20161211

11.12.

Sydämelliset nimipäiväonnittelut täältä meiltä tyttärenpojalle Danielille! Reipas miehenalku.

Nousin hyvissä ajoi Sunnuntaihin. Pakkasta yli 9 astetta. Sytyttelin jouluisia valoja ulos ja sisälle. Mukavastihan ne loistelivat tunnelmaa kun oli vielä pimeää. Keittelin kahvia ja söin aamupalaa. Luin Tiituskirjettä. Valmistauduin tämänpäiväiseen puhumiseen. Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta tälle päivälle.

10:ksi ajelimme M-L:n kanssa Rukoushetkeen helluntairukoushuoneen alakertaan - taisi olla viitisentoista rukoilijaa.

Klo 11 alkoi yläkerrassa tilaisuus, jonka johteli Arto Riihinen. Kalle Kohonen & Band johteli meitä lauluihin. Kokouksessa oli myös kastetilaisuus. Kasteelle menijät todistivat uskostaan - heitä oli neljä. Vesa Rautasaari toimi kastajana. Pidin ns. saarnan. Ennen puhettani kuuntelutin Seppo Kohvakan kappaleen: Paras on edessäpäin. Puhuin kolmannen kerran perheestä. Halutessasi voit tutustua niihin kolmeen Puhetta perheestä -taltiointeihin Uskotv:ssä Saarijärven helluntaiseurakunnan kohdalla. Oli avointa puhua. Lopussa siunattiin kastetut seurakuntaan. Oli myös vähän lähetysinfoa ja muita asioita. Tilaisuuden jälkeen nautimme alakerrassa kahvit. Siellä oli myynnissä eilen lähetys/remonttimyyjäisistä jääneitä tuotteita. Daniel osti sieltä kauniin tulitikkurasian, jossa oli kaksi tulitikkuaskia, sekä tuikkualustan tuikkuineen. Antoi ensinmainitun minulle ja toisen M-L:lle. Kiitos. 

Daniel tuli kokouksesta meille. Haki puut ja sytytteli takkaan tulen. Söimme yhdessä 

Ruuan jälkeen menin hiihtelemään pihaladulle 60 min. -5-6 astetta. Nopeasti hämärtyi ja tuli melko pimeä. Taivaalle nousi kuin hiipien melkein jo pyöreänaamainen kuu-ukko, katsellen kun yksi maalaisukko hiihteli vuokra-asuntonsa ympärillä parta jääpuikoissa. Taisivat hymyillä toisilleen.

17:ksi menimme M-L:n ja Danielin kanssa Kaupungintalon Saarijärvi-saliin katsomaan ensiiltaa Santa Gruz -elöokuvasta, joka on hengellinen lasten ja nuorten lännenelokuva. Saarijärveläisin vapaaehtoisvoimin tehty - Studio Majakan tuotantoa. Paljon oli tehty työtä. Hyvät näyttelijäsuoritukset. Koskettavia kohtia. Mielenkiinto säilyi. Kiitokset ja onnittelut tekijöille! Ohjaajana on toiminut Timo Rühlman. 

Elokuvista menimme Saarijärven kirkkoon kaneimmat joululaulut -tilaisuuteen. Niissä on aina kovasti väkeä, niin nytkin.

Tultuamme kotiin söimme iltapalaa ja joimme teetä. pakkasta 6.6 astetta.

"Meitä herran kansaakin on niin kovin monenlaista. On paljon erilaisia käsityksiä, mielipiteitä ja oppeja. On monenlaisia muotomenoja ja tapoja. Mutta kaikesta tästä huolimatta muodostavat kaikki Jumalan lapset yhden kokonaisuuden, s.o. Kristuksen ruumiin. Jokainen heistä on jäsenenä tässä ruumiissa, ja tämän ruumiin elinvoima virtaa jokaisessa jäsenessä. Kaikki he ovat oksia samassa viinipuussa, ja tämän viinipuun elämänneste tuntuu jokaisessa oksassa. Elävinä kivinä ovat he saman temppelin osia, samalla muurilaastilla toisiinsa liitettyjä, ja tämä muurilaasti on rakkaus Pyhässä Hengessä" (Urho Muroma, Mestarin jalkain juuressa, Ev. lut. Sisälähetyssäätiö 1953, s. 92).

Siunausta!

Ps. "Minä sanon: vaeltakaa Hengessä, niin ette lihan himoa täytä" (Gal. 5:16).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti