20161227

27.12.

Parkkosen Hannulle ja Kangasniemen Hannulle sydämellisiä nimipäiväonnitteluja täältä meiltäpäin!

Tänä aamuna tapahtui sellaisen "pitkään nukkumisen ilmiö.". Harmaahko sää - -2 ja risat. Ensitöikseni hain puut ja sytyttelin tulen takkaan. Aamupalaa ja kahvia. Marja-Leena on tänäänkin viihtynyt sängyn omana - eli ei ole vielä sairaus kokonaan hellittänyt. Ja nehän ovat tällaiset kuumesairaudet sellaisia, että lepo tekee hyvää. Luin hebrealaiskirjettä.

Hiihtelin 60 min pihalatua.

Juotuani hiihtelyn päälle kahvijuustokahvit, lähdin kävellen käymään kylällä apteekissa. Siellä sain kahdelle ihmiselle antaa Jumalalla on sinulle asiaa -vihkosen. Toimitettuani asiani kävelin takaisin kotiin - sellainen 10 km lenkki. Vähän tuuleskeli.

Päästyäni kotiin kävin hakemassa uudet puut liiteristä ja laitoin takkaan tulen. Ihmettelin, että miksei huushollissa lämpötila nouse. Kiertelin ikkunat läpi ja huomasin, että yhdessä huoneessa oli ikkuna auki.

Lämmittelin - ja lämmittelimme - jouluruokia ja söimme.

Jouluisten valojen hämärässä oli mukava iltaa vietellä.

Terhi-Marja, Denis, Emilia ja Danielkin olivat selvinneet määränpäähänsä Venäjällä. Emiliassa vähän kuumetta ja kova yskä.

Pialta tuli kuva, jossa Milena on lattialla vatsallaan ja napostelee kuusesta ottamaansa piparia. Eilen tuli kuva heiltäpäin Timon Mirolle tekemästä "lautailitukista" - onhan sillä oikeakin nimi, mutta enhän sitä minä sellaista muista. Sellainen kuitenkin, joka on masta puolisen metriä ylhäällä ja jonka päälle lautailija lautansa kanssa hyppää ja liukuu sitä pitkin. Tuli sitten videokin, jossa Miro juuri niin tekee - ja kyllä se onnistuu hyvin. Ne on eri miehiä nuo skeittaajat ja lumilautailijat.

Niinpä me huomaamme sivuuttaneemme tämän vuoden Joulun ja Tapaninpäivänkin. Eessä on vielä "uusjoulu" - niinkuin meillä päin sanottiin - eli vuodenvaihde.

"Kalan lämpötila on sama kuin veden, jossa se ui. Liian monet kristityt ovat niinkuin kala: heillä ei ole yhtään enempää hengen lämpöä kuin heitä ympäröivällä kylmällä, epäuskoisella maailmalla. Ihmiset ovat lämminverisiä olemuksia. Herra on tehnyt meidät sellaisiksi. Hän tahtoo, että me suhtaudumme myös hyvään uutiseen juuri tuolla tavalla - lämpimästi!

Herra ei lähetä meitä liikkeelle siksi, että me olemme kylmäverisiä ja arvokkaita. Hän ei myöskään valitse meitä siksi, että me olemme hillittyjä. Hän lähettää meidät liikkeelle alttarin hehkuvien kekäleiden kanssa todistamaan Hänen ylösnousemuksestaan ja siitä, että me olemme kohdanneet helluntain Jumalan. Olen kuullut saarnoja, jotka olivat kuin luentoja kuolleitten palsamoimisesta. Voiko sellainen puhe tuoda kenenkään mieleen elävää Jeesusta? Jeesus, Pietari ja Paavali eivät jättäneet kuulijoita istumaan niin kuin marmoripatsaat museossa.

Logiikka voidaan sytyttää palamaan, ja silti se on vielä logiikkaa, kuten esimerkiksi Jesajan ja Paavalin logiikka. Logiikan ei tarvitse kuulua jääkaudelle. Tuli osoittaa intoa, ei tietämättömyyttä. Opi kaikin mokomin lisää, mutta älä, jos se sammuttaa tulen. Muista, että kirkkaus on tärkeämpää kuin älykkyys. "Rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta mielestäsi ja kaikesta voimastasi." Herra tahtoo, että meillä on lämmin sydän, iloa, intoa ja rakkautta" (Reinhard Bonnke, Evankeliointi tulella käynnistää herätyksen, Uskon Sanan Kustannus Oy 1991, s. 25-26).

Siunausta!

Ps. "...ilman minua te ette voi mitään tehdä" (Joh. 15:5).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti