutenkin on tietenkin hyvä pitää huolta itsestään - ei tietenkään se homma saa "karata käsistä". Esim. tänään kyllä yksi syy/tarkoitus oli saada myös verensokeriarvoja kohdalleen.

Iltapalaa ja teetä.

Jatkampa tähän lainausta eilisen jatkoksi:

"Viimeinen tuttavuus, johon olen perehtynyt, on munkki Paisios. Hän eli ja vaikutti 1900-luvulla Kreikassa Athosvuorella. Hänen elämänkertansa oli puhetta Kristukselle antautuneen ihmisen vaikutuksesta. (Hieromonk Isaac: Elder Paisios of Mount Athos. The Holy Monastery on Saint Arsenios the Cappadocian 2004.) Kun ihmisessä ilmenee Kristuksen läsnäolo ja rakkaus, hänen luokseen tullaan pitkien matkojen takaa kysymään neuvoa, jopa autiomaahan. Saatoin vain hämmästellä, kuinka puhtaina Hengen lahjat toimivat Paisioksen elämässä, aivan kuten Apostolien teoissa. Hän eli erakkona omistamatta mitään. Hän paastosi ja rukoili lakkaamatta oman maansa ja muiden kansakuntien puolesta sekä tapaamiensa ihmisten kanssa. Monien kanssa hän kävi kirjeenvaihtoa. Hän otti ihmisten huolet omikseen. Lukuisia kertoja, kun hänen luokseen tuli avuntarvitsija, hän tiesi ennakolta tämän nimen ja ongelman. Hän pystyi lukemaan ihmisiä kuin avointa kirjaa. Hänen kauttaan lukuisat ihmiset parantuivat ja löysivät elämäänsä uuden suunnan Jeesuksessa.
Hänen elämänkerrastaan puuttuu kaikki pinnallisuus ja oman egon pönkittäminen. Tajusin jälleen yhden tärkeän asian: apostolien aikaan, ihmeisiin ja paikallisten seurakuntien kasvuun ei päästä ilman itselle kuolemista. Ihmiset seurakuntiemme ympärillä ovat hengellisesti janoisia, mutta jolleivat he näe esimerkkejä Kristus-elämästä, mitään muutosta ei tapahdu. Yhden ihmisen vaikutus voi olla suurempi kuin tuhannen hengen seurakunnan pinnallisen toiminnan. Hengellinen menestys on syvyyttä, palavuutta ensirakkaudessa ja viisasta intoa" (Paul Raja-Aho: Paikallisen seurakunnan salaisuus, Päivä Osakeyhtiö 2015, s. 47-48).

Siunausta!

Ps. "Näin Hiskia teki koko Juudassa, hän teki sitä, mikä oli hyvää, oikeata ja totta Herran, hänen Jumalansa edessä. Ja kaiken, mihin hän ryhtyi etsiessään Jumalaansa, koskipa se palvelusta Jumalan temppelissä tai lakia ja käskyjä, sen hän teki kaikesta sydämestänsä. Ja hän menestyi" (2. Aikak. 31:20-21).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti