20161218

18.12.

Jostain syystä ei uni tullut viime yönä - mutta tulihan sitä kuitenkin lepäiltyä pedillään. Milena nukkui retkihäkkisängyssään meidän huoneessa. Daniel olohuoneen lattialla - alkuillasta Helmi-koira myös samassa huoneessa sohvalla, mutta yöllä koira hipsinyt Milkan huoneeseen tämän viereen.

Noustuamme söimme aamupalaa ja joimme kahvia/kuka mitäkin - Milka nukkui vähän pidempään. Luin Hebrealaiskirjettä.

Denis kävi hakemassa Danielin, joka meni jalkapalloharkkoihin monitoimihallille 10.30:ksi.

Hiihtelin 60 min. sitä "vaarien ja lasten latua" - pihalatua. Mukava sää - -0.2.

Poljeskelin kuntopyörää 4 x 15 min. suurimmalla jäykkyydellä, väleissä n. 5 min. palautuksilla.

Söimme kun Timo ja Pia olivat tulleet hakemaan Milenaa, Milkaa ja Helmiä.

Pian saapuivat Emilia ja Danielkin meille - Terhi-Marja jaq Denis toivat, kun olivat menossa helluntairukoushuoneelle, jossa T-M aloitti joulupuuron keittämisen seurakunnan joulujuhlaan. Daniel haki puut ja sytytti tulen takkaan.

15 maissa lähtivät Timo, Pia, Milka, Milena ja Helmi-koira - heilläkin kun alkoi omassa seurakunnassaan joulujuhla klo 16.

Emilia meni Deniksen kyydissä ja Daniel meidän, kun menimme 16:ksi rukoushuoneelle.meidän seurakunnan joulujuhlaan. "Tupa" oli täynnä - niinhän se on perinteisesti aina ollut. Oli erinomainen joulujuhla - sellainen seurakunnan jouilujuhla. Lopuksi nautimme alakerrassa joulupuuron, joka oli Terhi-Marjan keittämä. Sekahedelmäsoppa taas oli M-L:n tekemää. he myös niitä tarjoilivat "tiskin" takana. Puuro oli hyvää - sekahedelmäsoppaa en maistanut, kun siinä on sokeria. Söin kyllä kaksi lautasellista puuroa maidon ja pelkän kanelin kanssa - joten kyllähän siitäkin sokeria nostataavaa hiilihydraattia ihan piisalle sai. 

Tultuani kotiin lähdin heti ja hiihteli 60 min. pihalatua tunnelmallisessa pimeässä - jouluisten valojen loisteessa. Ihan siksi, että ei tulisi sitä isoa sokeripiikkiä. Ts. ettei verensokeri nousisi puuronsyönnin jälkeen.

Ollessani jo loppupuolella hiihtelyäni tuli M-L Deniksen, Terhi-Marjan, Emilian ja Danielin autossa kotiin rukoushuoneelta, jossa setvivät joulupuurotarjoilun jälkiä.

Iltapalaa ja teetä.

" "Pyydän sinua", Kathryn vetosi, "jos ylpeilet Hengen lahjoilla, ole varovainen, hyvin varovainen...sinulle on uskottu jotakin pyhää, jotakin niin kallista, ettei siitä pidä kiertää puhumassa kaikille."

Varsinaisesta kielilläpuhumisesta Kuhlman ilmaisi näkemyksensä hyvin selvästi. "Kun Pyhä Henki puhuu", hän korosti, "Hän puhuu täydellisesti, ja se on kaunista." Joidenkin ihmisten käyttäytymisestä saa miltei sen käsityksen, että Pyhä Henki on ääliö. Hän ei ole imbesilli! Hän, jonka kautta Jeesus uhrasi itsensä Jumalalle, oli täydellinen viisaus, täydellinen tieto, täydellinen kaikessa. Ja kun Hän puhuu, Hän puhuu kauniisti" (Helen Kooiman Hosier, Kathryn Kuhlman, Ristin Voitto 1977, s. 197).

Siunausta!

Ps. "Kun Pyhä henki tulee teihin, niin te saatte voiman..." (Apost. teot 1:8).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti