20160305

5.3.

Lauantai. - 0.3 astetta noustessamme. Ohut uusi lumikerros. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Uusia lintulajeja ilmestynyt lintujen ruokintapaikalle. Luin Johanneksen evankeliumia. Marja-Leena luki paikan hartauskirjasta tälle päivälle. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Kävimme M-L:n kanssa rauhallisella himpun yli tunnin sauvakävelylenkillä Kusiaismäen, Kirjapainonmäen suunnassa. Harmaa taivas.

Katselin ampumahiihdon MM-kilpailuja. M-L laittoi ruokaa - VHH-ruokaa - joka oli hyvää. Kahvia päälle - eikun suuhun.

Hiihtelin hankia hiljakseen - pihalatuamme - iltapuolella 10 km 500 m.

Hain puita ja sytyttelin valkean takkaan.

Poljeskelin ennen saunaan menoa kuntopyörää 60 min. 

Kävimme saunassa.

Iltapalaa ja teetä.

Sellaista vaariskalla - ja vähän mummiskallakin.

Ei siinä, mittää...

"Uskomattomia asioita on luvattu tapahtuvan rukouksen seurauksena. Vanha Testamentti on täynnä lupauksia ja esimerkkejä tästä. Vapautus ja apu, johdatus ja armo on luvattu niille, jotka rukoilevat Jumalaa ja luovuttavat elämänsä Hänelle. Mikään ei ole liian vaikeaa herralle, eikä mikään ole mahdotonta niille, jotka rukoilevat. ...

Rukouksen mahdollisuuksilla ei ole rajoja. Vanha Testamentti vahvistaa lupaukset kertoen esimerkkejä rukouksen voimasta. Meidän Herramme sanat rukouksesta avaavat nekin rajoittamattomia mahdollisuuksia: "Anokaa, niin teille annetaan; etsikää, niin te löydätte; kolkuttakaa, niin teille avataan. Sillä jokainen anova saa, etsivä löytää ja kolkuttavalle avataan" (Matt. 7:7-8). Hän antoi rukoukselle uuden lähtökohdan, uuden varmuuden ja uuden suunnan. Hänen perustelunsa oli, että koska Jumala on Taivaallinen Isämme, rukous on lapsen pyyntö. "Jos siis te, jotka olette pahoja, osaatte antaa lapsillenne hyviä lahjoja, kuinka paljoa ennemmin teidän Isänne, joka on taivaissa, antaa sitä, mikä hyvää on, niille, jotka sitä häneltä anovat" (Matt. 7:11). (Samuel Chadwick: Rukouksen tie, saarnaaja, joka poltti saarnansa ja syttyi itse Pyhän Hengen tulesta, Kristillinen Kirja- ja Musiikkikustannus KKJMK OY 2012, s. 47).

"Ole työssäsi ainian uskollinen,
miten pieneks´ se näyttäisikin,
että oisit sä Herralle kelvollinen,
joka työhönsä sai sinutkin.
Iloiten mene toimehen pienimpähän,
kun sen sinulle uskovi hän" (L. S. Hengell. laul. ja virr.).

Siunausta!

Ps. "Niin kauan kuin päivä on, tulee meidän tehdä hänen tekojansa, joka on minut lähettänyt; tulee yö, jolloin ei kukaan voi työtä tehdä" (Joh. 9:4).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti